עוגת ביסקוויטים

עוגת ביסוויטים היא העוגה האהובה ביותר על ילדים וכמובן גם עלינו המבוגרים… במיוחד בגלל שזמן ההכנה כל כך קצר וממש קל להכין עוגות ביסקוויטים.
מיותר לציין שהיא טעימה מאוד נכון?!
אפשר לשנות אותה בקלות ולהתאים אותה למה שאוהבים בבית: ניתן להחליף את הפודינג וניל בפודינג שוקו או וניל פצפוצים, ניתן להחליף את הביסקווטים לטעם שוקו או חמאה וכמובן שניתן לצפות אותה ברוטב שוקולד במקום פירורי שוקולד…
טיפ: מומלץ להשתמש בביסקוויט פתי בר מקורי כי הוא היחיד ששומר על מרקמו היציב ולא נכנע לנוזלים שעוטפים אותו…

עוגת ביסקוויטים
מאת:
זמן הכנה: 
זמן בישול: 
זמן כולל: 
מרכיבים
  • חלב לטבילת הביסקוויטים (בערך כוס)
  • 1 חבילת ביסקוויטים פתי בר (500 גרם)
לקצפת וניל:
  • 2 מיכלים של שמנת מתוקה (500 מיליליטר)
  • 1 חבילה אינסטנט פודינג וניל (אפשר וניל פיצפוצים)
  • 1 כוס חלב
לציפוי:
  • 1 חפיסת שוקולד חלב או מריר (אצלי אוהבים מאוד שוקולד חלב)
הוראות הכנה
  1. הכניסו למקפיא את חפיסת השוקולד שתשמש לציפוי העוגה כדי שיהיה קל לגרר אותה בפומפייה וכך לא תימס לנו בידיים.
  2. בקערת המיקסר מקציפים במהירות גבוהה את האינסטנט פודינג וניל, שמנת מתוקה והחלב עד לקבלת קצפת יציבה בערך 2-3 דקות.
  3. כעת מכינים את כל המרכיבים על השולחן כדי להרכיב את העוגה:
  4. משתמשים בתבנית מלבנית בגודל של כ-25 ס"מ על 35 ס"מ.
  5. מכינים צלחת מעט עמוקה עם חלב לטבילת הביסקוויטים.
  6. טובלים ביסקוויט אחד משני צידיו ומסדרים בתבנית, ממשיכים לעוד ביסקוויט וכן הלאה. (לא טובלים מספר ביסקוויטים יחד מכיוון שהם יתפוררו עוד לפני שיגיעו לתבנית).
  7. לאחר שמסדרים שכבה אחת, יוצקים מעליה שליש מכמות הקצפת ומורחים בצורה אחידה.
  8. ממשיכים לסדר עוד שכבה של ביסקוויטים טבולים בחלב ומעליה עוד שכבת קצפת וכן הלאה. (סה"כ 3 שכבות פתי בר)
  9. מסיימים עם שכבת קצפת אחידה ומיישרים את פני העוגה.
  10. בעזרת פומפייה (בצד הקטן) מגררים שוקולד מעל לכל פני העוגה.
  11. מכניסים את העוגה למקרר לפחות לשעתיים שלוש...
  12. בתאבון!

תמונות הכנה – עוגת ביסקוויטים


24 תגובות עבור - “עוגת ביסקוויטים”

    1. היי ראשית,
      בשמנת שהיא לבישול יש אחוזי שומן נמוכים יותר והיא שונה מהשמנת להקצפה.
      היא לא מתאימה להכנת קצפת.
      האם אתה מתכוון לשמנת אחרת?

  1. היי דנה, רשמת בהתחלה את כל המרכיבים אינסטנג שמנת וחלב להקציף, במרכיבים רשום כוס חלב, ובהוראות יש חלב להקציף וחלב לטבול את הביסקוויטים, זאת אותה כוס? לא כל כך הבנתי. תודה

    1. היי נטלי,
      יש להשתמש בכוס חלב עבור הקצפת וניל. הרטבת הביסקוויטים בעזרת חלב היא פעולה נפרדת ודורשת מנת חלב נוספת (כמויות המרכיבים מופרדות עבור כל שלב). בהצלחה ואם יש לך שאלות נוספות אל תהססי לשאול.

  2. היי דנה,
    אני חדשה באתר שלך ויש לי שאלה:רציתי להדפיס את מתכון עוגת הביסקוויטים ויצאו לי 9 דפים שרק בסופם היה המתכון שרציתי.מה לא עשיתי נכון,או שככה זה עובד באתר שלך?
    מאחלת לך שבת שלום

    1. היי ענת, בעזרת מרית יוצקים חלק מהתערובת על הביסקוויטים ולאחר מכן מורחים בעדינות (הביסקוויטים לא אמורים לזוז כיוון שהם טבולים בחלב שמרכך אותם).

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *