• Skip to main content
  • Skip to secondary menu
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
בישולי

בישולי

אתר המתכונים של דנה רביב

  • עוף ובשר
  • דגים
  • פסטה ואורז
  • מרקים
  • סלטים
  • מאפים
  • עוגות
  • עוגיות
  • קינוחים
  • שונות
  • גאדג'טים

עוגיות שוקולד צ'יפס וחמאת בוטנים

9 באוגוסט 2012 by דנה רביב 15 תגובות

כשביקרתי בארצות הברית טיילתי בהמון מקומות אבל יש דבר אחד משותף לכל המדינות: עוגיות שוקולד צ'יפס!
הם מכינים את העוגיות האלו בכל מיני טעמים, יש את העוגיות הקלאסיות הרגילות עם השוקולד ולהן מוסיפים מרכיבים שונים לגיוון.
העוגיות הטעימות ביותר שאכלתי היו עוגיות שוקולד צ'יפס וחמאת בוטנים, זה היה פשוט מעדן!
השילוב המדהים בין מליחות למתיקות פשוט נמס בפה ומשאיר טעם של עוד…

לקח לי המון זמן למצוא את המתכון הזה ולא מעט ניסיונות.
(למרות שאת המתכון המקורי של העוגיות שוקולד צ'יפס הקלאסיות חיפשתי במשך הרבה יותר זמן אבל זה לפוסט אחר…)
את העוגיות מכינים בקערה רגילה ללא מיקסר ומה שהכי כיף בעוגיות האלו זה שהן ללא קמח וללא מוצרי חלב כך שהעוגיות מתאימות לרגישים ללקטוז ואפילו לפסח…

 

הדפסה
עוגיות שוקולד צ'יפס וחמאת בוטנים
מאת: דנה
זמן הכנה:  20 דקות
זמן בישול:  15 דקות
זמן כולל:  35 דקות
מרכיבים
  • 1 כוס חמאת בוטנים
  • ¾ כוס סוכר
  • 1 ביצה
  • ¼ כפית מלח
  • ½ כוס בוטנים קלויים וקלופים (עדיף מעט לשבור אותם בידיים)
  • ¾ כוס פצפוצי שוקולד
  • ½ כפית סודה לשתייה
הוראות הכנה
  1. שמים בקערה את חמאת הבוטנים, הסוכר והביצה ובעזרת כף (עדיף עץ) מערבבים לתערובת אחידה.
  2. מוסיפים את הפצפוצי שוקולד, סודה לשתייה, מלח והבוטנים הקלויים.
  3. מערבבים שוב.עוגיות שוקולד צ'יפ וחמאת בוטנים - 2
  4. יוצרים כדורים בגודל של כף ומסדרים בתבנית עם מרווחים של לפחות 3 ס"מ.
  5. אופים בחום של 180 מעלות למשך 12-14 דקות.
  6. העוגיות עדיין רכות בסיום האפייה ונראות כאילו שהן לא מוכנות אך הן מתקשות לאחר שהן מתקררות אז שימו לב לא לאפות אותן יותר מידי כדי שלא תקבלו עוגייה קשה מדי.
הערות
טיפ חשוב להצלחת כל מתכון של עוגיות: תמיד להוציא את העוגיות מהתבנית לאחר האפייה לרשת כדי לתת להן להתקרר זה משנה את מרקם העוגיות בצורה משמעותית.
3.1

image

מתוייק תחת: עוגיות מתוייג כ:כשר לפסח, ללא גלוטן, מנה מיוחדת, פרווה

Reader Interactions

תגובות | הוסף תגובה

  1. עילי תגובה מאת:

    19 בנובמבר 2018 אל8:30

    בוקר…העוגיות מתקררות… הריח בבית משגע! הכנתי בדיוק לפי הוראותיך,העוגיות הרבה יותר עבות מהעוגיות שלך בצילום,האם פחסת(מעכת)את הכדורים לפני האפיה?? רציתי אותן פחות עבות ופחות רכות, כמו שלך ובצילום…

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      3 בדצמבר 2018 אל10:21

      היי עילי
      אכן עוגיות משגעות!
      אני לא פחסתי את הכדורים אך בהחלט ניתן לעשות זאת אם רוצים.
      עובי העוגיות יכול להשתנות כתוצאה מכמות הבצק בכל כדור וכמובן בטמפרטורת הבצק לפני האפייה, ככל שיהיה קר יותר העוגיות פחות ימסו באפייה.
      בכל מקרה זה יצא מוצלח.
      יום נעים

      הגב
  2. נגה תגובה מאת:

    27 במאי 2016 אל16:06

    היי יש לי חמאת בוטנים מתוקה זה מתאים?

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      4 ביוני 2016 אל13:24

      היי נגה, כל סוג של חמאת בוטנים יתאים, פשוט יצאו מעט יותר מתוקות…
      יום טוב.

      הגב
  3. אורית תגובה מאת:

    19 בפברואר 2016 אל9:36

    דנה שלום, האם ניתן להקפיא את העוגיות?

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      20 בפברואר 2016 אל18:24

      שלום אורית,
      בהחלט ניתן להקפיא את העוגיות שוקולד צ׳יפס.
      המשך שבוע נפלא.

      הגב
  4. מיטל תגובה מאת:

    5 באוגוסט 2014 אל14:44

    שלום.
    ראשית, אציין שפעם ראשונה נתקלתי באתר שלך. והכל נראה כל כך טעים, מוצרים זמינים והכי חשוב קלי קלות. אז תודה !
    שאלה לגבי העוגיות הנל. את יודעת כמה כפות בערך יוצא כוס חמאת בוטנים ?
    והאם הכמויות הן כמו כוס חד פעמית ?
    תודה רבה
    מיטל

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      5 באוגוסט 2014 אל17:06

      היי מיטל, קודם כל תודה רבה על המילים החמות.
      לצערי השימוש בכפות עם חמאת בוטנים יהיה לא מדוייק ולכן עליך להשתמש בכוסות מדידה מיוחדות לאפייה ובישול.
      במידה ואין לך כרגע את יכולה להשתמש בכוס זכוכית שקופה עם ידית (כמו שמשתמשים לנס קפה…), זה לא מושלם אבל הכי קרוב.
      אני ממליצה לך לרכוש סט כוסות מדידה מאיביי, אם את צריכה קישור לחצי כאן:כוסות מדידה וכלים לאפייה
      לשאלתך על כוס חד פעמית, לא משתמשים בה מאחר והיא קטנה יותר מכוס מדידה.
      יום טוב…

      הגב
  5. גלית תגובה מאת:

    18 ביולי 2014 אל17:05

    אפשר לוותר על הבוטנים?

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      18 ביולי 2014 אל19:08

      שלום גלית,
      ניתן לוותר על הבוטנים.

      הגב
  6. Gali תגובה מאת:

    2 בפברואר 2013 אל18:37

    קל מאד, טעים מאד וללא גלוטן!!!

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      4 בפברואר 2013 אל10:22

      תודה גלי

      הגב
  7. רוני תגובה מאת:

    27 בנובמבר 2012 אל15:01

    תקשיבי, העוגיות קטלניות!
    הרבה זמן אני מנסה כל מיני מתכונים ואף אחד לא יוצא קראנצ'י כמו שאני אוהבת. אלו מושלמות!
    תודה! 🙂

    הגב
  8. ליאור תגובה מאת:

    30 באוגוסט 2012 אל12:21

    ט ע י ם ! ! זה המתכון הכי טוב שמצאתי לעוגיות שוקולד צ'יפס עם חמאת בוטנים.

    הגב
    • דנה תגובה מאת:

      11 בספטמבר 2012 אל16:38

      תודה רבה על התגובה והדירוג, שמחה שאהבת את המתכון 🙂

      הגב

כתיבת תגובה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

סרגל צדדי ראשי

חיפוש מתכונים

telegram

אוהבים את מתכונים שלי? עקבו אחרי

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube

מתכונים נבחרים

לחמג׳ון

לחמג׳ון

17 במרץ 2021 By דנה רביב

פסטה ברוטב עגבניות שרי צלויות

פסטה ברוטב עגבניות שרי צלויות

23 בפברואר 2021 By דנה רביב

Footer

חיפוש

חזרה לראש העמוד

© כל הזכויות שמורות 2021 ל בישולי - דנה רביב, אין להעתיק ללא רשות מפורשת בכתב

בישולי מתכוניםLogo Header Menu
  • עוף ובשר
  • דגים
  • פסטה ואורז
  • מרקים
  • סלטים
  • מאפים
  • עוגות
  • עוגיות
  • קינוחים
  • שונות
  • גאדג'טים