• Skip to main content
  • Skip to secondary menu
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
בישולי

בישולי

אתר המתכונים של דנה רביב

  • עוף ובשר
  • דגים
  • פסטה ואורז
  • מרקים
  • סלטים
  • מאפים
  • עוגות
  • עוגיות
  • קינוחים
  • שונות
  • גאדג'טים

תבשיל בשר

10 בנובמבר 2013 by דנה רביב 2 תגובות

קניתם נתח בשר טעים ומתחשק לכם להכין משהו מיוחד, אז כמובן שרובנו ישר חושבים על צלי בשר בתנור אבל רצינו מיוחד נכון? אז תבשיל הבשר שלי הוא בדיוק מה שכדאי לכם להכין. התבשיל מכיל פלפלים, רוטב עגבניות, פיסטוקים, אגוזי קשיו ושלל תוספות. אני מאוד אוהבת אוכל פיקנטי/חריף אז כמובן שהמתכון מכיל גם פלפל חריף אבל מי שלא מתחבר למנות חריפות יכול לוותר עליו. המנה מיוחדת מאוד וטעימה במיוחד, מומלץ לאכול חם עם חלה טרייה.

הדפסה
תבשיל בשר
מאת: דנה רביב
מספר מנות: 4
זמן הכנה:  15 דקות
זמן בישול:  2 שעות
זמן כולל:  2 שעות 15 דקות
מרכיבים
  • 500 גרם בשר בקר מסוג כתף מספר 5 או בשר לגולאש
  • 2-3 כפות שמן
  • 1 כרישה
  • 1 פלפל אדום
  • פלפל צהוב
  • ½ פלפל ירוק חריף
  • 2 בצלים גדולים
  • 5-6 שיני שום
  • 1 גבעול סלרי אמריקאי- עם העלים
  • 1 קופסא קטנה רסק עגבניות- בערך ½ 2 כפות גדושות
  • 4 כוסות מים
  • ¼ כוס פיסטוקים לא קלוים
  • ¼ כוס אגוזי קשיו לא קלוים
  • ½ 1 כפיות מלח
  • 3 עלי דפנה
  • 1 כף גדושה קמח
  • 1 כפית גדושה אבקת מרק
  • 1 כפית גדושה פפריקה מתוקה
  • 1 כפית גדושה סוכר
  • ¼ כפית כמון
  • פלפל שחור גרוס לפי הטעם
הוראות הכנה
  1. מתחילים בחיתוך כל הירקות: חותכים את הבצל לחצאים ולאחר מכן פורסים לפרוסות דקות, שוטפים היטב את הכרישה ופורסים לפרוסות דקות, קוצצים היטב את השום ומניחים ביחד בצלחת בצד.
  2. פורסים את הפלפל הצהוב והאדום לרצועות דקות ומניחים בצלחת נוספת.
  3. קוצצים את הפלפל החריף ומוסיפים לצלחת הפלפלים.
  4. כעת מכינים את הבשר: שוטפים את הבשר ומנגבים בנייר סופג, חותכים לקוביות בגודל של כ-5 ס״מ.
  5. מחממים את השמן בסיר בינוני (רצוי עם ציפוי שמונע הדבקה), מוסיפים את קוביות הבשר ומטגנים על להבה גבוהה עד שהבשר משחים מעט. ניתן לכסות קצת את הסיר אם צריך.
  6. כאשר הבשר מושחם ושינה את צבעו, מוציאים את הבשר בעזרת כף מחוררת חזרה לצלחת ומניחים בצד (משאירים את השמן שנותר בסיר).
  7. מטגנים בשמן שנותר בסיר את הכרישה והבצל ומערבבים היטב, מטגנים מספר דקות עד שהבצל והכרישה מתרככים מעט ומשנים את צבעם.
  8. מוסיפים את השום ומערבבים.
  9. מוסיפים את כל הפלפלים החתוכים ומערבבים, מטגנים למשך כדקה.
  10. מוסיפים את קוביות הבשר המושחמות, את כף הקמח והתבלינים ומערבבים.
  11. מוסיפים את רסק העגבניות, הפיסטוקים, הקשיו והמים ובוחשים.
  12. מביאים לרתיחה ומנמיכים את הלהבה לנמוכה ביותר ומבשלים למשך שעה וחצי עד שעתיים עד שהבשר מתרכך.
  13. בסוף הבישול טועמים ומתקנים תיבול במידה וצריך.
3.3.3077

תמונות הכנה

תבשיל בשר - חיתוך הבצל והכרישה
תבשיל בשר – חיתוך הבצל והכרישה
תבשיל בשר - חיתוך הפלפלים
תבשיל בשר – חיתוך הפלפלים
תבשיל בשר - חיתוך הבשר
תבשיל בשר – חיתוך הבשר
תבשיל בשר - טיגון הבשר
תבשיל בשר – טיגון הבשר
תבשיל בשר - הבשר לאחר טיגון
תבשיל בשר – הבשר לאחר טיגון
תבשיל בשר - טיגון הבצל
תבשיל בשר – טיגון הבצל
תבשיל בשר - הוספת השום
תבשיל בשר – הוספת השום
תבשיל בשר - הוספת שאר המרכיבים
תבשיל בשר – הוספת שאר המרכיבים
תבשיל בשר - לפני הבישול
תבשיל בשר – לפני הבישול
תבשיל בשר - סיום הבישול
תבשיל בשר – סיום הבישול
תבשיל בשר - מבט נוסף
תבשיל בשר – מבט נוסף

מתוייק תחת: מרקים, עוף ובשר

Reader Interactions

תגובות | הוסף תגובה

  1. אושרת תגובה מאת:

    13 בנובמבר 2013 אל2:30

    היי דנה
    מה שלומך?
    יש לי שאלה אפשר להישתמש בסיר לחץ לתבשיל במקום סיר רגיל? או חייב סיר רגיל בשבל התבשיל?
    שיהיה אחלה של לילה
    אושרת

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      13 בנובמבר 2013 אל12:45

      היי אושרת, במתכון הזה רצוי להשתמש בסיר רגיל.
      יום מקסים…

      הגב

כתיבת תגובה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

סרגל צדדי ראשי

חיפוש מתכונים

telegram

אוהבים את מתכונים שלי? עקבו אחרי

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube

מתכונים נבחרים

לחמג׳ון

לחמג׳ון

17 במרץ 2021 By דנה רביב

פסטה ברוטב עגבניות שרי צלויות

פסטה ברוטב עגבניות שרי צלויות

23 בפברואר 2021 By דנה רביב

Footer

חיפוש

חזרה לראש העמוד

© כל הזכויות שמורות 2021 ל בישולי - דנה רביב, אין להעתיק ללא רשות מפורשת בכתב

בישולי מתכוניםLogo Header Menu
  • עוף ובשר
  • דגים
  • פסטה ואורז
  • מרקים
  • סלטים
  • מאפים
  • עוגות
  • עוגיות
  • קינוחים
  • שונות
  • גאדג'טים