כדורי שוקולד

כדורי שוקולד בציפוי סוכריות צבעוניות הוא אחד הקינוחים האהובים על בנותיי,
כדורי שוקולד הוא הקינוח האהוב עליהן משתי סיבות עיקריות 1) שוקולד 2) הן מכינות אותם בעצמן (הן פשוט מכורות לגילגול הכדורי שוקולד).
ישנם המון מתכונים לכדורי שוקולד אבל במתכון שלי יש שילוב של שוקולד חלב ושוקולד מריר שהופך את הטעם מושלם לילדים ולמבוגרים גם יחד.
אגב, אם אתם מכינים את כדורי השוקולד עבור מבוגרים אני ממליצה לטחון אגוזי לוז או שקדים ולהשתמש בהם לציפוי כדורי השוקולד.

מתכון לכדורי שוקולד
מאת:
מספר מנות: 60
זמן הכנה: 
זמן בישול: 
זמן כולל: 
מרכיבים
מרכיבים ל-60 כדורי שוקולד:
  • 500 גרם ביסקוויטים וניל או שוקו (אני משתמשת בפתי בר בטעם שוקו)
  • 1 חבילה שוקולד מריר
  • 1 חבילה שוקולד חלב
  • 50 גרם חמאה
  • 1 כף קקאו
  • ½ כוס חלב
  • ½ כוס סוכר
  • 1 מיכל שמנת מתוקה
לציפוי:
  • 1 כוס קוקוס או סוכריות
הוראות הכנה
  1. טוחנים את הביסקוויטים במעבד מזון עד שמתקבלים פירורים ומעבירים לקערה גדולה.
  2. בסיר קטן שמים את שאר המרכיבים ומחממים על להבה נמוכה, מידי פעם מערבבים כדי שהשוקולד לא ידבק לתחתית הסיר וישרף, ברגע שכל החומרים הופכים לתערובת מעט דלילה מסירים מהאש. תהליך זה לוקח בערך 5 דקות.
  3. יוצקים את תערובת השוקולד על פירורי הביסקוויטים ומערבבים בעזרת כף עד שכל הפירורים סופגים את השוקולד. (זהירות כי התערובת חמה).
  4. מניחים את הקערה בצד למשך כ-5 דקות כדי שתתקרר מעט ויהיה אפשר לגעת בה בעזרת הידיים.
  5. בינתיים שמים את הקוקוס או הסוכריות בקערה עמוקה קטנה כדי שיהיה קל לצפות את כדורי השוקולד.
  6. לוקחים כף מהתערובת ומגלגלים לכדור, מעבירים את הכדור לקערת הקוקוס או הסוכריות ומצפים היטב.
  7. מניחים כל כדור על מגש וממשיכים לגלגל את כל התערובת.
  8. לאחר שמסיימים להכין את כל הכדורים, מעבירים את המגש למקפיא למשך 10 דקות. (פעולה זו תקשה את הכדורים ותשמור על צורתם בעת העברתם לקופסא).
  9. את כדורי השוקולד שומרים בקופסא אטומה במקרר.
  10. בתאבון!
הערות
אפשרויות ציפוי: אגוזי לוז טחונים, שבבי שקדים ואפשר גם בלי ציפוי...

כדורי שוקולד – תמונות הכנה


11 תגובות עבור - “כדורי שוקולד”

    1. היי שני, עדיין לא העלתי מתכון מדוד לכדורי שוקולד פרווה אך תוכלי להמיר השוקולד חלב בשוקולד מריר נוסף, את השמנת מתוקה בשמנת מתוקה צמחית, את החמאה במחמאה, את חצי כוס החלב בחצי כוס מים ועל מנת להשלים את המתיקות שהייתה בשוקולד חלב, הוסיפי כף גדושה של סוכר.

      בהצלחה.

  1. היי האם אפשר במקום השוקולד חלב לשים 2 חפיסות שוקולד מריי אני פשוט רוצה את זה פרווה ולא חלבי

  2. היי דנה-בוקר אור -חזרתי לומר-תודה גדולה .הכדורים יצאו טעימים מאוד -אין ספק זה יהיה המתכון הקבוע שלי.
    אתמול,לאחר קירור של שעתיים-כבר טרפנו כמה .תודה

  3. הי דנה.רוצה להכין היום עם נכדתע בת ה- 4 .
    האם הביסקויטים צריכים להיות מפוררים ממש דק?תודה

    1. היי ענת, הביסקוויטים לא חייבים להיות מפוררים ממש דק. זה משפיע רק על המרקם, חתיכות גדולות של ביסקוויטים אך לא גדולים מידי יהיו נהדרים בתוך כדור שוקולד ובהחלט טעימים! נתון לטעמכם האישי…

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *