קציצות בשר קטנות שנחטפות במהירות!
תמיד בימי שישי בצהריים אני ממשיכה עם המסורת של סבתי ואמי היקרות ומכינה קציצות בשר מטוגנות, עורמת אותן על צלחת גדולה ומגישה למרכז השולחן.
כל מה שצריך בנוסף זה כמה תוספות שאוהבים כמו: חלה טרייה, סלט עגבניות קצוץ, פטרוזיליה, טחינה, פלפל חריף או כל מה שמתחשק לכם להוסיף.
כל אחד מרכיב לעצמו כריך מפנק ומושלם!
מרכיבים
- 500 גרם בשר בקר
- 2 ביצים
- 2 כפות גדושות קוואקר דק או קמח או פירורי לחם
- 1 תפוח אדמה גדול- מגורר בפומפיה
- 1 בצל- מגורר בפומפיה
- 1 עגבניה- מגורר בפומפיה
- ½ כפית כמון
- ½ כפית תבלין חוואיג׳ או ¼ כפית כורכום
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- ½ 1 כפיות מלח
- ½ כפית פלפל שחור
- שמן לטיגון
הוראות הכנה
- מערבבים בקערה גדולה את כל המרכיבים עד לתערובת אחידה.
- מחממים שמן לטיגון במחבת רחבה (גובה השמן אמור להיות בגובה של כחצי ס״מ)
- בעזרת כף או בעזרת הידיים מניחים מעט מהתערובת במחבת ומטגנים כדקה שתיים ולאחר מכן הופכים לצד השני, לאחר הטיגון משני הצדדים, מוציאים לצלחת מרופדת בנייר סופג.
- בתאבון!
רונית מוניס תגובה מאת:
וואו דנה. נראה מעולה. כל מתכון שלך בצבע ומנצח. אז בטוח שהולכת להכין גם את זה. תודה אהובה על השיתוף ושבת שלום
דנה רביב תגובה מאת:
תודה רבה רונית
כיף לקרוא את התגובה שלך!
שבת שלום