• Skip to main content
  • Skip to secondary menu
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
בישולי

בישולי

אתר המתכונים של דנה רביב

  • עוף ובשר
  • דגים
  • פסטה ואורז
  • מרקים
  • סלטים
  • מאפים
  • עוגות
  • עוגיות
  • קינוחים
  • שונות
  • גאדג'טים

כדורי שוקולד

19 בפברואר 2013 by דנה רביב 11 תגובות

כדורי שוקולד בציפוי סוכריות צבעוניות הוא אחד הקינוחים האהובים על בנותיי,
כדורי שוקולד הוא הקינוח האהוב עליהן משתי סיבות עיקריות 1) שוקולד 2) הן מכינות אותם בעצמן (הן פשוט מכורות לגילגול הכדורי שוקולד).
ישנם המון מתכונים לכדורי שוקולד אבל במתכון שלי יש שילוב של שוקולד חלב ושוקולד מריר שהופך את הטעם מושלם לילדים ולמבוגרים גם יחד.
אגב, אם אתם מכינים את כדורי השוקולד עבור מבוגרים אני ממליצה לטחון אגוזי לוז או שקדים ולהשתמש בהם לציפוי כדורי השוקולד.

הדפסה
מתכון לכדורי שוקולד
מאת: דנה רביב
מספר מנות: 60
זמן הכנה:  25 דקות
זמן בישול: 
זמן כולל:  25 דקות
מרכיבים
מרכיבים ל-60 כדורי שוקולד:
  • 500 גרם ביסקוויטים וניל או שוקו (אני משתמשת בפתי בר בטעם שוקו)
  • 1 חבילה שוקולד מריר
  • 1 חבילה שוקולד חלב
  • 50 גרם חמאה
  • 1 כף קקאו
  • ½ כוס חלב
  • ½ כוס סוכר
  • 1 מיכל שמנת מתוקה
לציפוי:
  • 1 כוס קוקוס או סוכריות
הוראות הכנה
  1. טוחנים את הביסקוויטים במעבד מזון עד שמתקבלים פירורים ומעבירים לקערה גדולה.
  2. בסיר קטן שמים את שאר המרכיבים ומחממים על להבה נמוכה, מידי פעם מערבבים כדי שהשוקולד לא ידבק לתחתית הסיר וישרף, ברגע שכל החומרים הופכים לתערובת מעט דלילה מסירים מהאש. תהליך זה לוקח בערך 5 דקות.
  3. יוצקים את תערובת השוקולד על פירורי הביסקוויטים ומערבבים בעזרת כף עד שכל הפירורים סופגים את השוקולד. (זהירות כי התערובת חמה).
  4. מניחים את הקערה בצד למשך כ-5 דקות כדי שתתקרר מעט ויהיה אפשר לגעת בה בעזרת הידיים.
  5. בינתיים שמים את הקוקוס או הסוכריות בקערה עמוקה קטנה כדי שיהיה קל לצפות את כדורי השוקולד.
  6. לוקחים כף מהתערובת ומגלגלים לכדור, מעבירים את הכדור לקערת הקוקוס או הסוכריות ומצפים היטב.
  7. מניחים כל כדור על מגש וממשיכים לגלגל את כל התערובת.
  8. לאחר שמסיימים להכין את כל הכדורים, מעבירים את המגש למקפיא למשך 10 דקות. (פעולה זו תקשה את הכדורים ותשמור על צורתם בעת העברתם לקופסא).
  9. את כדורי השוקולד שומרים בקופסא אטומה במקרר.
  10. בתאבון!
הערות
אפשרויות ציפוי: אגוזי לוז טחונים, שבבי שקדים ואפשר גם בלי ציפוי...
3.3.3077

כדורי שוקולד – תמונות הכנה

כדורי שוקולד - הכנה 1
כדורי שוקולד - הכנה 2
כדורי שוקולד - הכנה 3
כדורי שוקולד - הכנה 4

מתוייק תחת: עוגיות, קינוחים מתוייג כ:מתאים להכנה עם ילדים, עד חצי שעה הכנה

Reader Interactions

תגובות | הוסף תגובה

  1. שני תגובה מאת:

    30 במרץ 2016 אל12:15

    היי אפשר להפוך את המתכון לפרווה
    ??

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      3 באפריל 2016 אל22:45

      היי שני, עדיין לא העלתי מתכון מדוד לכדורי שוקולד פרווה אך תוכלי להמיר השוקולד חלב בשוקולד מריר נוסף, את השמנת מתוקה בשמנת מתוקה צמחית, את החמאה במחמאה, את חצי כוס החלב בחצי כוס מים ועל מנת להשלים את המתיקות שהייתה בשוקולד חלב, הוסיפי כף גדושה של סוכר.

      בהצלחה.

      הגב
  2. סיון לבייב תגובה מאת:

    30 באוגוסט 2015 אל10:42

    היי האם אפשר במקום השוקולד חלב לשים 2 חפיסות שוקולד מריי אני פשוט רוצה את זה פרווה ולא חלבי

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      31 באוגוסט 2015 אל22:31

      היי סיון, בהחלט אפשר להשתמש בשתי חפיסות של שוקולד מריר, הייתי ממליצה להוסיף כף סוכר על מנת להמתיק את כדורי השוקולד מעט.

      הגב
  3. ענת תגובה מאת:

    17 ביולי 2013 אל9:03

    היי דנה-בוקר אור -חזרתי לומר-תודה גדולה .הכדורים יצאו טעימים מאוד -אין ספק זה יהיה המתכון הקבוע שלי.
    אתמול,לאחר קירור של שעתיים-כבר טרפנו כמה .תודה

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      18 ביולי 2013 אל10:42

      תודה ענת, גם הבנות שלי מחסלות כדורי שוקולד בקצב מהיר 🙂

      הגב
  4. ענת תגובה מאת:

    16 ביולי 2013 אל14:59

    הי דנה.רוצה להכין היום עם נכדתע בת ה- 4 .
    האם הביסקויטים צריכים להיות מפוררים ממש דק?תודה

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      16 ביולי 2013 אל16:13

      היי ענת, הביסקוויטים לא חייבים להיות מפוררים ממש דק. זה משפיע רק על המרקם, חתיכות גדולות של ביסקוויטים אך לא גדולים מידי יהיו נהדרים בתוך כדור שוקולד ובהחלט טעימים! נתון לטעמכם האישי…

      הגב
  5. אלינור דיכקנוב תגובה מאת:

    15 באפריל 2013 אל15:11

    הכנתי כבר שלושה פעמיים טעים בטירוף רק הוספתי כפית רום וממש טעים

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      20 באפריל 2013 אל10:11

      תודה על התגובה אלינור.

      הגב
  6. מורן נתנאל תגובה מאת:

    20 בפברואר 2013 אל11:01

    מכינה היום!… יו.. איך בא לי עכשיו..
    🙂

    הגב

כתיבת תגובה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

סרגל צדדי ראשי

חיפוש מתכונים

telegram

אוהבים את מתכונים שלי? עקבו אחרי

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube

מתכונים נבחרים

לחמג׳ון

לחמג׳ון

17 במרץ 2021 By דנה רביב

פסטה ברוטב עגבניות שרי צלויות

פסטה ברוטב עגבניות שרי צלויות

23 בפברואר 2021 By דנה רביב

Footer

חיפוש

חזרה לראש העמוד

© כל הזכויות שמורות 2021 ל בישולי - דנה רביב, אין להעתיק ללא רשות מפורשת בכתב

בישולי מתכוניםLogo Header Menu
  • עוף ובשר
  • דגים
  • פסטה ואורז
  • מרקים
  • סלטים
  • מאפים
  • עוגות
  • עוגיות
  • קינוחים
  • שונות
  • גאדג'טים