לחמניות שום – רכות טעימות ומיוחדות

לחמניות רכות ונימוכות, מצופות ברוטב של שמן זית ושום שפשוט אי אפשר להפסיק לאכול!
אני מכינה אותן באופן קבוע בכל שבוע, הן מתחסלות בכזו מהירות שלא תאמינו…
תוכלו להשאיר חלק מהלחמניות ללא רוטב ולאכול עם חמאה או שוקולד, בכל דרך הן יעלמו במהירות.
הבצק מאוד סלחני ויעבוד גם אם לא יהיה לכם זמן להתפיח אז כך שזה פיתרון מעולה לארוחת ערב מהירה…

לחמניות שום
מאת:
מספר מנות: 8
זמן הכנה: 
זמן בישול: 
זמן כולל: 
מרכיבים
  • 600 גרם קמח (1/2 4 כוסות)
  • 1 כף גדושה שמרים יבשים
  • 1 כפית מלח
  • 4 כפות גדושות סוכר
  • 1 ביצה טרופה
  • ¼ כוס שמן
  • ¼ 1 כוסות מים פושרים
לציפוי:
  • ביצה למריחה מעל לבצק...
לרוטב:
  • חצי כוס שמן זית
  • חצי חבילת פטרוזיליה קצוצה
  • 3 שיני שום כתושות
  • ½ כפית מלח (רצוי גס או גבישי)
  • ניתן להפחית ולהוסיף לפי טעמכם האישי.
הוראות הכנה
  1. מניחים בקערה גדולה את כל המרכיבים, יש לוודא שהמלח רחוק מהשמרים ואינו במגע איתם.
  2. מערבבים לקבלת בצק ולשים בעזרת הידיים 2-3 דקות. (הבצק יכול להיות מעט דביק).
  3. מכסים את הקערה בניילון נצמד ובמגבת ומניחים לו למשך 10-20 דקות (הבצק לא חייב לתפוח הרבה).
  4. לאחר שהבצק נח מתחילים לגלגל לכדורים קטנים, יוצרים 15-17 כדורים שאותם מגלגלים על גבי השיש בעזרת כף היד תוך כדי לחיצה עליהם.
  5. מניחים בתבנית כאשר משאירים מעט רווח בינהם. (אני משאירה 4-6 כדורים בתבנית אחרת עם ביצה ושומשום)
  6. טורפים את הביצה ובעזרת מברשת מורחים על גבי כדורי הבצק, ניתן לפזר שומשום מעל ללחמניות שלא מיועדות לקבל את רוטב השום...
  7. מניחים לבצק למשך 10-15 דקות. (לא חובה אם אין זמן).
  8. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
  9. מכניסים לתנור ואופים למשך 25 דקות עד שהלחמניות משחימות- בזמן שהלחמניות נאפות מכינים את הרוטב.
הכנת הרוטב:
  1. קוצצים היטב את הפטרוזיליה ומניחים בקערה.
  2. מוסיפים מלח ושום כתוש.
  3. יוצקים את שמן הזית ומערבבים, מניחים בצד.
  4. כאשר הלחמניות יוצאות מהתנור ומיד כשהן עדיין חמות מאוד יוצקים בעזרת כף את הרוטב מעל ללחמניות, כעבור מספר דקות כל השמן יספג.
  5. מומלץ לאכול חם.

תמונות הכנה





22 תגובות עבור - “לחמניות שום – רכות טעימות ומיוחדות”

  1. היי,
    תודה רבה על המתכון!
    הלכתי לפי המתכון והלחמניות יצאו לי מעט יבשות.
    יש לך עצה לגבי איך ניתן למנוע את זה בפעם הבאה?

  2. היי אתמול הכנתי את הלחמניות יצא פשוט אליפות!
    הכפלתי את הכמויות ועשיתי חצי פיציות וחצי לחם שום.
    היה ממש קל ולא דרש כמעט זמן התפחה.
    רציתי לדעת, אפשר להכין מהבצק הזה גם עוגות שמרים?

  3. שלום,
    גיליתי הרגע את האתר שלך ואני בטוחה שאני לא הולכת לעזוב אותו בקרוב הכל ניראה מדהים ומוסב כל כך בצורה מושלמת – תודה ,
    רוצה להכין אבל אין לי פטרוזליה, כמה זה נורא?
    יש לי כוסברה ויכולה לקנות מהמכולת פטרוזליה של קנור הקוביות אם יש שם, זה בסדר? מה כדאי?

  4. שלום לך דנה:! הכנתי את לחמניות השום פשוט מדהימות טעימות וכל משפחתי אהבה מאד הכנתי תבנית קטנה חד פעמית עגולה ואת שאר הלחמניות הכנתי רגיל עם שומשום ! את הלחמניות שום אהבו מאד!!! אין עלייך ועל המתכונים שלך כל מתכון מ נ צ ח !!! תודה ושבוע טוב לך!

  5. לא הבנתי. בשלב הראשון אמרת להרחיק את המלח מהשמרים ואז לערבב הכל. אם מערבבים ביניהם הם באים במגע… זה ממש לא ברור

    1. היי אתי,
      כאשר שמרים מגיעים במגע ישיר עם מלח הם לא פועלים, לכן מרחיקים אותם אחד מהשני כאשר הם במצב היסוד שלהם.
      כשמערבבים את כל החומרים הם נמסים לתוך התערובת ונבלעים פנימה.
      המשך יום מקסים

  6. שעה וחצי לפני כניסת החג שבועות הלחמניות ההורסות האלו יצאו מהתנור כל הבית התמלא בריח מושלם של שום עדין באוויר ואף אחד לא הצליח להוריד את הידיים והעיניים שלו מהלחמניות יצא פשוט מושלם תודה רבה זה כנראה יהפוך עכשיו לפקל בבית הלחמניות הסברים פשוט טובים מאוד תודה רבה וחג שמח שבועות 2017. ((:

  7. יצאו מהמם!תודה רבה…מחכה לקידוש כדי להמשיך במלאכת החיסול. הכפלתי כמויות כי כבר מהתמונה ידעתי שיהיה ביקוש….והריח התפזר בכל הבניין….שבת שלום ותודה רבה על מתכון מהמם.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *