• Skip to main content
  • Skip to secondary menu
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
בישולי

בישולי

אתר המתכונים של דנה רביב

  • עוף ובשר
  • דגים
  • פסטה ואורז
  • מרקים
  • סלטים
  • מאפים
  • עוגות
  • עוגיות
  • קינוחים
  • שונות
  • גאדג'טים

כדורי אורז

2 בפברואר 2014 by דנה רביב 14 תגובות

כדורי אורז ועוף טחון בציפוי קריספי ופריך מאוד. נשאר לכם שאריות של אורז לבן מבושל? נהדר! אפשר לחסוך שלב.
מומלץ להגיש את כדורי האורז בליווי מטבלים כמו: טחינה, קטשופ, מטבל פלפלים, עשבי תיבול, רוטב אלף האיים ועוד. אבל לדעתי המטבל הכי טעים הוא רוטב צ'ילי מתוק.
מנה מעולה להגיש כאשר מארחים חברים או משפחה והילדים ישתגעו עלה.

הדפסה
כדורי אורז
מאת: דנה רביב
מספר מנות: 6
זמן הכנה:  20 דקות
זמן בישול:  30 דקות
זמן כולל:  50 דקות
מרכיבים
  • 3 כוסות אורז מבושל (רצוי אורז ריזוטו מבושל לפי הוראות היצרן)
  • 250 גרם חזה עוף טחון
  • 1 ביצה
  • ½ 1 כפיות מלח
  • מעט פלפל שחור טחון
  • 1 כף שטוחה קמח
לציפוי:
  • פרורי לחם (בערך כוס) אני אוהבת עם שומשום.
  • 2-3 ביצים טרופות
  • מעט מלח
  • ½ כוס קמח
  • שמן לטיגון
להגשה:
  • רוטב צ'ילי מתוק
הוראות הכנה
  1. מניחים בקערה גדולה את האורז, חזה העוף הטחון, ביצה, קמח, פלפל שחור ומלח ומערבבים עד לתערובת אחידה ודביקה.
  2. טורפים בקערה קטנה את הביצים עם המלח.
  3. מניחים בקערה קטנה את הקמח ובקערה נוספת את פירורי הלחם.
  4. מחממים סיר טיגון קטן עם שמן בגובה של כ-5 ס"מ על להבה בינונית נמוכה.
  5. מגלגלים כדורים קטנים ומצפים בקמח. (גודל הכדורים בערך כמו כדורי פלאפל)
  6. מעבירים את הכדורים לציפוי הביצה (רצוי לגלגל ולהרים אותם בעזרת מזלג)
  7. כעת מצפים את כדורי האורז בפירורי הלחם.
  8. מעבירים לסיר הטיגון ומטגנים עד שהם שחומים מכל הצדדים. זה לוקח זמן מכיון שהאש צריכה להיות נמוכה כדי שהעוף יהיה מבושל מבפנים. (במידה והעוף הטחון לא מבושל מספיק במרכז, הנמיכו עוד את הלהבה וטגנו למשך יותר זמן).
  9. הוציאו את הכדורים לצלחת מרופדת בנייר סופג.
  10. הגישו בליווי רטבים...
הערות
מומלץ להגיש עם רוטב צ׳ילי, קטשופ, אלף האיים.
3.3.3077

כדורי אורז – תמונות הכנה

כדורי אורז - מרכיבי הכדורים
כדורי אורז – מרכיבי הכדורים
כדורי אורז - מרכיבי הציפוי
כדורי אורז – מרכיבי הציפוי
כדורי אורז -ציפוי הכדורים בקמח
כדורי אורז -ציפוי הכדורים בקמח
כדורי אורז -ציפוי הכדורים בביצה
כדורי אורז -ציפוי הכדורים בביצה
כדורי אורז -ציפוי הכדורים בפירורי לחם
כדורי אורז -ציפוי הכדורים בפירורי לחם
כדורי אורז - טיגון כדורי האורז
כדורי אורז – טיגון כדורי האורז
כדורי אורז - לאחר הטיגון
כדורי אורז – לאחר הטיגון

מתוייק תחת: עוף ובשר, פסטה ואורז

Reader Interactions

תגובות | הוסף תגובה

  1. דבורה תגובה מאת:

    7 באוגוסט 2018 אל9:23

    הי, כמה כוסות יוצא לאורז לא מבושל?
    כמה להכין?

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      19 באוגוסט 2018 אל13:00

      היי
      בסביבות כוס וחצי אך אני מכינה 2 כוסות ליתר ביטחון

      הגב
  2. שוש תגובה מאת:

    20 באוגוסט 2017 אל10:20

    היי יצא לך להחליף את העוף בבשר הודו טחון? יצא טוב? תודה

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      1 בספטמבר 2017 אל13:49

      היי שוש
      החלפתי להודו ויצא מעולה ובריא מאוד.
      יום מקסים

      הגב
  3. הדר תגובה מאת:

    16 בנובמבר 2015 אל14:08

    הי אפשר להחליף את הבשר או לוותר עליו ?

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      20 בנובמבר 2015 אל16:03

      שלום הדר,
      לדעתי לא כדאי להוריד את הבשר מכיוון שהוא מרכיב חיוני באיחוד כדור האורז.

      הגב
  4. רינה תגובה מאת:

    11 ביוני 2014 אל9:41

    בוקר טוב,
    יש אפשרות לשים בתנור במקום לטגן?

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      15 ביוני 2014 אל9:37

      היי רינה,
      ניתן לאפות את הכדורים בתנור בחום של 180 מעלות במשך כחצי שעה או יותר אך תצטרכי לבדוק את הכדורים כדי לוודא שהם אכן אפויים לחלוטין.
      עם זאת, במתכון זה אני פחות ממליצה לאפות את הכדורים בתנור.

      הגב
  5. אורית תגובה מאת:

    22 באפריל 2014 אל17:29

    היי מתכון נפלא! האם אפשר להכין את הכדורים יום לפני, להקפיא, ולטגן למחרת ?

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      23 באפריל 2014 אל11:32

      היי אורית, אין שום בעיה להכין כדורים ולהקפיא אפילו ליותר זמן אך יש להקפיד שחזה העוף שאת משתמשת בו יהיה טרי ולא מופשר שעבר כבר הקפאה.
      יום מקסים.

      הגב
  6. רינה תגובה מאת:

    30 במרץ 2014 אל12:28

    האם אפשר במקום לטגן להכניס לתנור את כדורי האורז?

    הגב
  7. רונית תגובה מאת:

    23 במרץ 2014 אל18:15

    יש לך מתכון של מטבל פלפלים להגשה עם כדורי האורז?

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      26 במרץ 2014 אל16:42

      היי רונית,
      את מוזמנת ללחוץ על הקישור הבא למתכון שלי למטבל פלפלים.

      הגב
  8. חנה שינדר תגובה מאת:

    14 בפברואר 2014 אל13:05

    נראה נפלא

    הגב

כתיבת תגובה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

סרגל צדדי ראשי

חיפוש מתכונים

telegram

אוהבים את מתכונים שלי? עקבו אחרי

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube

מתכונים נבחרים

לחמג׳ון

לחמג׳ון

17 במרץ 2021 By דנה רביב

פסטה ברוטב עגבניות שרי צלויות

פסטה ברוטב עגבניות שרי צלויות

23 בפברואר 2021 By דנה רביב

Footer

חיפוש

חזרה לראש העמוד

© כל הזכויות שמורות 2021 ל בישולי - דנה רביב, אין להעתיק ללא רשות מפורשת בכתב

בישולי מתכוניםLogo Header Menu
  • עוף ובשר
  • דגים
  • פסטה ואורז
  • מרקים
  • סלטים
  • מאפים
  • עוגות
  • עוגיות
  • קינוחים
  • שונות
  • גאדג'טים