פסטה רוזה

אין כמו פסטה עגבניות ושמנת או במילים אחרות פסטה רוזה כדי לייצר ארוחת צהריים או ערב מהירה ואיכותית.
האיזון המושלם בין החמיצות של העגבניות למתיקות של השמנת יוצר רוטב מצויין המתאים לכל סוגי הפסטות, עבורי פסטה רוזה מהווה פתרון מצויין לדילמה: "רוטב עגבניות? או רוטב שמנת?"

מתכון לפסטה רוזה
מאת:
מספר מנות: 6
זמן הכנה: 
זמן בישול: 
זמן כולל: 
מרכיבים
  • 4 שיני שום קלופות וקצוצות היטב (גם שום כתוש מתאים)
  • 2 כפות שמן זית
  • ½ כפית מלח
  • פלפל גרוס
  • 1 מיכל שמנת מתוקה 10% שומן
  • 5-6 עגבניות רכות קלופות וחתוכות לקוביות (אפשר להשתמש בעגבניות משומרות- קופסא אחת)
  • 1 חבילת פסטה 500 גרם (כל צורה של פסטה תתקבל בברכה עם הרוטב הזה...)
  • 5-6 עלי בזיליקום טריים (אפשר גם קפוא)
  • להגשה מעט פרמזן מגורדת
הוראות הכנה
  1. הרתיחו מים בסיר גדול ובשלו את הפסטה לפי ההוראות על גבי השקית, אני מבשלת בערך 7-8 דקות.רוטב רוזה
  2. כדאי לא לבשל יותר מידי כי הפסטה תמשיך להתרכך עם הרוטב.
  3. חממו סיר עם שמן זית על להבה בינונית וטגנו קלות את השום בערך דקה לא יותר, הוסיפו את העגבניות והמלח וערבבו. הוסיפו לרוטב מצקת אחת ממיי הבישול של הפסטה והביאו לרתיחה כשהסיר מכוסה. לאחר שהעגבניות הגיעו לרתיחה הנמיכו את הלהבה ובשלו במשך 25 דקות עד שהעגבניות מתרככות והסירו מהאש.
  4. בעזרת מוט ידני טוחנים את הרוטב עד למרקם חלק ללא גושים ומחזירים לבישול על להבה קטנה.
  5. תוך כדי בחישה הוסיפו את הבזיליקום, השמנת מתוקה והפלפל ובשלו למשך 5-6 דקות נוספות ללא מכסה. (עד לשלב הזה תוכלו להכין אפילו יום מראש ולשמור במקרר).רוטב רוזה - שלב 2
  6. הסיפו את הפסטה לסיר עם הרוטב וערבבו מעט רק עד שכל הפסטה מכוסה ברוטב,
  7. העבירו לצלחת הגשה ופזרו פרמזן מלמעלה.
  8. בתאבון!


7 תגובות עבור - “פסטה רוזה”

  1. אופן הכתיבה של המתכונים הוא יוצא דופן בפשטותו
    והמתכונים טעימים כשל שפים מהוללים
    אין כמוכם ! דוד מי-ם

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *