תבשיל בשר

קניתם נתח בשר טעים ומתחשק לכם להכין משהו מיוחד, אז כמובן שרובנו ישר חושבים על צלי בשר בתנור אבל רצינו מיוחד נכון? אז תבשיל הבשר שלי הוא בדיוק מה שכדאי לכם להכין. התבשיל מכיל פלפלים, רוטב עגבניות, פיסטוקים, אגוזי קשיו ושלל תוספות. אני מאוד אוהבת אוכל פיקנטי/חריף אז כמובן שהמתכון מכיל גם פלפל חריף אבל מי שלא מתחבר למנות חריפות יכול לוותר עליו. המנה מיוחדת מאוד וטעימה במיוחד, מומלץ לאכול חם עם חלה טרייה.

תבשיל בשר
מאת:
מספר מנות: 4
זמן הכנה: 
זמן בישול: 
זמן כולל: 
מרכיבים
  • 500 גרם בשר בקר מסוג כתף מספר 5 או בשר לגולאש
  • 2-3 כפות שמן
  • 1 כרישה
  • 1 פלפל אדום
  • פלפל צהוב
  • ½ פלפל ירוק חריף
  • 2 בצלים גדולים
  • 5-6 שיני שום
  • 1 גבעול סלרי אמריקאי- עם העלים
  • 1 קופסא קטנה רסק עגבניות- בערך ½ 2 כפות גדושות
  • 4 כוסות מים
  • ¼ כוס פיסטוקים לא קלוים
  • ¼ כוס אגוזי קשיו לא קלוים
  • ½ 1 כפיות מלח
  • 3 עלי דפנה
  • 1 כף גדושה קמח
  • 1 כפית גדושה אבקת מרק
  • 1 כפית גדושה פפריקה מתוקה
  • 1 כפית גדושה סוכר
  • ¼ כפית כמון
  • פלפל שחור גרוס לפי הטעם
הוראות הכנה
  1. מתחילים בחיתוך כל הירקות: חותכים את הבצל לחצאים ולאחר מכן פורסים לפרוסות דקות, שוטפים היטב את הכרישה ופורסים לפרוסות דקות, קוצצים היטב את השום ומניחים ביחד בצלחת בצד.
  2. פורסים את הפלפל הצהוב והאדום לרצועות דקות ומניחים בצלחת נוספת.
  3. קוצצים את הפלפל החריף ומוסיפים לצלחת הפלפלים.
  4. כעת מכינים את הבשר: שוטפים את הבשר ומנגבים בנייר סופג, חותכים לקוביות בגודל של כ-5 ס״מ.
  5. מחממים את השמן בסיר בינוני (רצוי עם ציפוי שמונע הדבקה), מוסיפים את קוביות הבשר ומטגנים על להבה גבוהה עד שהבשר משחים מעט. ניתן לכסות קצת את הסיר אם צריך.
  6. כאשר הבשר מושחם ושינה את צבעו, מוציאים את הבשר בעזרת כף מחוררת חזרה לצלחת ומניחים בצד (משאירים את השמן שנותר בסיר).
  7. מטגנים בשמן שנותר בסיר את הכרישה והבצל ומערבבים היטב, מטגנים מספר דקות עד שהבצל והכרישה מתרככים מעט ומשנים את צבעם.
  8. מוסיפים את השום ומערבבים.
  9. מוסיפים את כל הפלפלים החתוכים ומערבבים, מטגנים למשך כדקה.
  10. מוסיפים את קוביות הבשר המושחמות, את כף הקמח והתבלינים ומערבבים.
  11. מוסיפים את רסק העגבניות, הפיסטוקים, הקשיו והמים ובוחשים.
  12. מביאים לרתיחה ומנמיכים את הלהבה לנמוכה ביותר ומבשלים למשך שעה וחצי עד שעתיים עד שהבשר מתרכך.
  13. בסוף הבישול טועמים ומתקנים תיבול במידה וצריך.

תמונות הכנה

תבשיל בשר - מבט נוסף
תבשיל בשר – מבט נוסף

2 תגובות עבור - “תבשיל בשר”

  1. היי דנה
    מה שלומך?
    יש לי שאלה אפשר להישתמש בסיר לחץ לתבשיל במקום סיר רגיל? או חייב סיר רגיל בשבל התבשיל?
    שיהיה אחלה של לילה
    אושרת

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *