• Skip to main content
  • Skip to secondary menu
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
בישולי

בישולי

אתר המתכונים של דנה רביב

  • עוף ובשר
  • דגים
  • פסטה ואורז
  • מרקים
  • סלטים
  • מאפים
  • עוגות
  • עוגיות
  • קינוחים
  • שונות
  • גאדג'טים

עוגת לימון

18 באוגוסט 2013 by דנה רביב 14 תגובות

עוגת לימון היא עוגה מיוחדת, היא קלילה ואוורירית ובעלת חמצמצות  מרעננת שמשתלבת נהדר עם כוס תה לאחר הארוחה.
העוגה הזו בהחלט מפתיעה המון אנשים וממש שווה לנסות אותה, אם אתם דואגים מבחינת הפופולאריות שלה אצל ילדים, אכן זו לא עוגת שוקולד אבל גם הבנות שלי אכלו מהעוגה והיו מרוצות, אין ספק שהעוגה הזו מיוחדת וטעימה במיוחד.

הדפסה
עוגת לימון
מאת: דנה רביב
זמן הכנה:  15 דקות
זמן בישול:  50 דקות
זמן כולל:  1 שעה 5 דקות
מרכיבים
  • 6 ביצים מופרדות לחלמונים לחלבונים
  • 1 כוס סוכר
  • 1 כוס שמן
  • 2 כוסות קמח תופח
  • 2 שקיות סוכר וניל
  • ¾ כוס מיץ לימון טרי
  • ¼ כוס מים
  • אבקת סוכר לקישוט
הוראות הכנה
  1. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
  2. בעזרת מיקסר מקציפים את החלבונים (הלבן) עם הסוכר לקצף יציב וחזק (זמן ההקצפה משתנה בהתאם לכל מיקסר וטמפרטורת הביצים).
  3. בקערה נוספת מקציפים ידנית את החלמונים עם הסוכר וניל עד שהסוכר נמס והתערובת מתבהרת.
  4. יוצקים שמן, מיץ לימון ומים לקערת החלמונים (הצהוב) ומערבבים.
  5. יוצקים באיטיות את תערובת החלמונים לקצף החלבונים ומערבבים במהירות איטית עד לאיחוד המרכיבים (לא לערבב יותר מידי).
  6. מוסיפים חצי מכמות הקמח ומקפלים בעזרת מרית (תנועות קיפול מלמטה למעלה באיטיות), מוסיפים את החלק השני של של הקמח ומקפלים שוב. בהתחלה יש גושים אך הם מתפרקים לבסוף...
  7. משמנים תבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ או מלבנית, ניתן להשתמש בתבנית עם חור במרכז אך הכמות של הבלילה היא גדולה מאוד ואני ממליצה על תבנית רגילה.
  8. יוצקים את הבלילה לתבנית המשומנת ואופים למשך כ-50 דקות עד שקיסם או שיפוד שננעץ במרכז יוצא יבש. העוגה תופחת מאוד ויוצאת גבוהה מאוד, ניתן להניח נייר כסף בתחתית התנור למקרה שהעוגה תגלוש.
  9. לאחר האפייה מפזרים אבקת סוכר ונהנים מעוגה אוורירית ורכה...
הערות
בתאבון!
3.3.3077

עוגת לימון – תמונות הכנה

חלבונים וסוכר
חלבונים וסוכר
קצף החלבונים
קצף החלבונים
חלמונים וסוכר וניל
חלמונים וסוכר וניל
שמן לימון ומים
שמן לימון ומים
תערובת חלמונים
תערובת חלמונים
הוספת תערובת חלמונים
הוספת תערובת חלמונים
הוספת הקמח
הוספת הקמח
בלילה לפני אפייה
בלילה לפני אפייה
לפני אפייה
לפני אפייה
לאחר אפייה
לאחר אפייה
עוגת לימון - אוורירית במיוחד
עוגת לימון – אוורירית במיוחד
עוגת לימון - פרוסה של עוגת לימון מעולה
עוגת לימון – פרוסה של עוגת לימון מעולה

מתוייק תחת: עוגות מתוייג כ:יום כיפור, עוגות בחושות, עוגת השבוע, פרווה, ראש השנה

Reader Interactions

תגובות | הוסף תגובה

  1. חדווה פרנקל תגובה מאת:

    4 באוקטובר 2016 אל23:31

    היי דנה .אפשרי לשים 3 ביצים ?

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      6 באוקטובר 2016 אל9:51

      היי חדווה,
      הביצים במתכון הנל תורמים לעוגה להיות אוורירית מאוד ורכה מאוד, אין אפשרות להחסיר.
      שנה טובה

      הגב
  2. א.מ תגובה מאת:

    22 בדצמבר 2015 אל12:17

    היי,
    אני רוצה לעשות עוגה זהה אך לא בטעם לימון, אלא שוקולד. אוכל להמיר את מיץ הלימון בחלב ואת מחצית מכמות הקמח לקקאו? זה ייצא זהה??
    תודה מראש,
    יום נפלא!

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      23 בדצמבר 2015 אל9:35

      היי,
      אני לא יודעת אם זה אפשרי מאחר ולא ניסיתי.
      אם תרצי אוכל לנסות ולעדכן אותך…
      יום מקסים.

      הגב
  3. ליאת ישורון תגובה מאת:

    24 בדצמבר 2013 אל0:44

    הי דנה אפשר לאפות בתבניות אחרות?

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      24 בדצמבר 2013 אל18:24

      היי ליאת, את יכולה לאפות בכל תבנית שתרצי אך שימי לב שהבלילה הזו היא גדולה ומצריכה תבנית עמוקה או רחבה.
      ערב מקסים.

      הגב
  4. דורית תגובה מאת:

    3 בנובמבר 2013 אל0:41

    הי דנה
    תודה רבה לך על צורת כתיבת המתכונים תמיד שיהיו קלים ופשוטים ומדויקים
    ניסיתי כמה מתכונים שלך ותמיד הצלחתי בדיוק כמו שלך (אגב התמונות שאת מצרפת תוך כדי התהליך ממש עוזרות לבדיקה עצמית )
    מעריכה זאת מאוד,
    חבר׳ה
    תנסו את המתכונים של דנה הם תמיד מצליחים אין חשש לבזבז זמן וכסף במצרכים שיזרקו לפח כמו שקרה לי באתרים אחרים .
    אגב אני שעד לפני חצי שנה לא ידעתי לעשות כלום במטבח ופרט באפייה
    ממאמר גישה אלופה בזכותך!
    תודה רבה
    דורית

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      4 בנובמבר 2013 אל17:30

      תודה רבה על מילים החמות, מאוד חשוב לי לפרסם מתכונים מדויקים כדי שהתוצאה תהיה טובה וכיף לשמוע שאת נהנת מהמתכונים שלי. המשך שבוע נפלא 🙂

      הגב
  5. סוזנה תגובה מאת:

    19 בספטמבר 2013 אל11:12

    טעים!!! טעים!!! טעים!!!
    העוגה יצאה כל כך יפה, שהיה חבל לחתוך אותה…

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      19 בספטמבר 2013 אל13:26

      תודה על התגובה סוזנה, חג שמח

      הגב
  6. חנה היכל תגובה מאת:

    22 באוגוסט 2013 אל20:58

    אפיתי את 2 העוגות (לימון ותפוז]9- קלות להכנה וטעימות להפליא
    . שנה טובה

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      22 באוגוסט 2013 אל21:32

      תודה חנה, שנה טובה.

      הגב
    • יעלי תגובה מאת:

      16 בינואר 2021 אל7:31

      דנה יקירה! בוקר אור" העוגה האהובה ביותר על סבי האהוב ועלי! שנינו מכורים ללימון! כמה חיפשתי מתכון מושלם לעןגת לימון כמו שסבתי המוכשרת הכינה ,נראה ששלך היא בול! כמה ניסיתי… אין ספור מתכונים ואף לא אחת הצליחה לשחזר את שהוציאו ידי הקסם של סבתא אסתושה… סבי חגג 100! כן ! כן!, הוא צלול לחלוטין ורוקד וולס בכל הזדמנות אפשרית, אפילו עם האחות שחיסנה אותו לקורונה! ? אני אכין לו את עוגת הלימון שלך! ואין לי ספק שאם היא תצליח לי ותצא כמו שלך, לא יהיה מאושר ממנו ואולי אף תגרום לו לפצוח בריקוד! לצערי, כוחותיי דלים.. אני נאבקת במחלת הסרטן הארורה הזו שסוחטת את כל כוחי.. אך בשביל סבי אעשה מאמץ אדיר ואכין את העוגה.. עכשיו!!! אשוב לדווח.. אה! רציתי רק לשאול, באיזו טמפ' מומלץ שיהיו הביצים לפני ההקצפה?? ממתינה לתשובתך כדי לטוס להכין… תודדדה! על הכל! על ההשקעה בכל מתכונייך ועל שיש לנו מישהי מיוחדת כמוך! שלך, יעלי.

      הגב
      • דנה רביב תגובה מאת:

        28 בינואר 2021 אל15:14

        שלום יעלי, מתנצלת שלקח לי זמן לענות. ממש ריגשת אותי! שיהיה לך רק בריאות וחוזק! ואני מקווה שהעוגה תעמוד בציפיות הגבוהות.
        מבחינת הטמפ׳ של הביצים עדיף שיהיו בטמפרטורת החדרת ושיהיה ממש בהצלחה.

        הגב

כתיבת תגובה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

סרגל צדדי ראשי

חיפוש מתכונים

telegram

אוהבים את מתכונים שלי? עקבו אחרי

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube

מתכונים נבחרים

לחמג׳ון

לחמג׳ון

17 במרץ 2021 By דנה רביב

פסטה ברוטב עגבניות שרי צלויות

פסטה ברוטב עגבניות שרי צלויות

23 בפברואר 2021 By דנה רביב

Footer

חיפוש

חזרה לראש העמוד

© כל הזכויות שמורות 2021 ל בישולי - דנה רביב, אין להעתיק ללא רשות מפורשת בכתב

בישולי מתכוניםLogo Header Menu
  • עוף ובשר
  • דגים
  • פסטה ואורז
  • מרקים
  • סלטים
  • מאפים
  • עוגות
  • עוגיות
  • קינוחים
  • שונות
  • גאדג'טים