כדורי אורז

כדורי אורז ועוף טחון בציפוי קריספי ופריך מאוד. נשאר לכם שאריות של אורז לבן מבושל? נהדר! אפשר לחסוך שלב.
מומלץ להגיש את כדורי האורז בליווי מטבלים כמו: טחינה, קטשופ, מטבל פלפלים, עשבי תיבול, רוטב אלף האיים ועוד. אבל לדעתי המטבל הכי טעים הוא רוטב צ'ילי מתוק.
מנה מעולה להגיש כאשר מארחים חברים או משפחה והילדים ישתגעו עלה.

כדורי אורז
מאת:
מספר מנות: 6
זמן הכנה: 
זמן בישול: 
זמן כולל: 
מרכיבים
  • 3 כוסות אורז מבושל (רצוי אורז ריזוטו מבושל לפי הוראות היצרן)
  • 250 גרם חזה עוף טחון
  • 1 ביצה
  • ½ 1 כפיות מלח
  • מעט פלפל שחור טחון
  • 1 כף שטוחה קמח
לציפוי:
  • פרורי לחם (בערך כוס) אני אוהבת עם שומשום.
  • 2-3 ביצים טרופות
  • מעט מלח
  • ½ כוס קמח
  • שמן לטיגון
להגשה:
  • רוטב צ'ילי מתוק
הוראות הכנה
  1. מניחים בקערה גדולה את האורז, חזה העוף הטחון, ביצה, קמח, פלפל שחור ומלח ומערבבים עד לתערובת אחידה ודביקה.
  2. טורפים בקערה קטנה את הביצים עם המלח.
  3. מניחים בקערה קטנה את הקמח ובקערה נוספת את פירורי הלחם.
  4. מחממים סיר טיגון קטן עם שמן בגובה של כ-5 ס"מ על להבה בינונית נמוכה.
  5. מגלגלים כדורים קטנים ומצפים בקמח. (גודל הכדורים בערך כמו כדורי פלאפל)
  6. מעבירים את הכדורים לציפוי הביצה (רצוי לגלגל ולהרים אותם בעזרת מזלג)
  7. כעת מצפים את כדורי האורז בפירורי הלחם.
  8. מעבירים לסיר הטיגון ומטגנים עד שהם שחומים מכל הצדדים. זה לוקח זמן מכיון שהאש צריכה להיות נמוכה כדי שהעוף יהיה מבושל מבפנים. (במידה והעוף הטחון לא מבושל מספיק במרכז, הנמיכו עוד את הלהבה וטגנו למשך יותר זמן).
  9. הוציאו את הכדורים לצלחת מרופדת בנייר סופג.
  10. הגישו בליווי רטבים...
הערות
מומלץ להגיש עם רוטב צ׳ילי, קטשופ, אלף האיים.

כדורי אורז – תמונות הכנה


14 תגובות עבור - “כדורי אורז”

    1. היי רינה,
      ניתן לאפות את הכדורים בתנור בחום של 180 מעלות במשך כחצי שעה או יותר אך תצטרכי לבדוק את הכדורים כדי לוודא שהם אכן אפויים לחלוטין.
      עם זאת, במתכון זה אני פחות ממליצה לאפות את הכדורים בתנור.

    1. היי אורית, אין שום בעיה להכין כדורים ולהקפיא אפילו ליותר זמן אך יש להקפיד שחזה העוף שאת משתמשת בו יהיה טרי ולא מופשר שעבר כבר הקפאה.
      יום מקסים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *