• Skip to main content
  • Skip to secondary menu
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
בישולי

בישולי

אתר המתכונים של דנה רביב

  • עוף ובשר
  • דגים
  • פסטה ואורז
  • מרקים
  • סלטים
  • מאפים
  • עוגות
  • עוגיות
  • קינוחים
  • שונות
  • גאדג'טים

רולדת תמרים מקמח כוסמין

1 בינואר 2021 by דנה רביב 10 תגובות

אני מכינה המון סוגי עוגיות, לפעמים מנסה מתכונים חדשים ולפעמים משלבת וממציאה משהו חדש, אבל העוגיות האהובות עליי ביותר הן העוגיות הקלאסיות שאף פעם לא נמאס מהן.
עוגיות תמרים הן עוגיות שאני מכינה במשך שנים ואף פעם לא משנה את המתכון המוצלח… השבוע קיבלתי מייל מאחת הגולשות באתר שביקשה את המתכון לעוגיות תמרים עם קמח כוסמין מלא, אז ניגשתי מיד לעבודה והכנתי עוגיות רולדת תמרים מקמח כוסמין מלא וללא סוכר!
עוגיות בריאות יותר ומתאימות לאנשים שנמנעים מסוכר או מקמח לבן.
המרקם שלהן מאוד פריך והן הופכות לרכות וטובות יותר ביום שלמחרת.
את העוגיות תוכלו להכין ולהקפיא בקופסא אטומה ופשוט להוציא לפי הצורך. (מפשיר לבד תוך כמה דקות בטמ״פ החדר)

 

הדפסה
רולדה תמרים מקמח כוסמין
מאת: דנה רביב
מספר מנות: 35
זמן הכנה:  15 דקות
זמן בישול:  20 דקות
זמן כולל:  35 דקות
מרכיבים
לבצק:
  • 2 כוסות קמח כוסמין מלא
  • 100 גרם חמאה רכה
  • ½ כוס מים - מהברז
  • ¼ כוס שמן
  • כפית תמצית וניל- ניתן להמיר בשקית סוכר וניל אם אין בעיה עם הסוכר
  • ½ כפית אבקת אפייה
  • קורט מלח
למילוי:
  • ממרח תמרים
  • קינמון
  • אגוזי מלך/פקאן קצוצים- לא חובה
  • אבקת סוכר סוויטאנגו לפיזור מעל- או אבקת סוכר רגיל למי שלא נמנע
הוראות הכנה
  1. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
הכנת הבצק:
  1. בקערה בינונית מניחים את הקמח והחמאה ומועכים מעט עם מזלג (החמאה אמורה להיות רכה)
  2. לאחר שנוצרו פירורים מוסיפים את הוניל, אבקת האפייה, מלח, שמן והמים.
  3. מערבבים רק עד שנוצר בצק ולא יותר!
  4. מחלקים את הבצק ל-2.
  5. על משטח מעט מקומח (ממש טיפה קמח), מרדדים למלבן יחסית דק ברוחב של 35 ס״מ על 25 ס״מ. (עובי הבצק לא אמור להיות עבה מידי כ- 3-4 מ״מ), במידה והבצק נדבק ניתן לקמח מעט לפי הצורך.
  6. מורחים בנדיבות את ממרח התמרים ומפזרים קינמון מעל.
  7. מפזרים מעט אגוזים (לא חובה)
  8. מתחילים לגלגל לרולדה מהצד הקרוב אליכם עד שנוצר גליל ארוך.
  9. מעבירים בזהירות בשתי הידיים לתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה. (צד התפר כלפי מטה)
  10. מכינים גם את הרולדה השנייה.
  11. בעזרת סכין חלקה וחדה חותכים עוגיות כמעט עד הסוף. (כ-3 ס״מ)
  12. אופים בתנור למשך 20-23 דקות, מכיוון שהבצק כבר שחום העוגיות לא ישחימו ממש.
  13. בעזרת סכין חדה ממשיכים את החיתוך של העוגיות עד הסוף.
  14. מפזרים אבקת סוכר/סוויטאנגו ומניחים להן להתקרר לחלוטין.
  15. שומרים בקופסא אטומה.
3.5.3251

 

מתוייק תחת: עוגיות מתוייג כ:יום כיפור, ליד הקפה, ללא סוכר, מתאים להכנה עם ילדים, קמח כוסמין

Reader Interactions

תגובות | הוסף תגובה

  1. אורטל תגובה מאת:

    21 ביולי 2023 אל15:00

    טעים כל כך ובריא! תודה רבה!
    הוספתי למתכון מעט סוכר בריא של סוויטנגו

    הגב
  2. יהב תגובה מאת:

    8 בדצמבר 2022 אל23:58

    נימוחות ונמסות בפה, עוגיות מדהימות! ובכלל לא מורגש שמקמח כוסמין

    הגב
  3. לילך תגובה מאת:

    21 בספטמבר 2021 אל10:49

    עוגיות ממש טובות.הבצק יצא דק ומיוחד

    הגב
  4. אנג׳ל תגובה מאת:

    8 ביוני 2021 אל15:08

    היי במה אפשר להמיר את החמאה כדי שיהיה פרווה?
    תודה 🙂

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      18 ביולי 2021 אל10:26

      היי
      ניתן תמיד להמיר חמאה בתחליף כמו מחמאה או נטורינה וכו… באותה הכמות,
      יום נעים

      הגב
  5. רחלי תגובה מאת:

    25 בינואר 2021 אל18:28

    כמה מעלות??

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      26 בינואר 2021 אל15:48

       היי
      180 מעלות, למשך 20 דקות
      המתכון עודכן
      תודה רבה

      הגב
  6. הודיה תגובה מאת:

    15 בינואר 2021 אל9:32

    לא האמנתי שעוגיות מקמח כוסמין יצאו כל כך טעים, תודה על המתכון.

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      15 בינואר 2021 אל10:54

      היי הודיה
      גם טעים וגם בריא!
      סופש נפלא

      הגב
      • אביבה תגובה מאת:

        7 באוקטובר 2022 אל20:47

        מושלם וטעים מאוד
        מתקון מעולה
        תודה❤

        הגב

כתיבת תגובה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

סרגל צדדי ראשי

חיפוש מתכונים

telegram

אוהבים את מתכונים שלי? עקבו אחרי

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube

מתכונים נבחרים

לחמג׳ון

לחמג׳ון

17 במרץ 2021 By דנה רביב

פסטה ברוטב עגבניות שרי צלויות

פסטה ברוטב עגבניות שרי צלויות

23 בפברואר 2021 By דנה רביב

Footer

חיפוש

חזרה לראש העמוד

© כל הזכויות שמורות 2021 ל בישולי - דנה רביב, אין להעתיק ללא רשות מפורשת בכתב

בישולי מתכוניםLogo Header Menu
  • עוף ובשר
  • דגים
  • פסטה ואורז
  • מרקים
  • סלטים
  • מאפים
  • עוגות
  • עוגיות
  • קינוחים
  • שונות
  • גאדג'טים