לחמניות רכות ונימוכות, מצופות ברוטב של שמן זית ושום שפשוט אי אפשר להפסיק לאכול!
אני מכינה אותן באופן קבוע בכל שבוע, הן מתחסלות בכזו מהירות שלא תאמינו…
תוכלו להשאיר חלק מהלחמניות ללא רוטב ולאכול עם חמאה או שוקולד, בכל דרך הן יעלמו במהירות.
הבצק מאוד סלחני ויעבוד גם אם לא יהיה לכם זמן להתפיח אז כך שזה פיתרון מעולה לארוחת ערב מהירה…
מרכיבים
- 600 גרם קמח (1/2 4 כוסות)
- 1 כף גדושה שמרים יבשים
- 1 כפית מלח
- 4 כפות גדושות סוכר
- 1 ביצה טרופה
- ¼ כוס שמן
- ¼ 1 כוסות מים פושרים
לציפוי:
- ביצה למריחה מעל לבצק...
לרוטב:
- חצי כוס שמן זית
- חצי חבילת פטרוזיליה קצוצה
- 3 שיני שום כתושות
- ½ כפית מלח (רצוי גס או גבישי)
- ניתן להפחית ולהוסיף לפי טעמכם האישי.
הוראות הכנה
- מניחים בקערה גדולה את כל המרכיבים, יש לוודא שהמלח רחוק מהשמרים ואינו במגע איתם.
- מערבבים לקבלת בצק ולשים בעזרת הידיים 2-3 דקות. (הבצק יכול להיות מעט דביק).
- מכסים את הקערה בניילון נצמד ובמגבת ומניחים לו למשך 10-20 דקות (הבצק לא חייב לתפוח הרבה).
- לאחר שהבצק נח מתחילים לגלגל לכדורים קטנים, יוצרים 15-17 כדורים שאותם מגלגלים על גבי השיש בעזרת כף היד תוך כדי לחיצה עליהם.
- מניחים בתבנית כאשר משאירים מעט רווח בינהם. (אני משאירה 4-6 כדורים בתבנית אחרת עם ביצה ושומשום)
- טורפים את הביצה ובעזרת מברשת מורחים על גבי כדורי הבצק, ניתן לפזר שומשום מעל ללחמניות שלא מיועדות לקבל את רוטב השום...
- מניחים לבצק למשך 10-15 דקות. (לא חובה אם אין זמן).
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- מכניסים לתנור ואופים למשך 25 דקות עד שהלחמניות משחימות- בזמן שהלחמניות נאפות מכינים את הרוטב.
הכנת הרוטב:
- קוצצים היטב את הפטרוזיליה ומניחים בקערה.
- מוסיפים מלח ושום כתוש.
- יוצקים את שמן הזית ומערבבים, מניחים בצד.
- כאשר הלחמניות יוצאות מהתנור ומיד כשהן עדיין חמות מאוד יוצקים בעזרת כף את הרוטב מעל ללחמניות, כעבור מספר דקות כל השמן יספג.
- מומלץ לאכול חם.
היי
אציתי לדעת אם יש לך מתכון לקילו?
היי הודיה
את יכולה להכין לפי המתכון של הלחמניות המתוקות ולהפחית מעט מהסוכר
להלן קישור למתכון
חג שמח
שלום דנה יקרה. רציתי לשאול לגבי הלחם שום. הבן שלי הקטן אוהב מקלות לחם שום. אפשרי לעשות את המתכון הספציפי הזה למקלות לחם שום? בכל מקרה תודה לך.
היי גלית
בוודאי שאפשר, תבנית תנור עם נייר אפייה ועליה להניח את הגלילים, באותה צורה להתפיח ולמרוח מעל את תערובת השום ברגע שיוצאים מהתנור.
תוכלי לוותר גם על עשבי התיבול במידה והוא לא אוהב…
בהצלחה ובתאבון
הי יצא מושלם! תגידי, עכשיו אין לי זמן להטפיח אזה יש לי אפשרות לעשות בלי שמרים? ואם אני לא יטפיח יצא לי טעים ואורירי?
היי
ללא שמרים הלחמניות לא יצאו אווריריות כמו מתכון עם שמרים,
תוכלי לקצר מעט את ההתפחה השניה או אפילו לוותר עליה, הלחמניות יהיו טיפ טיפה יותר דחוסות וזה לא נורא מניסיון!
יום נעים
הי אפשר להכין את הבצק הערב ולאפטת את הלחמניות מחר אחהצ?
היי חגית,
פחות ממליצה להכין יום מראש אך ניתן לשים את הבצק עטוף היטב במקרר לאחר ההתפחה הראשונה.
להוציא למחרת כדי לתת לשמרים לעבוד ולהתפיח שנית את הבצק בצורת הכדורים בתבנית.
חג שמח
היי, הכנתי ויצא מושלם, תודה רבה!
רציתי לדעת אם אפשר להכין מהבצק אצבעות שום?
היי תהילה
את יכולה להכין אצבעות שום אך מכיוון שהן דקות יש לשים לב לזמן האפייה שיהיה קצר יותר
חג שמח
עשיתן לי חשק לעשות את הבצק
מנסה עכשיו
יואו יצא מושלם תודה רבה על המתכון
האם ניתן להקפיא לאחר ההכנה בכדי לשמור על הטריות אם רוצה אותם יום למחרת לבוקר?
היי מירב
אין שום בעיה להקפיא אך אם תרצי למחרת אין צורך בכך, תכיני אותם ותשאירי בתבנית, תעטפי היטב בניילון נצמד והכניסי למקרר,
למחרת תוציאי כשעה לפני ההגשה על מנת שיהיו בטמפ החדר או חממי מעט ואז הן יהיו רכות מאוד.
אמאלה יצא לי מושלםםםם
איזה בצק טעים!!!!
הכנתי 4 פעמים בערך חלות ויצא לי טעם של קמח ומים.
המתכון הזה מושלם.תודה!
היי אפשר להשתמש בשמרים טריים?
בוודאי שניתן.
חצי שקית שמרים טריים או חצי קובייה
יצא מושלללם!!
יצא מהמם!!!!!!
עשיתי למוצאי עשרה בטבת
כדי לשבור את הצום
והיה טעים במיוחד
והכי חשוב – הילדים אהבו
תודדדה
לחמניות מעולות! הכנתי עם הציפוי ובלי , רק עם ביצה ושומשום. יצא נהדר!
תודה!
היי…אני ממש רוצה לנסות ולעשות רק שאלה…חייב גם ירק מעל או שאפשר רק שום וכו' בלי ירק?
היי סיגלית
לגמרי נתון לטעמכם האישי.
היי סיגלית רשום ב
מצרכים בשלב התוספות שני להוסיף ולהוריד לפי טעמך האישי …
עכשיו יצא מהתנור ממש רך וטעים
בקצב הזה יגמר לפני שהילדים יגיעו
תודה ושבת שלום
יצא מיוחד כולם נהנו לכן עושים שוב תודה תודה
שלום רב. כמה זמן מראש אשפר להכינן? לקראת ארוחה בשבת. התנור יהיה מלא. תודה
את יכולה להכין בבוקר ולעטוף היטב עד הערב או להכין כמה ימים מראש ולהקפיא ואז פשוט להוציא לטמפרטורת החדר עד שמפשיר ואז לחמם לפני הארוחה.
יום מקסים
היי
מתי אפשר להקפיא כזה חם או לחכות לקירור??
היי
לחכות שיגיעו לטמפ״ החדר
יום נעים
היי,
תודה רבה על המתכון!
הלכתי לפי המתכון והלחמניות יצאו לי מעט יבשות.
יש לך עצה לגבי איך ניתן למנוע את זה בפעם הבאה?
היי הדר,
כל תנור הוא שונה ולכן הייתי מנסה להפחית מעט מזמן האפייה או לאפות ב-5 מעלות פחות.
יום מקסים
היי אתמול הכנתי את הלחמניות יצא פשוט אליפות!
הכפלתי את הכמויות ועשיתי חצי פיציות וחצי לחם שום.
היה ממש קל ולא דרש כמעט זמן התפחה.
רציתי לדעת, אפשר להכין מהבצק הזה גם עוגות שמרים?
יצאו לחמניות מדהימות!!!!.
אפשר לעשות מהבצק הזה גם חלות?
היי נלי,
תודה על תגובתך, אכן ניתן להכין גם חלות מתוקות ורכות רק שימי לב לזמן האפייה שישתנה בהתאם לגודל הבצק.
סופש נעים.
המתכון קל להכנה . וטעים מאוד .ישר כוח
היי,
תודה רבה על תגובתך!
יום נעים
שלום,
גיליתי הרגע את האתר שלך ואני בטוחה שאני לא הולכת לעזוב אותו בקרוב הכל ניראה מדהים ומוסב כל כך בצורה מושלמת – תודה ,
רוצה להכין אבל אין לי פטרוזליה, כמה זה נורא?
יש לי כוסברה ויכולה לקנות מהמכולת פטרוזליה של קנור הקוביות אם יש שם, זה בסדר? מה כדאי?
היי, תודה רבה על תגובתך
את יכולה לשים כל ירק שאת אוהבת, כמובן שרצוי טרי אך אין בעיה להשתמש בקפוא.
יום מקסים
שלום לך דנה:! הכנתי את לחמניות השום פשוט מדהימות טעימות וכל משפחתי אהבה מאד הכנתי תבנית קטנה חד פעמית עגולה ואת שאר הלחמניות הכנתי רגיל עם שומשום ! את הלחמניות שום אהבו מאד!!! אין עלייך ועל המתכונים שלך כל מתכון מ נ צ ח !!! תודה ושבוע טוב לך!
היי שילה,
כיף גדול לקרוא את תגובתך, תודה רבה.
סופש נעים
לא הבנתי. בשלב הראשון אמרת להרחיק את המלח מהשמרים ואז לערבב הכל. אם מערבבים ביניהם הם באים במגע… זה ממש לא ברור
היי אתי,
כאשר שמרים מגיעים במגע ישיר עם מלח הם לא פועלים, לכן מרחיקים אותם אחד מהשני כאשר הם במצב היסוד שלהם.
כשמערבבים את כל החומרים הם נמסים לתוך התערובת ונבלעים פנימה.
המשך יום מקסים
שעה וחצי לפני כניסת החג שבועות הלחמניות ההורסות האלו יצאו מהתנור כל הבית התמלא בריח מושלם של שום עדין באוויר ואף אחד לא הצליח להוריד את הידיים והעיניים שלו מהלחמניות יצא פשוט מושלם תודה רבה זה כנראה יהפוך עכשיו לפקל בבית הלחמניות הסברים פשוט טובים מאוד תודה רבה וחג שמח שבועות 2017. ((:
כיך גדול לקרוא את תגובתך!
אני מאוד שמחה שאהבת…
שבוע מקסים
יצאו מהמם!תודה רבה…מחכה לקידוש כדי להמשיך במלאכת החיסול. הכפלתי כמויות כי כבר מהתמונה ידעתי שיהיה ביקוש….והריח התפזר בכל הבניין….שבת שלום ותודה רבה על מתכון מהמם.
היי סימה
תודה על תגובה נפלאה!
יום מקסים.
האם אפשר להשתמש בקמח מלא 70 אחוז?
היי יפית
את יכולה להשתמש בקמח מלא אך תצטרכי להוסיף יותר נוזלים.
יום מקסים
איזה לחמניות חלומיות אי אפשר להפסיק לאכול………………… אפשר לעשות מהבצק הזה גם חלות?
היי, מתכון מעולה! תודה!
רציתי לדעת האם ניתן להקפיא את הלחמניות?
היי
תודה על תגובתך…בוודאי שניתן להקפיא.
את יכולה לשים אותן בשקית זיפר אטומה או בקופסא אטומה ולהקפיא עם הציפוי של השום. (או בלי)
מחממים כמה שניות במיקרו וזה פשוט תענוג…
סוף שבוע נפלא
יצא מעולה סוף סוף יצא לי לחם שום כמו שצריך אליפות תודה רבה
היי אפרת
כיף לשמוע!
יום מקסים