• Skip to main content
  • Skip to secondary menu
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
בישולי

בישולי

אתר המתכונים של דנה רביב

  • עוף ובשר
  • דגים
  • פסטה ואורז
  • מרקים
  • סלטים
  • מאפים
  • עוגות
  • עוגיות
  • קינוחים
  • שונות
  • גאדג'טים

עוגיות שוקולד צ'יפס בטעם שוקולד

17 במרץ 2013 by דנה רביב 37 תגובות

עוגיות שוקולד צ'יפס בטעם שוקולד (או בשפת הילדים: עוגיות שוקולד צ'יפס שחורות) מבוססות על המתכון שלי לעוגיות שוקולד צ'יפס,  המרקם של העוגיות יוצא מצויין ממש כמו במתכון המקורי שלי רק שהטעם של העוגייה הוא יותר שוקולדי.
כמו שאמרתי במתכון המקורי כדי להגיע למתכון טוב צריך הרבה נסיונות והטעם משתנה בהתאם לכמות ולסוג המרכיבים אך המתכון שלי יאפשר לכם להכין עוגיות שוקולד צ'יפס בטעם שוקולד (dark chocolate chip cookies) ויחסוך לכם נסיונות מרובים (אגב, אני אוהבת את העוגייה הזו יותר מהעוגיות שוקולד צ'יפס המקורית אבל זה כבר קשור לטעם אישי).

הדפסה
עוגיות שוקולד צ'יפס בטעם שוקולד
מאת: דנה רביב
זמן הכנה:  15 דקות
זמן בישול:  10 דקות
זמן כולל:  25 דקות
מרכיבים
  • 120 גרם חמאה רכה בטמפרטורת החדר
  • 1 ביצה
  • 1 כפית תמצית וניל
  • ¼ 1 כוסות קמח רגיל
  • ⅓ כוס קקאו
  • 1 כוס סוכר חום כהה
  • 1 חבילת שוקולד מריר קצוץ (אפשר להשתמש בשוקולד צ'יפס)
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • ½ 1 כפות דבש
  • ¼ כפית מלח
הוראות הכנה
  1. בקערה נפרדת הכינו את החומרים היבשים: קמח, קקאו, מלח ואבקת אפייה.
  2. הכינו מיקסר עם וו גיטרה (ישנם שלושה חלקים: מקציף, וו לישה שנראה כמו קרס והשלישי השטוח שנקרא גיטרה).
  3. בתוך הקערה ערבבו את החמאה והסוכר למשך דקה.
  4. הוסיפו דבש, תמצית וניל וביצה וערבבו למשך דקה נוספת. (יש לגרד בעזרת מרית את החמאה שנדבקת בתחתית הקערה לפני הוספת המרכיבים).
  5. נפו את החומרים היבשים שהכנתם (קמח, קקאו, מלח ואבקת אפייה) והוסיפו לתערובת החמאה.
  6. ערבבו רק עד שהקמח נעלם לתוך החמאה והוסיפו את השוקולד, לאחר ערבוב קצר נוסף הבצק מוכן.
  7. כרגע הבצק מעט רך ודביק אך צריכים לתת לו לנוח למשך 20-30 דקות במקרר. (לאחר שהבצק התקרר מעט הוא כבר לא כל כך דביק וניתן לעבוד איתו)
  8. חממו תנור לחום של 190 מעלות.
  9. רפדו תבנית בנייר אפייה ובעזרת כף הכינו כדורים זהים בכמות של כחצי כף כל כדור והניחו אותם מרווחים בתבנית.
  10. הכניסו את התבנית לתנור ואפו למשך 10 דקות ולא יותר, העוגיות יוצאות מהתנור מעט רכות אך מתקשות לאחר שמתקררות.
  11. לאחר 5 דקות העוגיות מתחילות להתייצב וכדאי להעביר אותן על גבי רשת כדי שיתקררו גם בתחתית.
  12. את העוגיות אפשר לאכול רק לאחר שהן מצטננות לגמרי.
  13. בתאבון!
  14. עוגיות שוקולד צ'יפס שחורות - הכנה
3.5.3251

עוגיות שוקולד צ'יפס שחורות - חם מהתנור
עוגיות שוקולד צ'יפס שחורות – חם מהתנור

מתוייק תחת: עוגיות מתוייג כ:מנה מיוחדת, עד חצי שעה הכנה

Reader Interactions

תגובות | הוסף תגובה

  1. תומר תגובה מאת:

    1 בינואר 2023 אל10:15

    הי דנה,
    תודה רבה , יצא מושלם ומדוייק.
    הילדים וגם המבוגרים נהנו מכל רגע 😀

    הגב
  2. אביבית תגובה מאת:

    25 בינואר 2021 אל9:40

    יצא מושלם!!!
    רק שאלה קטנה, שלא הבנתי.
    כתבת 120 ג' חמאה בטמ' חדר. אני המסתי את החמאה במיקרו כדי שתתערבב, אבל אז קראתי שהיא אמורה להנמס בתנור.
    אז איך בדיוק מערבבים במיקסר גוש של חמאה 120 ג'? צריך אולי לחתוך אותה לקוביות קטנות?

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      25 בינואר 2021 אל17:36

      היי אביבית
      החמאה אמורה להיות רכה בטמ״פ החדר כך שהיא מרוד רכה ונמרכת עם הסוכר ומתערבבת בקלות גם בעזרת כף.
      מקווה שעכשיו יותר מובן, אם יש עוד שאלה אני כאן…
      בהצלחה ויום מקסים.

      הגב
  3. לירון תגובה מאת:

    21 ביולי 2020 אל17:39

    מתכון מדויק ומוצלח מאוד!
    תודה!

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      4 באוגוסט 2020 אל16:19

      היי לירון
      תודה רבה שמחה שאהבת
      יום מקסים

      הגב
  4. עדי תגובה מאת:

    19 ביולי 2020 אל22:24

    מתכון אליפות
    תודה ??

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      4 באוגוסט 2020 אל16:19

      היי עדי
      תודה רבה שמחה לקרוא את התגובה שלך
      יום נעים

      הגב
  5. ענת תגובה מאת:

    10 בדצמבר 2018 אל17:34

    היי!
    לפי המתכון הזה ועם הכמויות האלה, כמה עוגיות בערך זה יוצא?

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      15 בדצמבר 2018 אל12:21

      היי ענת
      אני אוהבת עוגיות די גדולות ויוצא לי כ-24 עוגיות.
      זה מאוד תלוי בגודל שאתם אוהבים.
      יום נעים

      הגב
      • אורית תגובה מאת:

        30 ביולי 2020 אל18:02

        היי מקווה שאת קורא עדיין.
        הכנתי את המתכון והעוגיות יצאו מעט נפוחות ולא שטוחות כמו בתמונה… למה זה

        הגב
        • דנה רביב תגובה מאת:

          4 באוגוסט 2020 אל16:11

          היי אורית,
          יתכן והתערובת היתה קרה או ששמת מעט יותר קמח ולכן התערובת מוצקה יותר.

          הגב
    • שי תגובה מאת:

      3 באוקטובר 2019 אל15:27

      מדהים מדהים מדהים,אפשר לשים במקום חמאה שליש כוס שמן זה גם יוצא טוב

      הגב
  6. שילי תגובה מאת:

    13 באוגוסט 2018 אל7:13

    האם אפשר לוותר על הביצה? או לשים תחליף אחר מלבד טחינה?

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      19 באוגוסט 2018 אל12:55

      היי
      אין אפשרות לוותר על הביצה

      הגב
  7. מורן תגובה מאת:

    21 באוקטובר 2017 אל10:31

    אפשר להשתמש בסוכר חום בהיר? אין לי כהה….

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      24 באוקטובר 2017 אל11:08

      היי מורן
      ישנה אפשרות להחליף את סוג הסוכר אך מאחר והסוכר הכהה מכיל יותר מולסה אשר גורמת לו להיות רך ודביק (הכרחי לסוג העוגייה הזה), העוגייה תהיה יבשה וקשה יותר, קריספית.
      אין שום בעיה אך העוגיה תהיה מעט שונה.
      יום מקסים

      הגב
  8. ליחן תגובה מאת:

    20 בספטמבר 2017 אל12:33

    היי אפשר סוכר וניל במקום תמצית וניל?? והאם אפשר 100 גרם חמאה במקום 120?
    תודה!!

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      13 באוקטובר 2017 אל14:16

      היי
      אפשר סוכר וניל
      במידה ומורידים את כמות החמאה ל- 100 גרם רצוי להוסיף כך שמן.

      הגב
  9. יוליה תגובה מאת:

    11 בפברואר 2017 אל19:18

    משום מה העוגיות לא נמסות בתנור, ונשארות בצורת גוש… מה אני עושה לא נכון?
    כבר חיכיתי די הרבה זמן עד שהתחילו להשרף 🙁

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      17 בפברואר 2017 אל16:47

      היי יוליה,
      זה מאוד מוזר שהן לא נמסות… אולי שמת יותר מידי קמח?
      העוגיות האלו מכילות חמאה וכאשר החמאה נמסה מחום התנור הבצק של העוגייה מתרככך ונמס אלא אם יש הרבה קמח שממצק אותו.
      מקווה שתצליחי. אני כאן לכל שאלה.
      סוף שבוע נפלא

      הגב
  10. דניאלה תגובה מאת:

    4 בפברואר 2017 אל19:10

    יצא מושלם! פריך מבחוץ ורך מבפנים וטעים הרבה יותר ממה שמוכרים בסופר ? אני הוספתי מעבר לשוקולד צ'יפס גם חתיכות גדולות של שוקולד מריר

    הגב
  11. אורלי תגובה מאת:

    5 בדצמבר 2016 אל19:09

    הרבה זמן חיכיתי למתכון הזה.הכנתי ויצא מעולה!!!!!
    קלי קלות וטעים שמגש אחד נגמר תוך 5 דק.
    אולי 100 גרם חמאה מספיק.(?)
    תודה רבה.
    כבר העברתי הלאה למשפחה.

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      8 בדצמבר 2016 אל11:04

      היי אורלי,
      תענוג לקרוא את התגובה שלך.
      אני שמחה מאוד שאהבת.
      יום מקסים.

      הגב
  12. נופר תגובה מאת:

    23 במאי 2016 אל16:28

    היי דנה. אני מכינה את העוגיות למחר לבת שלי לבית הספר ורציתי לשאול אם אפשר במקום חמאה להשתמש בשמן, עם כן כמה? צריכה תשובה דחוף. תודה

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      4 ביוני 2016 אל13:22

      היי נופר, מתנצלת שלא הספקתי לענות לך באותו הרגע…
      אין אפשרות להמיר את החמאה בשמן אלא רק במחמאה.
      יום טוב

      הגב
    • ירדנה לנקרי תגובה מאת:

      26 בספטמבר 2017 אל19:33

      מושלם תודה

      הגב
  13. ספיר תגובה מאת:

    27 בדצמבר 2015 אל10:47

    סוכר רגיל אפשרי אם אין סוכר חום?

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      31 בדצמבר 2015 אל8:52

      הי ספיר,
      לא מומלץ להשתמש במכון זה בסוכר לבן מאחר והעוגיות צריכות להיות רכות, לחות וגמישות וכשמשתמשים בסוכר לבן הן נהיות קשות ויבשות יותר.
      סוף שבוע נעים.

      הגב
  14. אגם תגובה מאת:

    8 בדצמבר 2015 אל21:23

    היוש דנה !
    מהמם העוגיות פשוט טעימות וגם לא כל כך משמינות ויוצא כמות ענקית כל החברות שלי שואלות אותי מהוא המתכון ואני פשוט אומרת להם לאן ניכנסים הם אפו את העוגיות והם יצאו להם ממש תעימות !
    שוב תודה על המתכון !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    הגב
  15. אגם תגובה מאת:

    8 בדצמבר 2015 אל21:19

    היוש
    העוגיות ממש תעימות הבעיה היא שהם מתחברות לי בתנור והם יוצאות מרובעות ומחוברות אחת לשניה…….
    מה לעשות כדי שיצא לי עוגיות בצורת עיגול?

    הגב
  16. תמר תגובה מאת:

    28 בדצמבר 2014 אל21:27

    מתכון מעולה!!!פריכות שוקולדיות. הרבה זמן מחפשת מתכון כזה מוצלח ולא עמוס קלוריות ושומן יוצאות כ30 עוגיות.

    הגב
  17. לימור תגובה מאת:

    8 בינואר 2014 אל15:01

    הי, נראה מעולה !! למתכון פרווה ,להמיר את החמאה במחמאה ? לא יהרוס את הטעם ? ….

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      8 בינואר 2014 אל19:48

      היי לימור, תוכלי להמיר את החמאה במחמאה. ניסיתי מספר פעמים והיה מעולה!
      בהצלחה.

      הגב
  18. אסי תגובה מאת:

    14 בנובמבר 2013 אל15:50

    היי- תודה על המתכון. יצא ממש טעים
    עקבתי במדוייק אחרי ההוראות פעמיים..אבל העוגיות תמיד יוצאות בדיוק איך שהנחתי אותם בתבנית
    יש לך רעיון למה הם לא מקבלות צורה שטוחה כמו בתמונה?

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      14 בנובמבר 2013 אל16:52

      שלום אסי, אתה יכול למעוך קצת את הכדורים לפני האפייה.

      הגב
  19. עדי תגובה מאת:

    20 בספטמבר 2013 אל22:40

    עוגיות מעולותתתתתתתת יצא לי מושלם!
    שאלה לי האם העוגיות הרגילות יוצאות באותו מרקם כמו השוקולד? כי אני משוגעת על עוגיות רכות!
    תודה על מתכון מעולה!

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      20 בספטמבר 2013 אל23:46

      היי עדי, תודה רבה. העוגיות הרגילות יוצאות באותו מרקם כמו השוקולד ואפילו קצת יותר רכות אני בטוחה שתהני מהן…
      חג שמח!

      הגב

כתיבת תגובה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

סרגל צדדי ראשי

חיפוש מתכונים

telegram

אוהבים את מתכונים שלי? עקבו אחרי

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube

מתכונים נבחרים

לחמג׳ון

לחמג׳ון

17 במרץ 2021 By דנה רביב

פסטה ברוטב עגבניות שרי צלויות

פסטה ברוטב עגבניות שרי צלויות

23 בפברואר 2021 By דנה רביב

Footer

חיפוש

חזרה לראש העמוד

© כל הזכויות שמורות 2021 ל בישולי - דנה רביב, אין להעתיק ללא רשות מפורשת בכתב

בישולי מתכוניםLogo Header Menu
  • עוף ובשר
  • דגים
  • פסטה ואורז
  • מרקים
  • סלטים
  • מאפים
  • עוגות
  • עוגיות
  • קינוחים
  • שונות
  • גאדג'טים