• Skip to main content
  • Skip to secondary menu
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
בישולי

בישולי

אתר המתכונים של דנה רביב

  • עוף ובשר
  • דגים
  • פסטה ואורז
  • מרקים
  • סלטים
  • מאפים
  • עוגות
  • עוגיות
  • קינוחים
  • שונות
  • גאדג'טים

מרק עדשים

14 בנובמבר 2013 by דנה רביב 3 תגובות

מרק עדשים חם וטעים הוא המרק האידיאלי כשרוצים מנה משביעה ובריאה עשירה בויטמינים וחלבונים. המרק מכיל עדשים, גזר, תפוח אדמה, בצל ושום… 5 מרכיבים שביחד יוצרים מרק עדשים עם טעם מיוחד שלא תוכלו להפסיק לאכול. בנוסף (כמו רוב המתכונים שאני מפרסמת) המתכון מאוד פשוט ואני ממליצה עליו בחום.

הדפסה
מרק עדשים
מאת: דנה רביב
מספר מנות: 6
זמן הכנה:  10 דקות
זמן בישול:  40 דקות
זמן כולל:  50 דקות
מרכיבים
  • 1 בצל
  • 1 תפוח אדמה גדול
  • 1 גזר גדול
  • 3 שיני שום
  • 2 כפות שמן
  • ½ 1 כוסות עדשים (חומות)
  • ½ כפית כמון
  • פלפל שחור גרוס לפי הטעם
  • 1 כפית שטוחה פפריקה מתוקה
  • 1 כפית גדושה אבקת מרק עוף
  • 1 כפית מלח
  • 6-7 כוסות מים
הוראות הכנה
  1. תחילה מכינים את הירקות: מגררים בפומפייה גסה את תפוח האדמה, גזר ובצל ומניחים בצלחת בצד.
  2. כותשים את השום ומניחים בצלחת עם הירקות, (ניתן לגרר בפומפייה דקה)
  3. שוטפים את העדשים ומסננים במסננת כדי שלא יהיו נוזלים.
  4. מחממים סיר גדול עם שמן על להבה בינונית גבוהה ומטגנים בו את הבצל למשך כ-2 דקות עד שהוא מתרכך מעט.
  5. מוסיפים את השום, תפוח האדמה והגזר ומטגנים לדקה תוך כדי ערבוב.
  6. מוסיפים את העדשים ומערבבים.
  7. מתבלים בכמון, אבקת מרק, פלפל, מלח ופפריקה.
  8. יוצקים את המים ובוחשים.
  9. מביאים לרתיחה ומנמיכים את הלהבה לנמוכה ביותר ומבשלים למשך 40 דקות עד שעה. (בוחשים מידי פעם כדי שהעדשים ששוקעים לתחתית לא ישרפו.
  10. בסיום הבישול טועמים ומתקנים תיבול, העדשים צריכים להיות רכים מאוד.
הערות
מי שאוהב יכול לטחון מעט את המרק בעזרת בלנדר מוט.
3.2.2124

מתוייק תחת: מרקים

Reader Interactions

תגובות | הוסף תגובה

  1. אילת תגובה מאת:

    1 בדצמבר 2015 אל0:38

    יצא חבל על הזמן, תודה רבה

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      2 בדצמבר 2015 אל10:02

      היי אילת, שמחה מאוד לשמוע…
      חג שמח.

      הגב
  2. סיגלית תגובה מאת:

    18 בנובמבר 2013 אל20:49

    מתכון מדהים!!! תודה.

    הגב

כתיבת תגובה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

סרגל צדדי ראשי

חיפוש מתכונים

telegram

אוהבים את מתכונים שלי? עקבו אחרי

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube

מתכונים נבחרים

לחמג׳ון

לחמג׳ון

17 במרץ 2021 By דנה רביב

פסטה ברוטב עגבניות שרי צלויות

פסטה ברוטב עגבניות שרי צלויות

23 בפברואר 2021 By דנה רביב

Footer

חיפוש

חזרה לראש העמוד

© כל הזכויות שמורות 2021 ל בישולי - דנה רביב, אין להעתיק ללא רשות מפורשת בכתב

בישולי מתכוניםLogo Header Menu
  • עוף ובשר
  • דגים
  • פסטה ואורז
  • מרקים
  • סלטים
  • מאפים
  • עוגות
  • עוגיות
  • קינוחים
  • שונות
  • גאדג'טים