מרק עדשים

מרק עדשים חם וטעים הוא המרק האידיאלי כשרוצים מנה משביעה ובריאה עשירה בויטמינים וחלבונים. המרק מכיל עדשים, גזר, תפוח אדמה, בצל ושום… 5 מרכיבים שביחד יוצרים מרק עדשים עם טעם מיוחד שלא תוכלו להפסיק לאכול. בנוסף (כמו רוב המתכונים שאני מפרסמת) המתכון מאוד פשוט ואני ממליצה עליו בחום.

מרק עדשים
מאת:
מספר מנות: 6
זמן הכנה: 
זמן בישול: 
זמן כולל: 
מרכיבים
  • 1 בצל
  • 1 תפוח אדמה גדול
  • 1 גזר גדול
  • 3 שיני שום
  • 2 כפות שמן
  • ½ 1 כוסות עדשים (חומות)
  • ½ כפית כמון
  • פלפל שחור גרוס לפי הטעם
  • 1 כפית שטוחה פפריקה מתוקה
  • 1 כפית גדושה אבקת מרק עוף
  • 1 כפית מלח
  • 6-7 כוסות מים
הוראות הכנה
  1. תחילה מכינים את הירקות: מגררים בפומפייה גסה את תפוח האדמה, גזר ובצל ומניחים בצלחת בצד.
  2. כותשים את השום ומניחים בצלחת עם הירקות, (ניתן לגרר בפומפייה דקה)
  3. שוטפים את העדשים ומסננים במסננת כדי שלא יהיו נוזלים.
  4. מחממים סיר גדול עם שמן על להבה בינונית גבוהה ומטגנים בו את הבצל למשך כ-2 דקות עד שהוא מתרכך מעט.
  5. מוסיפים את השום, תפוח האדמה והגזר ומטגנים לדקה תוך כדי ערבוב.
  6. מוסיפים את העדשים ומערבבים.
  7. מתבלים בכמון, אבקת מרק, פלפל, מלח ופפריקה.
  8. יוצקים את המים ובוחשים.
  9. מביאים לרתיחה ומנמיכים את הלהבה לנמוכה ביותר ומבשלים למשך 40 דקות עד שעה. (בוחשים מידי פעם כדי שהעדשים ששוקעים לתחתית לא ישרפו.
  10. בסיום הבישול טועמים ומתקנים תיבול, העדשים צריכים להיות רכים מאוד.
הערות
מי שאוהב יכול לטחון מעט את המרק בעזרת בלנדר מוט.


3 תגובות עבור - “מרק עדשים”

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *