עוגת שוקולד פרווה

עוגת שוקולד פרווה או איך שהבנות שלי קוראות לה: "עוגת השוקולד של סבתא חני", היא עוגת השוקולד הקבועה שלנו כשאנו זקוקים לעוגת שוקולד ללא חלב. הקסם של המתכון הזה טמון במרקם, העוגה יוצאת אוורירית במיוחד וטעם של שוקולד ניכר בכל ביס וביס. המתכון פשוט מאוד וזו עוגה שכל אחת ואחד יכול להכין תוך 10 דקות בלבד (לא כולל זמן האפייה כמובן), בתאבון.

עוגת שוקולד פרווה
מאת:
זמן הכנה: 
זמן בישול: 
זמן כולל: 
מרכיבים
  • 2 ביצים
  • ½ כוס שמן
  • ½ 1 כוסות סוכר
  • ½ 1 כוסות קמח רגיל
  • 1 שקית אבקת אפייה (10 גרם)
  • 1 כפית סודה לשתייה
  • ¾ כוס קקאו
  • 1 כוס מים (מהברז)
  • 1 כוס מים רותחים
  • 1 כף תמצית רום
הוראות הכנה
  1. מחממים תנור לחום של 175 מעלות.
  2. בקערה גדולה מערבבים את המרכיבים היבשים: קמח, סודה לשתייה, אבקת אפייה, סוכר וקקאו.
  3. מוסיפים כוס מים רגילים (מהברז), תמצית רום ושמן ומערבבים בעדינות (לא במהירות) עד לאיחוד התערובת.
  4. מוסיפים את הביצים ומערבבים מעט כדי להטמיע אותן פנימה.
  5. לבסוף מוסיפים את כוס המים הרותחים ומערבבים בזהירות (שימו לב, לא להיבהל שהבלילה נראת דלילה מידי, ככה זה צריך להיות ולכן לא לצקת לתבנית מתפרקת).
  6. יוצקים את הבלילה לשתי תבניות אינגליש קייק או תבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ.
  7. אופים במרכז התנור למשך 40-50 דקות, נועצים סכין במרכז העוגה ואם הוא יוצא נקי יודעים שהעוגה מוכנה.
הערות
ציפוי: אצלנו אוהבים לאכול את העוגה הזו ללא ציפוי, אך בהחלט ניתן להכין ציפוי שוקולד פרווה.

עוגת שוקולד פרווה – תמונות הכנה

עוגת שוקולד פרווה - חם מהתנור
עוגת שוקולד פרווה – חם מהתנור





38 תגובות עבור - “עוגת שוקולד פרווה”

  1. הי דנה
    רציתי לדעת האם העוגה לא יוצאת מידי מרה בגלל הכמות הגדולה של הקקאו
    והאם זו הכמות בשביל תבנית עגולה קפיצית?
    תודה רבה
    אודליה

  2. יצא מעולה! הוספתי מעט מיץ לימון, הפחתתי סוכר לכוס אחת ואת הקקאו לחצי כוס, החלפתי את הקמח הלבן בקמח מלא דק. יצא לח וטעים כמו שעוגת שוקולד טובה צריכה להיות. תודה רבה!

  3. היי דנה, העוגה הזאת מתאימה לתבנית חד פעמית בינונית? אם לא, יש לך מתכון אחר של עוגת שוקולד שיתאים? אני צריכה ליום הולדת במעון

  4. היי דנה,

    רציתי לומר לך תודה ענקית על המתכון הקל הנפלא המדויק והטעים במיוחד.

    עשיתי לילדים לפני כשבועיים לכבוד שבת והם "טרפו" את העוגה כבר באותו היום.
    ומאז הם לא עוזבים אותי מלהכין להם שוב שוב.

    ישר כח גדול על האתר והמתכונים הנפלאים שבו.

    שוב תודה רבה, שמעון.

  5. עוגה טובה.רכה ועסיסית.נחמד להוסיף שוקולדהציפס לבן.וציפוי שוקולד.הכנתי ללא סודה לשתיה ויצא מצויין.

  6. עוגה מדוייקת, העונה על כל הצרכים.. מתוקה, עסיסית ושוקולדית. הכנתי בתוך מנז׳טים בתבנית מאפינס ושפכתי כף רוטב שהכנתי ויצא מדהים!!! (24 מאפינסים מהממים..)

    1. שלום אוראל, אני ממליצה להשתמש במים כמו שרשום במתכון מכיוון שבחלב סויה יש מרכיבים שישנו את טעם העוגה (אגב אם כבר סויה אז עדיף חלב סויה רגיל ולא בטעם וניל) רצוי להכין כמו שכתוב במתכון התוצאה טובה מאוד 🙂

  7. היי דנה,הכנתי השבוע את העוגה הזאת והתענגנו על כל ביס!
    העוגה הזאת מושלמת!
    בדיוק כזאת עוגה רציתי 🙂 אין לי ספק שזאת תהיה עוגת השוקולד הקבועה מעכשיו.
    ממליצה בחום להוסיף ציפוי שוקולד מעל כי זה מאוד משדרג.
    תודה רבה על המתכון!

  8. העוגה נראית ממש טוב! אנסה בהזדמנות הראשונה 🙂
    מאוד אהבתי את המתכונים באתר וכבר שמרתי לי חלק במועדפים
    המון תודות וברכות 🙂

  9. אם אני רוצה להכין את העוגה הזו ליום הולדת בגן בתבנית החד פעמית הענקית, איך אפשר להתאים את הכמויות?

    1. היי הדס, החלפת אבקת הקקאו בשוקולד מריר מומס תשנה את מרקם העוגה. עם זאת, זה לא אומר שהתוצאה לא תהיה מוצלחת, את יכולה לנסות… עדכני אותנו בתוצאה 🙂

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *