עוגת לימון

עוגת לימון היא עוגה מיוחדת, היא קלילה ואוורירית ובעלת חמצמצות  מרעננת שמשתלבת נהדר עם כוס תה לאחר הארוחה.
העוגה הזו בהחלט מפתיעה המון אנשים וממש שווה לנסות אותה, אם אתם דואגים מבחינת הפופולאריות שלה אצל ילדים, אכן זו לא עוגת שוקולד אבל גם הבנות שלי אכלו מהעוגה והיו מרוצות, אין ספק שהעוגה הזו מיוחדת וטעימה במיוחד.

עוגת לימון
מאת:
זמן הכנה: 
זמן בישול: 
זמן כולל: 
מרכיבים
  • 6 ביצים מופרדות לחלמונים לחלבונים
  • 1 כוס סוכר
  • 1 כוס שמן
  • 2 כוסות קמח תופח
  • 2 שקיות סוכר וניל
  • ¾ כוס מיץ לימון טרי
  • ¼ כוס מים
  • אבקת סוכר לקישוט
הוראות הכנה
  1. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
  2. בעזרת מיקסר מקציפים את החלבונים (הלבן) עם הסוכר לקצף יציב וחזק (זמן ההקצפה משתנה בהתאם לכל מיקסר וטמפרטורת הביצים).
  3. בקערה נוספת מקציפים ידנית את החלמונים עם הסוכר וניל עד שהסוכר נמס והתערובת מתבהרת.
  4. יוצקים שמן, מיץ לימון ומים לקערת החלמונים (הצהוב) ומערבבים.
  5. יוצקים באיטיות את תערובת החלמונים לקצף החלבונים ומערבבים במהירות איטית עד לאיחוד המרכיבים (לא לערבב יותר מידי).
  6. מוסיפים חצי מכמות הקמח ומקפלים בעזרת מרית (תנועות קיפול מלמטה למעלה באיטיות), מוסיפים את החלק השני של של הקמח ומקפלים שוב. בהתחלה יש גושים אך הם מתפרקים לבסוף...
  7. משמנים תבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ או מלבנית, ניתן להשתמש בתבנית עם חור במרכז אך הכמות של הבלילה היא גדולה מאוד ואני ממליצה על תבנית רגילה.
  8. יוצקים את הבלילה לתבנית המשומנת ואופים למשך כ-50 דקות עד שקיסם או שיפוד שננעץ במרכז יוצא יבש. העוגה תופחת מאוד ויוצאת גבוהה מאוד, ניתן להניח נייר כסף בתחתית התנור למקרה שהעוגה תגלוש.
  9. לאחר האפייה מפזרים אבקת סוכר ונהנים מעוגה אוורירית ורכה...
הערות
בתאבון!

עוגת לימון – תמונות הכנה

עוגת לימון - אוורירית במיוחד
עוגת לימון – אוורירית במיוחד
עוגת לימון - פרוסה של עוגת לימון מעולה
עוגת לימון – פרוסה של עוגת לימון מעולה

12 תגובות עבור - “עוגת לימון”

  1. היי,
    אני רוצה לעשות עוגה זהה אך לא בטעם לימון, אלא שוקולד. אוכל להמיר את מיץ הלימון בחלב ואת מחצית מכמות הקמח לקקאו? זה ייצא זהה??
    תודה מראש,
    יום נפלא!

  2. הי דנה
    תודה רבה לך על צורת כתיבת המתכונים תמיד שיהיו קלים ופשוטים ומדויקים
    ניסיתי כמה מתכונים שלך ותמיד הצלחתי בדיוק כמו שלך (אגב התמונות שאת מצרפת תוך כדי התהליך ממש עוזרות לבדיקה עצמית )
    מעריכה זאת מאוד,
    חבר׳ה
    תנסו את המתכונים של דנה הם תמיד מצליחים אין חשש לבזבז זמן וכסף במצרכים שיזרקו לפח כמו שקרה לי באתרים אחרים .
    אגב אני שעד לפני חצי שנה לא ידעתי לעשות כלום במטבח ופרט באפייה
    ממאמר גישה אלופה בזכותך!
    תודה רבה
    דורית

    1. תודה רבה על מילים החמות, מאוד חשוב לי לפרסם מתכונים מדויקים כדי שהתוצאה תהיה טובה וכיף לשמוע שאת נהנת מהמתכונים שלי. המשך שבוע נפלא 🙂

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *