• Skip to main content
  • Skip to secondary menu
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
בישולי

בישולי

אתר המתכונים של דנה רביב

  • עוף ובשר
  • דגים
  • פסטה ואורז
  • מרקים
  • סלטים
  • מאפים
  • עוגות
  • עוגיות
  • קינוחים
  • שונות
  • גאדג'טים

עוגת שיש חלבית

14 ביולי 2013 by דנה רביב 20 תגובות

עוגת שיש חלבית, את המתכון לעוגת שיש הזו קיבלתי מקרובת משפחה שלמדה להכין אותו בטיול משפחתי באוסטריה. אחד המאפיינים הבולטים של העוגה היא הרכות והעסיסיות שלה המושגת על ידי שימוש בשמנת חמוצה. כאמור העוגה חלבית (למתכון של עוגת שיש פרווה לחצו כאן) ומכילה שמנת חמוצה וחמאה שנותנים לה טעם מעולה.

הדפסה
עוגת שיש חלבית
מאת: דנה רביב
זמן הכנה:  10 דקות
זמן בישול:  50 דקות
זמן כולל:  1 שעה
מרכיבים
  • 1 כוס סוכר חום (אפשר לבן)
  • 1 מיכל שמנת חמוצה (200 מיליליטר)
  • 100 גרם חמאה רכה
  • 2 כפות שמן
  • 2 כפיות תמצית וניל
  • 2 ביצים
  • ½ 1 כוסות קמח
  • 2 כפיות אבקת אפייה
  • 2 כפות קקאו
הוראות הכנה
  1. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
  2. בקערה גדולה מקציפים את החמאה, שמן, סוכר ושמנת חמוצה עד לתערובת אחידה.
  3. מוסיפים תמצית וניל וביצים ומערבבים שוב.
  4. מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה ובוחשים.
  5. יוצקים חצי מכמות הבלילה לתבנית אינגליש קייק גדולה או 2 תבניות אינגליש קייק חד פעמיות (יש לשמן מעט את התבנית).
  6. לתערובת שנותרה מוסיפים את הקקאו ומערבבים עד לתערובת שוקולדית.
  7. יוצקים את בלילת השוקולד מעל לבלילת הוניל.
  8. כדי ליצור את צורת השייש משתמשים בסכין ומתחילים מקצה התבנית לעבר הקצה השני בצורה סיבובית (ראו סרטון).
  9. מכניסים לתנור ואופים למשך 40-50 דקות עד ששיפוד שננעץ במרכז יוצא יבש.
  10. בתאבון!
3.3.3077

עוגת שיש חלבית – תמונות הכנה

עוגת שיש - הכנת הבלילה 1
עוגת שיש – הכנת הבלילה 1
עוגת שיש - הכנת הבלילה 2
עוגת שיש – הכנת הבלילה 2
עוגת שיש - הכנת הבלילה 3
עוגת שיש – הכנת הבלילה 3
עוגת שיש - הבלילה בתבנית אינגליש קייק
עוגת שיש – הבלילה בתבנית אינגליש קייק
עוגת שיש - הכנת בלילת שוקולד
עוגת שיש – הכנת בלילת שוקולד
עוגת שיש - הכנת בלילת שוקולד 2
עוגת שיש – הכנת בלילת שוקולד 2
עוגת שיש - שילוב הבלילות 1
עוגת שיש – שילוב הבלילות 1
עוגת שיש - שילוב הבלילות 2
עוגת שיש – שילוב הבלילות 2
עוגת שיש - חלבית
עוגת שיש – חלבית, אוורירית, מושלמת.

מתוייק תחת: עוגות מתוייג כ:ליד הקפה, מתאים להכנה עם ילדים, עוגות בחושות

Reader Interactions

תגובות | הוסף תגובה

  1. יפעת תגובה מאת:

    13 בספטמבר 2015 אל12:00

    אפשר במקום קמח, קמח תופח? ואם כן באיזה כמות

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      13 בספטמבר 2015 אל12:51

      שלום יפעת,
      את יכולה לנסות להמיר הקמח ואבקת האפייה בכוס וחצי קמח תופח, כנראה שהעוגה תצא פחות אוורירית (בשילוב של הקמח עם אבקת האפייה שרשמתי במתכון יש יותר חומר התפחה) אם את מנסה את ההמרה חזרי וספרי לנו איך יצא.

      חג שמח ושנה טובה!

      הגב
    • shila תגובה מאת:

      19 ביולי 2016 אל11:18

      שלום דנה ! היכן הסירטון של העוגה. אשמח לקבל מענה ! תודה באותה הזדמנות הכנתי את הקאפקייקס דבש . רק ששיניתי. הכנתי בתבנית אינגליש במקום קאפקייקס. ו2 העוגות בתנור כעת . גם הדבש + האינגליש !?

      הגב
      • דנה רביב תגובה מאת:

        21 ביולי 2016 אל23:15

        היי שילה, הסרטון הזה ועוד יעלו ממש בקרוב, אני שמחה לשמוע שאת נהנת מהאתר. סוף שבוע נפלא.

        הגב
  2. יפעת תגובה מאת:

    11 בספטמבר 2015 אל12:05

    היי , רציתי לשאול אם ניתן להוסיף לעוגה שוקוציפס ? ואם כן באיזה שלב

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      11 בספטמבר 2015 אל14:47

      היי יפעת, תוכלי להוסיף שוקולד צ׳יפס ולהעשיר יותר את העוגה.
      ערבבי את השוקולד צ׳יפס עפ כפית קמח בצלוחית קטנה והוסיפי כמרכיב אחרון.
      שנה טובה ומתוקה.

      הגב
      • יפעת תגובה מאת:

        13 בספטמבר 2015 אל11:57

        תודה רבה! אין על המתכונים שלך תודה על התגובה המהירה.
        חג שמח!! שנה מתוקה

        הגב
  3. ביקרי תגובה מאת:

    29 באוגוסט 2014 אל13:07

    תודה רבה שענית:) בכיף אכין אותה היום !!! ושאלה קטנה לידע כללי אז כשברוב המתכונים רשום חמאה רכה הכוונה פשןט לחמאה בטמ'פ החדר ? או שזה כול מתכון והביקוש שלו?.

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      1 בספטמבר 2014 אל9:34

      היי, כשרשום חמאה רכה או בטמפרטורת החדר הכוונה היא לחמאה שניתן למעוך אותה בקלות ושלא תהיה קשה מידי. (למנוע גושי חמאה…)
      בכל מתכון רשום אם צריך חמאה קרה או רכה. לדוגמא: במתכוני בצק פריך או בחלק ממתכוני העוגיות משתמשים בחמאה קרה מאוד.
      שנה טובה…

      הגב
  4. ביקרי תגובה מאת:

    29 באוגוסט 2014 אל9:34

    כשרשום חמאה רכה הכונה לחמאה בטמ'פ החדר? ובנוסף איך ניתן לשמור את העוגה??

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      29 באוגוסט 2014 אל10:22

      בוקר טוב, חמאה רכה היא אכן חמאה בטמ׳פ החדר. היא צריכה להיות רכה מספיק כדי שיהיה אפשר לערבב אותה עם מרכיבים נוספים בקלות.
      את העוגה רצוי לשמור במקרר מאחר וכעת מזג האויר חם מאוד.
      שבת שלום.

      הגב
  5. מיכל תגובה מאת:

    28 ביולי 2014 אל23:16

    הי,
    רציתי לשאול אם אפשר להחליף את החמאה בשמן
    תודה

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      30 ביולי 2014 אל22:01

      היי מיכל, לא ניסיתי להחליף את החמאה בשמן, תוכלי להמיר את החמאה בחצי כוס שמן ונשמח לשמוע איך יצא…
      אם את מעוניינת בעוגת שיש פרווה פשוט לחצי על הקישור הבא: מתכון לעוגת שיש פרווה

      הגב
  6. עינת תגובה מאת:

    1 באפריל 2014 אל9:39

    בוקר טוב דנה, מה שלומך? בשביל להכין 2 תבניות אינגליש קייק אני צריכה להכפיל את כל כמויות המצרכים?
    תודה ויום מקסים! עינת

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      2 באפריל 2014 אל20:49

      היי עינת, שלומי טוב תודה רבה.
      תוכלי להשתמש בשתי תבניות אינגליש קייק חד פעמיות או תבנית אחת של אינגליש קייק גדולה.
      תוכלי להשתמש גם בתבנית עגולה בקוטר 24 ס״מ.

      הגב
  7. חיה מסוט תגובה מאת:

    1 בפברואר 2014 אל16:24

    העוגה יצאה נפלאה! קלה וגם לא כל כך מתוקה.

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      1 בפברואר 2014 אל20:18

      היי חיה, אני שמחה לשמוע.
      שבוע טוב.

      הגב
  8. רותם תגובה מאת:

    22 בספטמבר 2013 אל17:09

    כתבת שכדי ליצור את צורת השייש משתמשים בסכין ומתחילים מקצה התבנית לעבר הקצה השני בצורה סיבובית (ראו סרטון), איפה הסרטון נמצא?

    הגב
  9. עדי צבר תגובה מאת:

    18 ביולי 2013 אל19:54

    היי דנה…היום במקרה מצאתי את הבלוג שלך ….בלוג משגע. איך פיספסתי עד עתה.
    הולכת להכין בכייף מתכונים שלך. נרשמתי גם בפייס. שבת שלום ומבורכת.

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      19 ביולי 2013 אל10:55

      שלום עדי, ברוכה הבאה לבישולי, שבת שלום.

      הגב

כתיבת תגובה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

סרגל צדדי ראשי

חיפוש מתכונים

telegram

אוהבים את מתכונים שלי? עקבו אחרי

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube

מתכונים נבחרים

לחמג׳ון

לחמג׳ון

17 במרץ 2021 By דנה רביב

פסטה ברוטב עגבניות שרי צלויות

פסטה ברוטב עגבניות שרי צלויות

23 בפברואר 2021 By דנה רביב

Footer

חיפוש

חזרה לראש העמוד

© כל הזכויות שמורות 2021 ל בישולי - דנה רביב, אין להעתיק ללא רשות מפורשת בכתב

בישולי מתכוניםLogo Header Menu
  • עוף ובשר
  • דגים
  • פסטה ואורז
  • מרקים
  • סלטים
  • מאפים
  • עוגות
  • עוגיות
  • קינוחים
  • שונות
  • גאדג'טים