• Skip to main content
  • Skip to secondary menu
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
בישולי

בישולי

אתר המתכונים של דנה רביב

  • עוף ובשר
  • דגים
  • פסטה ואורז
  • מרקים
  • סלטים
  • מאפים
  • עוגות
  • עוגיות
  • קינוחים
  • שונות
  • גאדג'טים

פסטה רוזה

27 בספטמבר 2012 by דנה רביב 7 תגובות

אין כמו פסטה עגבניות ושמנת או במילים אחרות פסטה רוזה כדי לייצר ארוחת צהריים או ערב מהירה ואיכותית.
האיזון המושלם בין החמיצות של העגבניות למתיקות של השמנת יוצר רוטב מצויין המתאים לכל סוגי הפסטות, עבורי פסטה רוזה מהווה פתרון מצויין לדילמה: "רוטב עגבניות? או רוטב שמנת?"

הדפסה
מתכון לפסטה רוזה
מאת: דנה רביב
מספר מנות: 6
זמן הכנה:  10 דקות
זמן בישול:  40 דקות
זמן כולל:  50 דקות
מרכיבים
  • 4 שיני שום קלופות וקצוצות היטב (גם שום כתוש מתאים)
  • 2 כפות שמן זית
  • ½ כפית מלח
  • פלפל גרוס
  • 1 מיכל שמנת מתוקה 10% שומן
  • 5-6 עגבניות רכות קלופות וחתוכות לקוביות (אפשר להשתמש בעגבניות משומרות- קופסא אחת)
  • 1 חבילת פסטה 500 גרם (כל צורה של פסטה תתקבל בברכה עם הרוטב הזה...)
  • 5-6 עלי בזיליקום טריים (אפשר גם קפוא)
  • להגשה מעט פרמזן מגורדת
הוראות הכנה
  1. הרתיחו מים בסיר גדול ובשלו את הפסטה לפי ההוראות על גבי השקית, אני מבשלת בערך 7-8 דקות.רוטב רוזה
  2. כדאי לא לבשל יותר מידי כי הפסטה תמשיך להתרכך עם הרוטב.
  3. חממו סיר עם שמן זית על להבה בינונית וטגנו קלות את השום בערך דקה לא יותר, הוסיפו את העגבניות והמלח וערבבו. הוסיפו לרוטב מצקת אחת ממיי הבישול של הפסטה והביאו לרתיחה כשהסיר מכוסה. לאחר שהעגבניות הגיעו לרתיחה הנמיכו את הלהבה ובשלו במשך 25 דקות עד שהעגבניות מתרככות והסירו מהאש.
  4. בעזרת מוט ידני טוחנים את הרוטב עד למרקם חלק ללא גושים ומחזירים לבישול על להבה קטנה.
  5. תוך כדי בחישה הוסיפו את הבזיליקום, השמנת מתוקה והפלפל ובשלו למשך 5-6 דקות נוספות ללא מכסה. (עד לשלב הזה תוכלו להכין אפילו יום מראש ולשמור במקרר).רוטב רוזה - שלב 2
  6. הסיפו את הפסטה לסיר עם הרוטב וערבבו מעט רק עד שכל הפסטה מכוסה ברוטב,
  7. העבירו לצלחת הגשה ופזרו פרמזן מלמעלה.
  8. בתאבון!
3.3.3077

מתוייק תחת: פסטה ואורז מתוייג כ:שבועות

Reader Interactions

תגובות | הוסף תגובה

  1. יערה תגובה מאת:

    20 בדצמבר 2016 אל16:55

    הי דנה,

    מבחינת כמות הפסטה, הכוונה היא ל500 גרם?

    תודה רבה,
    יערה

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      20 בדצמבר 2016 אל17:24

      היי יערה, כן חבילת פסטה 500 גרם.
      המתכון עודכן, המשך יום נפלא.

      הגב
      • יערה תגובה מאת:

        29 בדצמבר 2016 אל19:49

        הי דנה חג שמח,
        שבה לעדכן כי יצא מעלףףף
        כל הכבוד על המתכונים שלך!!! תודה רבה, יערה

        הגב
    • יערה תגובה מאת:

      31 בינואר 2017 אל15:25

      הי דנה,

      יצא מושלםם.. ממש כמו במסעדה ואף יותר טעים…!

      תודה,
      יערה

      הגב
      • דנה רביב תגובה מאת:

        1 בפברואר 2017 אל14:35

        היי יערה אני מאוד שמחה לשמוע…
        יום מקסים

        הגב
  2. davi dos תגובה מאת:

    2 בספטמבר 2015 אל21:16

    אופן הכתיבה של המתכונים הוא יוצא דופן בפשטותו
    והמתכונים טעימים כשל שפים מהוללים
    אין כמוכם ! דוד מי-ם

    הגב
  3. יעכחל תגובה מאת:

    28 באוגוסט 2013 אל14:30

    טעים מאוד !!

    הגב

כתיבת תגובה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

סרגל צדדי ראשי

חיפוש מתכונים

telegram

אוהבים את מתכונים שלי? עקבו אחרי

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube

מתכונים נבחרים

לחמג׳ון

לחמג׳ון

17 במרץ 2021 By דנה רביב

פסטה ברוטב עגבניות שרי צלויות

פסטה ברוטב עגבניות שרי צלויות

23 בפברואר 2021 By דנה רביב

Footer

חיפוש

חזרה לראש העמוד

© כל הזכויות שמורות 2021 ל בישולי - דנה רביב, אין להעתיק ללא רשות מפורשת בכתב

בישולי מתכוניםLogo Header Menu
  • עוף ובשר
  • דגים
  • פסטה ואורז
  • מרקים
  • סלטים
  • מאפים
  • עוגות
  • עוגיות
  • קינוחים
  • שונות
  • גאדג'טים