עוגת שיש חלבית

עוגת שיש חלבית, את המתכון לעוגת שיש הזו קיבלתי מקרובת משפחה שלמדה להכין אותו בטיול משפחתי באוסטריה. אחד המאפיינים הבולטים של העוגה היא הרכות והעסיסיות שלה המושגת על ידי שימוש בשמנת חמוצה. כאמור העוגה חלבית (למתכון של עוגת שיש פרווה לחצו כאן) ומכילה שמנת חמוצה וחמאה שנותנים לה טעם מעולה.

עוגת שיש חלבית
מאת:
זמן הכנה: 
זמן בישול: 
זמן כולל: 
מרכיבים
  • 1 כוס סוכר חום (אפשר לבן)
  • 1 מיכל שמנת חמוצה (200 מיליליטר)
  • 100 גרם חמאה רכה
  • 2 כפות שמן
  • 2 כפיות תמצית וניל
  • 2 ביצים
  • ½ 1 כוסות קמח
  • 2 כפיות אבקת אפייה
  • 2 כפות קקאו
הוראות הכנה
  1. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
  2. בקערה גדולה מקציפים את החמאה, שמן, סוכר ושמנת חמוצה עד לתערובת אחידה.
  3. מוסיפים תמצית וניל וביצים ומערבבים שוב.
  4. מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה ובוחשים.
  5. יוצקים חצי מכמות הבלילה לתבנית אינגליש קייק גדולה או 2 תבניות אינגליש קייק חד פעמיות (יש לשמן מעט את התבנית).
  6. לתערובת שנותרה מוסיפים את הקקאו ומערבבים עד לתערובת שוקולדית.
  7. יוצקים את בלילת השוקולד מעל לבלילת הוניל.
  8. כדי ליצור את צורת השייש משתמשים בסכין ומתחילים מקצה התבנית לעבר הקצה השני בצורה סיבובית (ראו סרטון).
  9. מכניסים לתנור ואופים למשך 40-50 דקות עד ששיפוד שננעץ במרכז יוצא יבש.
  10. בתאבון!

עוגת שיש חלבית – תמונות הכנה

עוגת שיש - חלבית
עוגת שיש – חלבית, אוורירית, מושלמת.

20 תגובות עבור - “עוגת שיש חלבית”

    1. שלום יפעת,
      את יכולה לנסות להמיר הקמח ואבקת האפייה בכוס וחצי קמח תופח, כנראה שהעוגה תצא פחות אוורירית (בשילוב של הקמח עם אבקת האפייה שרשמתי במתכון יש יותר חומר התפחה) אם את מנסה את ההמרה חזרי וספרי לנו איך יצא.

      חג שמח ושנה טובה!

    2. שלום דנה ! היכן הסירטון של העוגה. אשמח לקבל מענה ! תודה באותה הזדמנות הכנתי את הקאפקייקס דבש . רק ששיניתי. הכנתי בתבנית אינגליש במקום קאפקייקס. ו2 העוגות בתנור כעת . גם הדבש + האינגליש !👍

    1. היי יפעת, תוכלי להוסיף שוקולד צ׳יפס ולהעשיר יותר את העוגה.
      ערבבי את השוקולד צ׳יפס עפ כפית קמח בצלוחית קטנה והוסיפי כמרכיב אחרון.
      שנה טובה ומתוקה.

  1. תודה רבה שענית:) בכיף אכין אותה היום !!! ושאלה קטנה לידע כללי אז כשברוב המתכונים רשום חמאה רכה הכוונה פשןט לחמאה בטמ'פ החדר ? או שזה כול מתכון והביקוש שלו?.

    1. היי, כשרשום חמאה רכה או בטמפרטורת החדר הכוונה היא לחמאה שניתן למעוך אותה בקלות ושלא תהיה קשה מידי. (למנוע גושי חמאה…)
      בכל מתכון רשום אם צריך חמאה קרה או רכה. לדוגמא: במתכוני בצק פריך או בחלק ממתכוני העוגיות משתמשים בחמאה קרה מאוד.
      שנה טובה…

    1. בוקר טוב, חמאה רכה היא אכן חמאה בטמ׳פ החדר. היא צריכה להיות רכה מספיק כדי שיהיה אפשר לערבב אותה עם מרכיבים נוספים בקלות.
      את העוגה רצוי לשמור במקרר מאחר וכעת מזג האויר חם מאוד.
      שבת שלום.

  2. בוקר טוב דנה, מה שלומך? בשביל להכין 2 תבניות אינגליש קייק אני צריכה להכפיל את כל כמויות המצרכים?
    תודה ויום מקסים! עינת

    1. היי עינת, שלומי טוב תודה רבה.
      תוכלי להשתמש בשתי תבניות אינגליש קייק חד פעמיות או תבנית אחת של אינגליש קייק גדולה.
      תוכלי להשתמש גם בתבנית עגולה בקוטר 24 ס״מ.

  3. כתבת שכדי ליצור את צורת השייש משתמשים בסכין ומתחילים מקצה התבנית לעבר הקצה השני בצורה סיבובית (ראו סרטון), איפה הסרטון נמצא?

  4. היי דנה…היום במקרה מצאתי את הבלוג שלך ….בלוג משגע. איך פיספסתי עד עתה.
    הולכת להכין בכייף מתכונים שלך. נרשמתי גם בפייס. שבת שלום ומבורכת.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *