ציפוי שוקולד פרווה

ציפוי שוקולד לעוגה הוא הציפוי השכיח ביותר לעוגות וקאפקייקס. כאשר מכינים עוגת שוקולד פרווה לעיתים רוצים ציפוי שוקולד פרווה שישלים את העוגה ויוסיף לה טעם שוקולדי עשיר. במקרים אחרים כשמכינים עוגות בצק סוכר יש צורך בציפוי שיחבר וידביק את הבצק לעוגה, המתכון הזה הוא מתכון שדומה מאוד לגנאש וניתן לצפות את העוגה כאשר הוא במצב נוזלי או מוקצף והוא פשוט מאוד להכנה.

ציפוי שוקולד פרווה
מאת:
מרכיבים
  • 1 מיכל שמנת מתוקה צמחית (250 מ"ל)
  • 2 חפיסות שוקולד מריר (200 גרם)
  • 1 כף סוכר
הוראות הכנה
  1. שוברים את השוקולד לקוביות ומניחים בקלחת קטנה.
  2. יוצקים את השמנת המתוקה.
  3. מוסיפים את הסוכר.
  4. מניחים את הקלחת על להבה בינונית נמוכה ומחממים תוך כדי ערבוב עד שהסוכר והשוקולד נמסים והתערובת מקבלת מרקם חלק.
  5. מסירים מהאש (בשלב זה ניתן לצקת את ציפוי השוקולד במצבו הנוזלי על עוגת שוקולד או כל עוגה אחרת).
הקצפת הציפוי (אופציונלי)
  1. ממתינים עד שהתערובת תתקרר ולאחר מכן מעבירים למקרר עד שהתערובת מתקשה מעט (בערך 3-5 שעות).
  2. בעזרת מיקסר (רצוי ידני מאחר והתערובת קטנה) מקציפים את תערובת השוקולד במשך 2-3 דקות עד שציפוי השוקולד מתרכך והופך להיות אוורירי במרקם שמזכיר קצפת.
  3. מורחים את ציפוי השוקולד או מזלפים בעזרת שקית זילוף על עוגות, קאפקייק וכו'

 

ציפוי שוקולד פרווה - ציפוי שוקולד לאחר הקצפה
ציפוי שוקולד פרווה – ציפוי שוקולד לאחר הקצפה

9 תגובות עבור - “ציפוי שוקולד פרווה”

    1. היי תהילה,
      את יכולה להכין ציפוי כזה בשוקולד לבן אך אם תרצי שיהיה יציב כמו השוקולד הכהה תוסיפי עוד חפיסת שוקולד.
      אפשר להוסיף צבע מאכל
      יום נעים

  1. זו הפעם הראשונה שאני רואה שאפשר לחמם(להרתיח) שמנת צמחית, ולהשתמש בה כבשמנת של 32% ,אני משתמשת בשמנת "ריץ" האם גם אותה אפשר לחמם כבסיס לגנאש?
    אשמח לקבל תשובה. מאשה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *