עוגיות שוקולד צ'יפס וחמאת בוטנים

כשביקרתי בארצות הברית טיילתי בהמון מקומות אבל יש דבר אחד משותף לכל המדינות: עוגיות שוקולד צ'יפס!
הם מכינים את העוגיות האלו בכל מיני טעמים, יש את העוגיות הקלאסיות הרגילות עם השוקולד ולהן מוסיפים מרכיבים שונים לגיוון.
העוגיות הטעימות ביותר שאכלתי היו עוגיות שוקולד צ'יפס וחמאת בוטנים, זה היה פשוט מעדן!
השילוב המדהים בין מליחות למתיקות פשוט נמס בפה ומשאיר טעם של עוד…

לקח לי המון זמן למצוא את המתכון הזה ולא מעט ניסיונות.
(למרות שאת המתכון המקורי של העוגיות שוקולד צ'יפס הקלאסיות חיפשתי במשך הרבה יותר זמן אבל זה לפוסט אחר…)
את העוגיות מכינים בקערה רגילה ללא מיקסר ומה שהכי כיף בעוגיות האלו זה שהן ללא קמח וללא מוצרי חלב כך שהעוגיות מתאימות לרגישים ללקטוז ואפילו לפסח…

 

עוגיות שוקולד צ'יפס וחמאת בוטנים
מאת:
זמן הכנה: 
זמן בישול: 
זמן כולל: 
מרכיבים
  • 1 כוס חמאת בוטנים
  • ¾ כוס סוכר
  • 1 ביצה
  • ¼ כפית מלח
  • ½ כוס בוטנים קלויים וקלופים (עדיף מעט לשבור אותם בידיים)
  • ¾ כוס פצפוצי שוקולד
  • ½ כפית סודה לשתייה
הוראות הכנה
  1. שמים בקערה את חמאת הבוטנים, הסוכר והביצה ובעזרת כף (עדיף עץ) מערבבים לתערובת אחידה.
  2. מוסיפים את הפצפוצי שוקולד, סודה לשתייה, מלח והבוטנים הקלויים.
  3. מערבבים שוב.עוגיות שוקולד צ'יפ וחמאת בוטנים - 2
  4. יוצרים כדורים בגודל של כף ומסדרים בתבנית עם מרווחים של לפחות 3 ס"מ.
  5. אופים בחום של 180 מעלות למשך 12-14 דקות.
  6. העוגיות עדיין רכות בסיום האפייה ונראות כאילו שהן לא מוכנות אך הן מתקשות לאחר שהן מתקררות אז שימו לב לא לאפות אותן יותר מידי כדי שלא תקבלו עוגייה קשה מדי.
הערות
טיפ חשוב להצלחת כל מתכון של עוגיות: תמיד להוציא את העוגיות מהתבנית לאחר האפייה לרשת כדי לתת להן להתקרר זה משנה את מרקם העוגיות בצורה משמעותית.


15 תגובות עבור - “עוגיות שוקולד צ'יפס וחמאת בוטנים”

  1. בוקר…העוגיות מתקררות… הריח בבית משגע! הכנתי בדיוק לפי הוראותיך,העוגיות הרבה יותר עבות מהעוגיות שלך בצילום,האם פחסת(מעכת)את הכדורים לפני האפיה?? רציתי אותן פחות עבות ופחות רכות, כמו שלך ובצילום…

    1. היי עילי
      אכן עוגיות משגעות!
      אני לא פחסתי את הכדורים אך בהחלט ניתן לעשות זאת אם רוצים.
      עובי העוגיות יכול להשתנות כתוצאה מכמות הבצק בכל כדור וכמובן בטמפרטורת הבצק לפני האפייה, ככל שיהיה קר יותר העוגיות פחות ימסו באפייה.
      בכל מקרה זה יצא מוצלח.
      יום נעים

  2. שלום.
    ראשית, אציין שפעם ראשונה נתקלתי באתר שלך. והכל נראה כל כך טעים, מוצרים זמינים והכי חשוב קלי קלות. אז תודה !
    שאלה לגבי העוגיות הנל. את יודעת כמה כפות בערך יוצא כוס חמאת בוטנים ?
    והאם הכמויות הן כמו כוס חד פעמית ?
    תודה רבה
    מיטל

    1. היי מיטל, קודם כל תודה רבה על המילים החמות.
      לצערי השימוש בכפות עם חמאת בוטנים יהיה לא מדוייק ולכן עליך להשתמש בכוסות מדידה מיוחדות לאפייה ובישול.
      במידה ואין לך כרגע את יכולה להשתמש בכוס זכוכית שקופה עם ידית (כמו שמשתמשים לנס קפה…), זה לא מושלם אבל הכי קרוב.
      אני ממליצה לך לרכוש סט כוסות מדידה מאיביי, אם את צריכה קישור לחצי כאן:כוסות מדידה וכלים לאפייה
      לשאלתך על כוס חד פעמית, לא משתמשים בה מאחר והיא קטנה יותר מכוס מדידה.
      יום טוב…

  3. תקשיבי, העוגיות קטלניות!
    הרבה זמן אני מנסה כל מיני מתכונים ואף אחד לא יוצא קראנצ'י כמו שאני אוהבת. אלו מושלמות!
    תודה! 🙂

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *