• Skip to main content
  • Skip to secondary menu
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
בישולי

בישולי

אתר המתכונים של דנה רביב

  • עוף ובשר
  • דגים
  • פסטה ואורז
  • מרקים
  • סלטים
  • מאפים
  • עוגות
  • עוגיות
  • קינוחים
  • שונות
  • גאדג'טים

ציפוי שוקולד פרווה

8 בדצמבר 2013 by דנה רביב 13 תגובות

ציפוי שוקולד לעוגה הוא הציפוי השכיח ביותר לעוגות וקאפקייקס. כאשר מכינים עוגת שוקולד פרווה לעיתים רוצים ציפוי שוקולד פרווה שישלים את העוגה ויוסיף לה טעם שוקולדי עשיר. במקרים אחרים כשמכינים עוגות בצק סוכר יש צורך בציפוי שיחבר וידביק את הבצק לעוגה, המתכון הזה הוא מתכון שדומה מאוד לגנאש וניתן לצפות את העוגה כאשר הוא במצב נוזלי או מוקצף והוא פשוט מאוד להכנה.

הדפסה
ציפוי שוקולד פרווה
מאת: דנה רביב
מרכיבים
  • 1 מיכל שמנת מתוקה צמחית (250 מ"ל)
  • 2 חפיסות שוקולד מריר (200 גרם)
  • 1 כף סוכר
הוראות הכנה
  1. שוברים את השוקולד לקוביות ומניחים בקלחת קטנה.
  2. יוצקים את השמנת המתוקה.
  3. מוסיפים את הסוכר.
  4. מניחים את הקלחת על להבה בינונית נמוכה ומחממים תוך כדי ערבוב עד שהסוכר והשוקולד נמסים והתערובת מקבלת מרקם חלק.
  5. מסירים מהאש (בשלב זה ניתן לצקת את ציפוי השוקולד במצבו הנוזלי על עוגת שוקולד או כל עוגה אחרת).
הקצפת הציפוי (אופציונלי)
  1. ממתינים עד שהתערובת תתקרר ולאחר מכן מעבירים למקרר עד שהתערובת מתקשה מעט (בערך 3-5 שעות).
  2. בעזרת מיקסר (רצוי ידני מאחר והתערובת קטנה) מקציפים את תערובת השוקולד במשך 2-3 דקות עד שציפוי השוקולד מתרכך והופך להיות אוורירי במרקם שמזכיר קצפת.
  3. מורחים את ציפוי השוקולד או מזלפים בעזרת שקית זילוף על עוגות, קאפקייק וכו'
3.2.2158

 

ציפוי שוקולד פרווה - ציפוי שוקולד לאחר הקצפה
ציפוי שוקולד פרווה – ציפוי שוקולד לאחר הקצפה

מתוייק תחת: שונות מתוייג כ:ללא חלב ומוצריו, פרווה

Reader Interactions

תגובות | הוסף תגובה

  1. עדנה תגובה מאת:

    27 במרץ 2021 אל13:23

    עשיתי, ויצא מצויין! תודה

    הגב
  2. אנה תגובה מאת:

    12 בינואר 2021 אל12:41

    במידה ואני רוצה לשים מעל דף סוכר עם התמונה איזה ציפוי כדאי לי לעשות ? או שזה לא משנה ?

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      13 בינואר 2021 אל11:55

      היי אנה
      דף סוכר ניתן להניח על כל שכבה דקה של שוקולד או קצפת.
      יום נעים ומזל טוב

      הגב
  3. תהילה תגובה מאת:

    18 בנובמבר 2018 אל6:56

    הי,
    אפשר להוסיף צבע מאכל לציפוי אם מכינים עם שוקולד לבן?
    תודה רבה

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      3 בדצמבר 2018 אל10:24

      היי תהילה,
      את יכולה להכין ציפוי כזה בשוקולד לבן אך אם תרצי שיהיה יציב כמו השוקולד הכהה תוסיפי עוד חפיסת שוקולד.
      אפשר להוסיף צבע מאכל
      יום נעים

      הגב
      • נטלי מיכאלי תגובה מאת:

        14 במאי 2020 אל16:51

        הכנתי היום יצאה מעולה .תודה.

        הגב
  4. מיכל תגובה מאת:

    7 במאי 2017 אל19:42

    הי..
    לאיזה גודל עוגה הקצפת מתאימה?(למילוי פנימי קל ומריחה חיצונית)

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      12 במאי 2017 אל8:45

      היי מיכל,
      הקצפת מספיקה בערך לעוגה בקוטר 26, למריחה לא עבה מאוד…
      סופש נעים

      הגב
  5. ענת תגובה מאת:

    25 בפברואר 2016 אל20:19

    היי ניתן להכין את אותו הציפוי עם שוקולד לבן לקבלת ציפוי לבן?

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      1 במרץ 2016 אל9:04

      היי ענת, אין שום בעיה להכין את הציפוי עם שוקולד לבן.
      יום מקסים.

      הגב
  6. שמיר מאשה תגובה מאת:

    17 בדצמבר 2013 אל18:04

    תודה , אני אנסה.

    הגב
  7. שמיר מאשה תגובה מאת:

    9 בדצמבר 2013 אל6:35

    זו הפעם הראשונה שאני רואה שאפשר לחמם(להרתיח) שמנת צמחית, ולהשתמש בה כבשמנת של 32% ,אני משתמשת בשמנת "ריץ" האם גם אותה אפשר לחמם כבסיס לגנאש?
    אשמח לקבל תשובה. מאשה

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      9 בדצמבר 2013 אל20:04

      היי מאשה, אפשר לחמם ולהרתיח שמנת מתוקה צימחית. את יכולה להשתמש בשמנת מתוקה של ריץ׳.
      ערב טוב.

      הגב

כתיבת תגובה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

סרגל צדדי ראשי

חיפוש מתכונים

telegram

אוהבים את מתכונים שלי? עקבו אחרי

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube

מתכונים נבחרים

לחמג׳ון

לחמג׳ון

17 במרץ 2021 By דנה רביב

פסטה ברוטב עגבניות שרי צלויות

פסטה ברוטב עגבניות שרי צלויות

23 בפברואר 2021 By דנה רביב

Footer

חיפוש

חזרה לראש העמוד

© כל הזכויות שמורות 2021 ל בישולי - דנה רביב, אין להעתיק ללא רשות מפורשת בכתב

בישולי מתכוניםLogo Header Menu
  • עוף ובשר
  • דגים
  • פסטה ואורז
  • מרקים
  • סלטים
  • מאפים
  • עוגות
  • עוגיות
  • קינוחים
  • שונות
  • גאדג'טים