עוגיות שוקולד צ'יפס בטעם שוקולד

עוגיות שוקולד צ'יפס בטעם שוקולד (או בשפת הילדים: עוגיות שוקולד צ'יפס שחורות) מבוססות על המתכון שלי לעוגיות שוקולד צ'יפס,  המרקם של העוגיות יוצא מצויין ממש כמו במתכון המקורי שלי רק שהטעם של העוגייה הוא יותר שוקולדי.
כמו שאמרתי במתכון המקורי כדי להגיע למתכון טוב צריך הרבה נסיונות והטעם משתנה בהתאם לכמות ולסוג המרכיבים אך המתכון שלי יאפשר לכם להכין עוגיות שוקולד צ'יפס בטעם שוקולד (dark chocolate chip cookies) ויחסוך לכם נסיונות מרובים (אגב, אני אוהבת את העוגייה הזו יותר מהעוגיות שוקולד צ'יפס המקורית אבל זה כבר קשור לטעם אישי).

עוגיות שוקולד צ'יפס בטעם שוקולד
מאת:
זמן הכנה: 
זמן בישול: 
זמן כולל: 
מרכיבים
  • 120 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
  • 1 ביצה
  • 1 כפית תמצית וניל
  • ¼ 1 כוסות קמח רגיל
  • ⅓ כוס קקאו
  • 1 כוס סוכר חום כהה
  • 1 חבילת שוקולד מריר קצוץ (אפשר להשתמש בשוקולד צ'יפס)
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • ½ 1 כפות דבש
  • ¼ כפית מלח
הוראות הכנה
  1. בקערה נפרדת הכינו את החומרים היבשים: קמח, קקאו, מלח ואבקת אפייה.
  2. הכינו מיקסר עם וו גיטרה (ישנם שלושה חלקים: מקציף, וו לישה שנראה כמו קרס והשלישי השטוח שנקרא גיטרה).
  3. בתוך הקערה ערבבו את החמאה והסוכר למשך דקה.
  4. הוסיפו דבש, תמצית וניל וביצה וערבבו למשך דקה נוספת. (יש לגרד בעזרת מרית את החמאה שנדבקת בתחתית הקערה לפני הוספת המרכיבים).
  5. נפו את החומרים היבשים שהכנתם (קמח, קקאו, מלח ואבקת אפייה) והוסיפו לתערובת החמאה.
  6. ערבבו רק עד שהקמח נעלם לתוך החמאה והוסיפו את השוקולד, לאחר ערבוב קצר נוסף הבצק מוכן.
  7. כרגע הבצק מעט רך ודביק אך צריכים לתת לו לנוח למשך 20-30 דקות במקרר. (לאחר שהבצק התקרר מעט הוא כבר לא כל כך דביק וניתן לעבוד איתו)
  8. חממו תנור לחום של 190 מעלות.
  9. רפדו תבנית בנייר אפייה ובעזרת כף הכינו כדורים זהים בכמות של כחצי כף כל כדור והניחו אותם מרווחים בתבנית.
  10. הכניסו את התבנית לתנור ואפו למשך 10 דקות ולא יותר, העוגיות יוצאות מהתנור מעט רכות אך מתקשות לאחר שמתקררות.
  11. לאחר 5 דקות העוגיות מתחילות להתייצב וכדאי להעביר אותן על גבי רשת כדי שיתקררו גם בתחתית.
  12. את העוגיות אפשר לאכול רק לאחר שהן מצטננות לגמרי.
  13. בתאבון!
  14. עוגיות שוקולד צ'יפס שחורות - הכנה

עוגיות שוקולד צ'יפס שחורות - חם מהתנור
עוגיות שוקולד צ'יפס שחורות – חם מהתנור

28 תגובות עבור - “עוגיות שוקולד צ'יפס בטעם שוקולד”

    1. היי מורן
      ישנה אפשרות להחליף את סוג הסוכר אך מאחר והסוכר הכהה מכיל יותר מולסה אשר גורמת לו להיות רך ודביק (הכרחי לסוג העוגייה הזה), העוגייה תהיה יבשה וקשה יותר, קריספית.
      אין שום בעיה אך העוגיה תהיה מעט שונה.
      יום מקסים

  1. משום מה העוגיות לא נמסות בתנור, ונשארות בצורת גוש… מה אני עושה לא נכון?
    כבר חיכיתי די הרבה זמן עד שהתחילו להשרף 🙁

    1. היי יוליה,
      זה מאוד מוזר שהן לא נמסות… אולי שמת יותר מידי קמח?
      העוגיות האלו מכילות חמאה וכאשר החמאה נמסה מחום התנור הבצק של העוגייה מתרככך ונמס אלא אם יש הרבה קמח שממצק אותו.
      מקווה שתצליחי. אני כאן לכל שאלה.
      סוף שבוע נפלא

  2. יצא מושלם! פריך מבחוץ ורך מבפנים וטעים הרבה יותר ממה שמוכרים בסופר 👍 אני הוספתי מעבר לשוקולד צ'יפס גם חתיכות גדולות של שוקולד מריר

  3. הרבה זמן חיכיתי למתכון הזה.הכנתי ויצא מעולה!!!!!
    קלי קלות וטעים שמגש אחד נגמר תוך 5 דק.
    אולי 100 גרם חמאה מספיק.(?)
    תודה רבה.
    כבר העברתי הלאה למשפחה.

  4. היי דנה. אני מכינה את העוגיות למחר לבת שלי לבית הספר ורציתי לשאול אם אפשר במקום חמאה להשתמש בשמן, עם כן כמה? צריכה תשובה דחוף. תודה

    1. הי ספיר,
      לא מומלץ להשתמש במכון זה בסוכר לבן מאחר והעוגיות צריכות להיות רכות, לחות וגמישות וכשמשתמשים בסוכר לבן הן נהיות קשות ויבשות יותר.
      סוף שבוע נעים.

  5. היוש דנה !
    מהמם העוגיות פשוט טעימות וגם לא כל כך משמינות ויוצא כמות ענקית כל החברות שלי שואלות אותי מהוא המתכון ואני פשוט אומרת להם לאן ניכנסים הם אפו את העוגיות והם יצאו להם ממש תעימות !
    שוב תודה על המתכון !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  6. היוש
    העוגיות ממש תעימות הבעיה היא שהם מתחברות לי בתנור והם יוצאות מרובעות ומחוברות אחת לשניה…….
    מה לעשות כדי שיצא לי עוגיות בצורת עיגול?

  7. מתכון מעולה!!!פריכות שוקולדיות. הרבה זמן מחפשת מתכון כזה מוצלח ולא עמוס קלוריות ושומן יוצאות כ30 עוגיות.

  8. היי- תודה על המתכון. יצא ממש טעים
    עקבתי במדוייק אחרי ההוראות פעמיים..אבל העוגיות תמיד יוצאות בדיוק איך שהנחתי אותם בתבנית
    יש לך רעיון למה הם לא מקבלות צורה שטוחה כמו בתמונה?

  9. עוגיות מעולותתתתתתתת יצא לי מושלם!
    שאלה לי האם העוגיות הרגילות יוצאות באותו מרקם כמו השוקולד? כי אני משוגעת על עוגיות רכות!
    תודה על מתכון מעולה!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *