• Skip to main content
  • Skip to secondary menu
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
בישולי

בישולי

אתר המתכונים של דנה רביב

  • עוף ובשר
  • דגים
  • פסטה ואורז
  • מרקים
  • סלטים
  • מאפים
  • עוגות
  • עוגיות
  • קינוחים
  • שונות
  • גאדג'טים

עוגת שוקולד פרווה

2 ביוני 2013 by דנה רביב 45 תגובות

עוגת שוקולד פרווה או איך שהבנות שלי קוראות לה: "עוגת השוקולד של סבתא חני", היא עוגת השוקולד הקבועה שלנו כשאנו זקוקים לעוגת שוקולד ללא חלב. הקסם של המתכון הזה טמון במרקם, העוגה יוצאת אוורירית במיוחד וטעם של שוקולד ניכר בכל ביס וביס. המתכון פשוט מאוד וזו עוגה שכל אחת ואחד יכול להכין תוך 10 דקות בלבד (לא כולל זמן האפייה כמובן), בתאבון.

הדפסה
עוגת שוקולד פרווה
מאת: דנה רביב
זמן הכנה:  10 דקות
זמן בישול:  40 דקות
זמן כולל:  50 דקות
מרכיבים
  • 2 ביצים
  • ½ כוס שמן
  • ½ 1 כוסות סוכר
  • ½ 1 כוסות קמח רגיל
  • 1 שקית אבקת אפייה (10 גרם)
  • 1 כפית סודה לשתייה
  • ¾ כוס קקאו
  • 1 כוס מים (מהברז)
  • 1 כוס מים רותחים
  • 1 כף תמצית רום
הוראות הכנה
  1. מחממים תנור לחום של 175 מעלות.
  2. בקערה גדולה מערבבים את המרכיבים היבשים: קמח, סודה לשתייה, אבקת אפייה, סוכר וקקאו.
  3. מוסיפים כוס מים רגילים (מהברז), תמצית רום ושמן ומערבבים בעדינות (לא במהירות) עד לאיחוד התערובת.
  4. מוסיפים את הביצים ומערבבים מעט כדי להטמיע אותן פנימה.
  5. לבסוף מוסיפים את כוס המים הרותחים ומערבבים בזהירות (שימו לב, לא להיבהל שהבלילה נראת דלילה מידי, ככה זה צריך להיות ולכן לא לצקת לתבנית מתפרקת).
  6. יוצקים את הבלילה לשתי תבניות אינגליש קייק או תבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ.
  7. אופים במרכז התנור למשך 40-50 דקות, נועצים סכין במרכז העוגה ואם הוא יוצא נקי יודעים שהעוגה מוכנה.
הערות
ציפוי: אצלנו אוהבים לאכול את העוגה הזו ללא ציפוי, אך בהחלט ניתן להכין ציפוי שוקולד פרווה.
3.3.3077

עוגת שוקולד פרווה – תמונות הכנה

תערובת הרכיבים היבשים 1
תערובת הרכיבים היבשים 1
תערובת הרכיבים היבשים 2
תערובת הרכיבים היבשים 2
הוספת נוזלים
הוספת נוזלים
הוספת הביצים והרום
הוספת הביצים והרום
הוספת מיים חמים לעוגה
הוספת מיים חמים לעוגה
בלילת העוגה בתוך התבנית
בלילת העוגה בתוך התבנית
עוגת שוקולד פרווה - חם מהתנור
עוגת שוקולד פרווה – חם מהתנור
עוגת שוקולד פרווה - חם מהתנור
עוגת שוקולד פרווה – חם מהתנור

מתוייק תחת: עוגות מתוייג כ:ללא חלב ומוצריו, ללא לקטוז, מתאים להכנה עם ילדים, סוכות, עוגות בחושות, פרווה, ראש השנה

Reader Interactions

תגובות | הוסף תגובה

  1. שרה יפרח תגובה מאת:

    18 באפריל 2020 אל20:33

    העוגה מעולה, מכינה אותה שוב ושוב….

    הגב
  2. מיה תגובה מאת:

    8 בדצמבר 2019 אל21:44

    היי, אני רוצה להשתמש בעוגה הזאת ולחצות אותה לחצי כדי למרוח קרם בפנים. האם כדאי להחליף לתבנית 24 כדי שהעוגה תצא גבוהה יותר או שבתבנית 26 היא גבוהה מספיק לדעתך?

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      22 בדצמבר 2019 אל9:57

      היי מיה
      תחליפי לתבנית 24 ס״מ ותשימי לב לזמן האפייה.
      תתני לעוגה להתקרר היטב לפני שאת חותכת אותה ממליצה במקרר.
      חג שמח

      הגב
      • שקד תגובה מאת:

        11 במאי 2020 אל21:06

        היי חייבים לשים תמצית רום ומים חמים?

        הגב
        • דנה רביב תגובה מאת:

          27 במאי 2020 אל10:25

          היי שקד
          אכן המתכון הזה מכיל תמצית רום ומים חמים
          העוגה יוצאת רכה ונימוחה מאוד בזכות המים
          חג שמח

          הגב
  3. ענבל תגובה מאת:

    19 בדצמבר 2018 אל9:21

    היוש, מכינה שוב את העוגה הזאת באהבה ליום ההולדת של הבן בגן.
    אפשר להשאיר אותה מכוסה בחוץ יממה או שעדיף להכניס למקרר?

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      22 בדצמבר 2018 אל14:14

      היי ענבל
      כרגע מזג האויר די קריר ואין בעיה להשאיר בחוץ
      יום נעים

      הגב
  4. שירה תגובה מאת:

    4 באוגוסט 2017 אל16:59

    אפשר להכין את העוגה בלי תמצית רום?

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      10 באוגוסט 2017 אל18:40

      היי שירה,
      ניתן להכין ללא תמצית רום אך אני ממליצה בחום כן להוסיף או להמיר בתמצית וניל כדי לקבל ריח וארומה נהדרת.
      יום מקסים

      הגב
  5. אודליה תגובה מאת:

    28 באפריל 2017 אל9:57

    הי דנה
    רציתי לדעת האם העוגה לא יוצאת מידי מרה בגלל הכמות הגדולה של הקקאו
    והאם זו הכמות בשביל תבנית עגולה קפיצית?
    תודה רבה
    אודליה

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      12 במאי 2017 אל9:06

      היי אודליה,
      העוגה בכלל לא מרה, טעימה מאוד.
      זו כמות מתאימה גם לתבנית קפיצית… קוטר של 26 ס״מ.
      יום נעים

      הגב
  6. תמר תגובה מאת:

    6 ביולי 2016 אל22:31

    יצא מעולה! הוספתי מעט מיץ לימון, הפחתתי סוכר לכוס אחת ואת הקקאו לחצי כוס, החלפתי את הקמח הלבן בקמח מלא דק. יצא לח וטעים כמו שעוגת שוקולד טובה צריכה להיות. תודה רבה!

    הגב
  7. שי תגובה מאת:

    8 בפברואר 2016 אל14:58

    היי דנה.יצאה עוגה פגז הילדים ואשתי "עפו "על זה . תודה רבה

    הגב
  8. בתי תגובה מאת:

    24 בינואר 2016 אל22:19

    אפשר לדעת איך העוגה יוצאת ככה שחורה??

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      27 בינואר 2016 אל12:05

      היי בטי,
      העוגה שחורה בזכות הקקאו…
      ככל שהקקאו מכיל יותר מוצקי קקאו, כך הוא כהה יותר.
      יום מקסים…

      הגב
  9. ענבל תגובה מאת:

    14 בדצמבר 2015 אל18:16

    היי דנה, העוגה הזאת מתאימה לתבנית חד פעמית בינונית? אם לא, יש לך מתכון אחר של עוגת שוקולד שיתאים? אני צריכה ליום הולדת במעון

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      21 בדצמבר 2015 אל10:07

      היי ענבל,
      העוגה מתאימה לתבנית חד פעמית בינונית בגודל כמו של דף A4.
      יום מקסים

      הגב
  10. שמעון תגובה מאת:

    16 ביולי 2014 אל22:25

    היי דנה,

    רציתי לומר לך תודה ענקית על המתכון הקל הנפלא המדויק והטעים במיוחד.

    עשיתי לילדים לפני כשבועיים לכבוד שבת והם "טרפו" את העוגה כבר באותו היום.
    ומאז הם לא עוזבים אותי מלהכין להם שוב שוב.

    ישר כח גדול על האתר והמתכונים הנפלאים שבו.

    שוב תודה רבה, שמעון.

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      18 ביולי 2014 אל10:25

      היי שמעון, תודה רבה על המילים החמות!
      שיהיה סוף שבוע טוב…

      הגב
  11. דיתה תגובה מאת:

    17 במאי 2014 אל17:50

    איך ניתן להרשם לפוסטים שלך?במתכונים שלך נהדרים

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      17 במאי 2014 אל20:50

      שלום דיתה, תודה רבה! את מוזמנת לעשות לייק בעמוד הפייסבוק שלי (לחצי כאן) לקבלת עדכונים על מתכונים חדשים בפייסבוק או להרשם למועדון החברים של בישולי (לחצי כאן) ולקבל מייל אחת לשבוע עם קישורים למתכונים חדשים.

      הגב
  12. הילה לוי תגובה מאת:

    14 במרץ 2014 אל15:14

    עוגה טובה.רכה ועסיסית.נחמד להוסיף שוקולדהציפס לבן.וציפוי שוקולד.הכנתי ללא סודה לשתיה ויצא מצויין.

    הגב
  13. הילה לוי תגובה מאת:

    14 במרץ 2014 אל15:08

    עוגה טובה.רכה ועסיסית.נחמד להוסיף שוקולדהציפס לבו.

    הגב
  14. לימור תגובה מאת:

    7 במרץ 2014 אל14:33

    עוגה מעולה ! קלה להכנה !פתרון אידאלי לקינוח אחרי ארוחת ערב שישי.

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      7 במרץ 2014 אל16:27

      תודה לימור, סוף שבוע נפלא.

      הגב
  15. תהילה תגובה מאת:

    19 בינואר 2014 אל23:00

    עוגה מדוייקת, העונה על כל הצרכים.. מתוקה, עסיסית ושוקולדית. הכנתי בתוך מנז׳טים בתבנית מאפינס ושפכתי כף רוטב שהכנתי ויצא מדהים!!! (24 מאפינסים מהממים..)

    הגב
  16. עדי תגובה מאת:

    28 בנובמבר 2013 אל10:06

    רציתי לדעת אם מומלץ להוסיף לתערובת שוקולד מריר/חלב קצוץ..

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      28 בנובמבר 2013 אל20:01

      היי עדי, תערובת העוגה מאוד שוקולדית ולכן אין צורך, עם זאת, את יכולה לגרר שוקולד מעל העוגה אחרי שהיא מוכנה.

      הגב
  17. אוראל תגובה מאת:

    25 באוקטובר 2013 אל9:53

    היי דנה, האם במקו כוס מי הברז ניתן לשים חלב סויה בטעם וניל?

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      25 באוקטובר 2013 אל10:20

      שלום אוראל, אני ממליצה להשתמש במים כמו שרשום במתכון מכיוון שבחלב סויה יש מרכיבים שישנו את טעם העוגה (אגב אם כבר סויה אז עדיף חלב סויה רגיל ולא בטעם וניל) רצוי להכין כמו שכתוב במתכון התוצאה טובה מאוד 🙂

      הגב
  18. ענבל תגובה מאת:

    10 באוקטובר 2013 אל20:55

    היי דנה,הכנתי השבוע את העוגה הזאת והתענגנו על כל ביס!
    העוגה הזאת מושלמת!
    בדיוק כזאת עוגה רציתי 🙂 אין לי ספק שזאת תהיה עוגת השוקולד הקבועה מעכשיו.
    ממליצה בחום להוסיף ציפוי שוקולד מעל כי זה מאוד משדרג.
    תודה רבה על המתכון!

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      10 באוקטובר 2013 אל21:01

      היי ענבל, אני מאוד שמחה לשמוע, שיהיה לך סוף שבוע נפלא וטעים 🙂

      הגב
  19. ענבל תגובה מאת:

    4 באוקטובר 2013 אל13:17

    העוגה נראית ממש טוב! אנסה בהזדמנות הראשונה 🙂
    מאוד אהבתי את המתכונים באתר וכבר שמרתי לי חלק במועדפים
    המון תודות וברכות 🙂

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      4 באוקטובר 2013 אל14:12

      תודה ענבל, ספרי לנו איך יצאה העוגה. סוף שבוע נעים 🙂

      הגב
  20. ורד תגובה מאת:

    3 באוקטובר 2013 אל10:49

    אם אני רוצה להכין את העוגה הזו ליום הולדת בגן בתבנית החד פעמית הענקית, איך אפשר להתאים את הכמויות?

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      3 באוקטובר 2013 אל11:58

      היי ורד, תכפילי את כל המרכיבים פי 2.

      הגב
  21. דפנה תגובה מאת:

    23 בספטמבר 2013 אל15:42

    בתבנית עגולה קפיצית הבלילה עלולה לנזול? אני רוצה להכין עוגת יום הולדת… מה את מציעה?

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      24 בספטמבר 2013 אל15:06

      שלום דפנה, כן בתבנית קפיצית היא עלולה לנזול, עדיף להשתמש בתבנית רגילה או חד פעמית.

      הגב
  22. דידי תגובה מאת:

    7 בספטמבר 2013 אל14:13

    אין לי סודה לשתייה, אפשר בלי?
    ואפשר להמיר את ההקאו בשוקולית?
    תודה מראש

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      7 בספטמבר 2013 אל15:03

      שלום דידי, במקרה כזה לחצי כאן ועברי למתכון שלי "עוגת שוקולד המתכון הכי פשוט שתמצאו" המתכון מבוסס על שוקולית ולא מכיל סודה לשתייה. שימי לב שהעוגה חלבית אבל את יכולה להפוך אותה לפרווה אם תחליפי את השמנת בחצי כוס מים / מיץ תפוזים. בהצלחה.

      הגב
  23. הדס תגובה מאת:

    26 ביולי 2013 אל15:16

    האם אפשר להמיס שוקולד מריר במקום אבקת קקאו?

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      26 ביולי 2013 אל17:51

      היי הדס, החלפת אבקת הקקאו בשוקולד מריר מומס תשנה את מרקם העוגה. עם זאת, זה לא אומר שהתוצאה לא תהיה מוצלחת, את יכולה לנסות… עדכני אותנו בתוצאה 🙂

      הגב
  24. שושי תגובה מאת:

    14 ביוני 2013 אל9:48

    הכנתי אתמול בערב ויצא מדהים. ממליצה לכולם.

    הגב
  25. דבי תגובה מאת:

    13 ביוני 2013 אל11:26

    הכנתי את העוגה ויצאה מאלפת!! אני ו2 הבנות שלי (2.5 ושנה) חיסלנו אותה לחלוטין!!
    תודה

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      14 ביוני 2013 אל9:42

      תודה דבי, שמחתי לשמוע.

      הגב

כתיבת תגובה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

סרגל צדדי ראשי

חיפוש מתכונים

telegram

אוהבים את מתכונים שלי? עקבו אחרי

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube

מתכונים נבחרים

לחמג׳ון

לחמג׳ון

17 במרץ 2021 By דנה רביב

פסטה ברוטב עגבניות שרי צלויות

פסטה ברוטב עגבניות שרי צלויות

23 בפברואר 2021 By דנה רביב

Footer

חיפוש

חזרה לראש העמוד

© כל הזכויות שמורות 2021 ל בישולי - דנה רביב, אין להעתיק ללא רשות מפורשת בכתב

בישולי מתכוניםLogo Header Menu
  • עוף ובשר
  • דגים
  • פסטה ואורז
  • מרקים
  • סלטים
  • מאפים
  • עוגות
  • עוגיות
  • קינוחים
  • שונות
  • גאדג'טים