• Skip to main content
  • Skip to secondary menu
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
בישולי

בישולי

אתר המתכונים של דנה רביב

  • עוף ובשר
  • דגים
  • פסטה ואורז
  • מרקים
  • סלטים
  • מאפים
  • עוגות
  • עוגיות
  • קינוחים
  • שונות
  • גאדג'טים

לחמניות שום – רכות טעימות ומיוחדות

8 באפריל 2016 by דנה רביב 53 תגובות

לחמניות רכות ונימוכות, מצופות ברוטב של שמן זית ושום שפשוט אי אפשר להפסיק לאכול!
אני מכינה אותן באופן קבוע בכל שבוע, הן מתחסלות בכזו מהירות שלא תאמינו…
תוכלו להשאיר חלק מהלחמניות ללא רוטב ולאכול עם חמאה או שוקולד, בכל דרך הן יעלמו במהירות.
הבצק מאוד סלחני ויעבוד גם אם לא יהיה לכם זמן להתפיח אז כך שזה פיתרון מעולה לארוחת ערב מהירה…

הדפסה
לחמניות שום
מאת: דנה רביב
מספר מנות: 8
זמן הכנה: 
זמן בישול:  25 דקות
זמן כולל:  25 דקות
מרכיבים
  • 600 גרם קמח (1/2 4 כוסות)
  • 1 כף גדושה שמרים יבשים
  • 1 כפית מלח
  • 4 כפות גדושות סוכר
  • 1 ביצה טרופה
  • ¼ כוס שמן
  • ¼ 1 כוסות מים פושרים
לציפוי:
  • ביצה למריחה מעל לבצק...
לרוטב:
  • חצי כוס שמן זית
  • חצי חבילת פטרוזיליה קצוצה
  • 3 שיני שום כתושות
  • ½ כפית מלח (רצוי גס או גבישי)
  • ניתן להפחית ולהוסיף לפי טעמכם האישי.
הוראות הכנה
  1. מניחים בקערה גדולה את כל המרכיבים, יש לוודא שהמלח רחוק מהשמרים ואינו במגע איתם.
  2. מערבבים לקבלת בצק ולשים בעזרת הידיים 2-3 דקות. (הבצק יכול להיות מעט דביק).
  3. מכסים את הקערה בניילון נצמד ובמגבת ומניחים לו למשך 10-20 דקות (הבצק לא חייב לתפוח הרבה).
  4. לאחר שהבצק נח מתחילים לגלגל לכדורים קטנים, יוצרים 15-17 כדורים שאותם מגלגלים על גבי השיש בעזרת כף היד תוך כדי לחיצה עליהם.
  5. מניחים בתבנית כאשר משאירים מעט רווח בינהם. (אני משאירה 4-6 כדורים בתבנית אחרת עם ביצה ושומשום)
  6. טורפים את הביצה ובעזרת מברשת מורחים על גבי כדורי הבצק, ניתן לפזר שומשום מעל ללחמניות שלא מיועדות לקבל את רוטב השום...
  7. מניחים לבצק למשך 10-15 דקות. (לא חובה אם אין זמן).
  8. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
  9. מכניסים לתנור ואופים למשך 25 דקות עד שהלחמניות משחימות- בזמן שהלחמניות נאפות מכינים את הרוטב.
הכנת הרוטב:
  1. קוצצים היטב את הפטרוזיליה ומניחים בקערה.
  2. מוסיפים מלח ושום כתוש.
  3. יוצקים את שמן הזית ומערבבים, מניחים בצד.
  4. כאשר הלחמניות יוצאות מהתנור ומיד כשהן עדיין חמות מאוד יוצקים בעזרת כף את הרוטב מעל ללחמניות, כעבור מספר דקות כל השמן יספג.
  5. מומלץ לאכול חם.
3.5.3251

תמונות הכנה

לחמניות שום - לפני אפייה
לחמניות שום – לפני אפייה
לחמניות שום - לאחר אפייה
לחמניות שום – לאחר אפייה

מתוייק תחת: מאפים וקישים, צמחוני מתוייג כ:פרווה, ראש השנה

Reader Interactions

תגובות | הוסף תגובה

  1. הודיה תגובה מאת:

    7 באוקטובר 2020 אל13:13

    היי
    אציתי לדעת אם יש לך מתכון לקילו?

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      9 באוקטובר 2020 אל16:41

      היי הודיה
      את יכולה להכין לפי המתכון של הלחמניות המתוקות ולהפחית מעט מהסוכר
      להלן קישור למתכון
      חג שמח

      הגב
  2. גלית תגובה מאת:

    5 באוקטובר 2020 אל9:47

    שלום דנה יקרה. רציתי לשאול לגבי הלחם שום. הבן שלי הקטן אוהב מקלות לחם שום. אפשרי לעשות את המתכון הספציפי הזה למקלות לחם שום? בכל מקרה תודה לך.

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      6 באוקטובר 2020 אל22:35

      היי גלית
      בוודאי שאפשר, תבנית תנור עם נייר אפייה ועליה להניח את הגלילים, באותה צורה להתפיח ולמרוח מעל את תערובת השום ברגע שיוצאים מהתנור.
      תוכלי לוותר גם על עשבי התיבול במידה והוא לא אוהב…
      בהצלחה ובתאבון

      הגב
  3. מממממ תגובה מאת:

    22 באפריל 2020 אל23:34

    הי יצא מושלם! תגידי, עכשיו אין לי זמן להטפיח אזה יש לי אפשרות לעשות בלי שמרים? ואם אני לא יטפיח יצא לי טעים ואורירי?

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      27 במאי 2020 אל10:30

      היי
      ללא שמרים הלחמניות לא יצאו אווריריות כמו מתכון עם שמרים,
      תוכלי לקצר מעט את ההתפחה השניה או אפילו לוותר עליה, הלחמניות יהיו טיפ טיפה יותר דחוסות וזה לא נורא מניסיון!
      יום נעים

      הגב
  4. חגית תגובה מאת:

    18 בדצמבר 2019 אל19:49

    הי אפשר להכין את הבצק הערב ולאפטת את הלחמניות מחר אחהצ?

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      22 בדצמבר 2019 אל9:45

      היי חגית,
      פחות ממליצה להכין יום מראש אך ניתן לשים את הבצק עטוף היטב במקרר לאחר ההתפחה הראשונה.
      להוציא למחרת כדי לתת לשמרים לעבוד ולהתפיח שנית את הבצק בצורת הכדורים בתבנית.
      חג שמח

      הגב
  5. תהילה תגובה מאת:

    10 בדצמבר 2019 אל18:38

    היי, הכנתי ויצא מושלם, תודה רבה!
    רציתי לדעת אם אפשר להכין מהבצק אצבעות שום?

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      22 בדצמבר 2019 אל9:55

      היי תהילה
      את יכולה להכין אצבעות שום אך מכיוון שהן דקות יש לשים לב לזמן האפייה שיהיה קצר יותר
      חג שמח

      הגב
  6. עידית תגובה מאת:

    3 באוקטובר 2019 אל12:01

    עשיתן לי חשק לעשות את הבצק
    מנסה עכשיו

    הגב
  7. חגית תגובה מאת:

    11 בספטמבר 2019 אל13:26

    יואו יצא מושלם תודה רבה על המתכון

    הגב
    • מירב תגובה מאת:

      22 בספטמבר 2019 אל10:41

      האם ניתן להקפיא לאחר ההכנה בכדי לשמור על הטריות אם רוצה אותם יום למחרת לבוקר?

      הגב
      • דנה רביב תגובה מאת:

        5 באוקטובר 2019 אל17:39

        היי מירב
        אין שום בעיה להקפיא אך אם תרצי למחרת אין צורך בכך, תכיני אותם ותשאירי בתבנית, תעטפי היטב בניילון נצמד והכניסי למקרר,
        למחרת תוציאי כשעה לפני ההגשה על מנת שיהיו בטמפ החדר או חממי מעט ואז הן יהיו רכות מאוד.

        הגב
  8. מממממ תגובה מאת:

    9 בספטמבר 2019 אל17:52

    אמאלה יצא לי מושלםםםם
    איזה בצק טעים!!!!
    הכנתי 4 פעמים בערך חלות ויצא לי טעם של קמח ומים.
    המתכון הזה מושלם.תודה!

    הגב
  9. yafit תגובה מאת:

    11 באוגוסט 2019 אל13:16

    היי אפשר להשתמש בשמרים טריים?

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      8 בספטמבר 2019 אל12:57

      בוודאי שניתן.
      חצי שקית שמרים טריים או חצי קובייה

      הגב
  10. .. תגובה מאת:

    16 ביולי 2019 אל11:33

    יצא מושלללם!!

    הגב
  11. נסי ליבוביץ תגובה מאת:

    18 בדצמבר 2018 אל17:27

    יצא מהמם!!!!!!
    עשיתי למוצאי עשרה בטבת
    כדי לשבור את הצום
    והיה טעים במיוחד
    והכי חשוב – הילדים אהבו
    תודדדה

    הגב
  12. אלה תגובה מאת:

    11 בספטמבר 2018 אל19:02

    לחמניות מעולות! הכנתי עם הציפוי ובלי , רק עם ביצה ושומשום. יצא נהדר!
    תודה!

    הגב
  13. סיגלית תגובה מאת:

    20 ביולי 2018 אל12:26

    היי…אני ממש רוצה לנסות ולעשות רק שאלה…חייב גם ירק מעל או שאפשר רק שום וכו' בלי ירק?

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      7 בספטמבר 2018 אל17:53

      היי סיגלית
      לגמרי נתון לטעמכם האישי.

      הגב
    • סקאי תגובה מאת:

      7 ביולי 2019 אל7:19

      היי סיגלית רשום ב
      מצרכים בשלב התוספות שני להוסיף ולהוריד לפי טעמך האישי …

      הגב
  14. מירה תגובה מאת:

    16 בפברואר 2018 אל10:53

    עכשיו יצא מהתנור ממש רך וטעים
    בקצב הזה יגמר לפני שהילדים יגיעו
    תודה ושבת שלום

    הגב
    • פלוני_אלמונית תגובה מאת:

      20 בספטמבר 2018 אל0:07

      יצא מיוחד כולם נהנו לכן עושים שוב תודה תודה

      הגב
  15. דינה תגובה מאת:

    5 בדצמבר 2017 אל19:15

    שלום רב. כמה זמן מראש אשפר להכינן? לקראת ארוחה בשבת. התנור יהיה מלא. תודה

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      26 בדצמבר 2017 אל11:11

      את יכולה להכין בבוקר ולעטוף היטב עד הערב או להכין כמה ימים מראש ולהקפיא ואז פשוט להוציא לטמפרטורת החדר עד שמפשיר ואז לחמם לפני הארוחה.
      יום מקסים

      הגב
      • יעל סויסה תגובה מאת:

        2 בנובמבר 2018 אל11:16

        היי
        מתי אפשר להקפיא כזה חם או לחכות לקירור??

        הגב
        • דנה רביב תגובה מאת:

          3 בדצמבר 2018 אל10:30

          היי
          לחכות שיגיעו לטמפ״ החדר
          יום נעים

          הגב
  16. הדר תגובה מאת:

    9 באוקטובר 2017 אל22:24

    היי,
    תודה רבה על המתכון!
    הלכתי לפי המתכון והלחמניות יצאו לי מעט יבשות.
    יש לך עצה לגבי איך ניתן למנוע את זה בפעם הבאה?

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      13 באוקטובר 2017 אל13:56

      היי הדר,
      כל תנור הוא שונה ולכן הייתי מנסה להפחית מעט מזמן האפייה או לאפות ב-5 מעלות פחות.
      יום מקסים

      הגב
  17. אפרת תגובה מאת:

    10 בספטמבר 2017 אל12:43

    היי אתמול הכנתי את הלחמניות יצא פשוט אליפות!
    הכפלתי את הכמויות ועשיתי חצי פיציות וחצי לחם שום.
    היה ממש קל ולא דרש כמעט זמן התפחה.
    רציתי לדעת, אפשר להכין מהבצק הזה גם עוגות שמרים?

    הגב
  18. נלי תגובה מאת:

    8 באוגוסט 2017 אל21:59

    יצאו לחמניות מדהימות!!!!.
    אפשר לעשות מהבצק הזה גם חלות?

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      10 באוגוסט 2017 אל18:37

      היי נלי,
      תודה על תגובתך, אכן ניתן להכין גם חלות מתוקות ורכות רק שימי לב לזמן האפייה שישתנה בהתאם לגודל הבצק.
      סופש נעים.

      הגב
  19. Ora תגובה מאת:

    1 באוגוסט 2017 אל16:18

    המתכון קל להכנה . וטעים מאוד .ישר כוח

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      10 באוגוסט 2017 אל18:46

      היי,
      תודה רבה על תגובתך!
      יום נעים

      הגב
  20. דסי תגובה מאת:

    31 ביולי 2017 אל12:10

    שלום,
    גיליתי הרגע את האתר שלך ואני בטוחה שאני לא הולכת לעזוב אותו בקרוב הכל ניראה מדהים ומוסב כל כך בצורה מושלמת – תודה ,
    רוצה להכין אבל אין לי פטרוזליה, כמה זה נורא?
    יש לי כוסברה ויכולה לקנות מהמכולת פטרוזליה של קנור הקוביות אם יש שם, זה בסדר? מה כדאי?

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      10 באוגוסט 2017 אל18:51

      היי, תודה רבה על תגובתך
      את יכולה לשים כל ירק שאת אוהבת, כמובן שרצוי טרי אך אין בעיה להשתמש בקפוא.
      יום מקסים

      הגב
  21. shila תגובה מאת:

    30 ביולי 2017 אל16:23

    שלום לך דנה:! הכנתי את לחמניות השום פשוט מדהימות טעימות וכל משפחתי אהבה מאד הכנתי תבנית קטנה חד פעמית עגולה ואת שאר הלחמניות הכנתי רגיל עם שומשום ! את הלחמניות שום אהבו מאד!!! אין עלייך ועל המתכונים שלך כל מתכון מ נ צ ח !!! תודה ושבוע טוב לך!

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      10 באוגוסט 2017 אל18:52

      היי שילה,
      כיף גדול לקרוא את תגובתך, תודה רבה.
      סופש נעים

      הגב
  22. אתי תגובה מאת:

    12 ביולי 2017 אל11:47

    לא הבנתי. בשלב הראשון אמרת להרחיק את המלח מהשמרים ואז לערבב הכל. אם מערבבים ביניהם הם באים במגע… זה ממש לא ברור

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      27 ביולי 2017 אל14:32

      היי אתי,
      כאשר שמרים מגיעים במגע ישיר עם מלח הם לא פועלים, לכן מרחיקים אותם אחד מהשני כאשר הם במצב היסוד שלהם.
      כשמערבבים את כל החומרים הם נמסים לתוך התערובת ונבלעים פנימה.
      המשך יום מקסים

      הגב
  23. אופק תגובה מאת:

    30 במאי 2017 אל18:47

    שעה וחצי לפני כניסת החג שבועות הלחמניות ההורסות האלו יצאו מהתנור כל הבית התמלא בריח מושלם של שום עדין באוויר ואף אחד לא הצליח להוריד את הידיים והעיניים שלו מהלחמניות יצא פשוט מושלם תודה רבה זה כנראה יהפוך עכשיו לפקל בבית הלחמניות הסברים פשוט טובים מאוד תודה רבה וחג שמח שבועות 2017. ((:

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      4 ביוני 2017 אל9:34

      כיך גדול לקרוא את תגובתך!
      אני מאוד שמחה שאהבת…
      שבוע מקסים

      הגב
  24. סימה תגובה מאת:

    21 באפריל 2017 אל18:00

    יצאו מהמם!תודה רבה…מחכה לקידוש כדי להמשיך במלאכת החיסול. הכפלתי כמויות כי כבר מהתמונה ידעתי שיהיה ביקוש….והריח התפזר בכל הבניין….שבת שלום ותודה רבה על מתכון מהמם.

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      26 באפריל 2017 אל11:13

      היי סימה
      תודה על תגובה נפלאה!
      יום מקסים.

      הגב
    • יפית תגובה מאת:

      31 במאי 2017 אל10:25

      האם אפשר להשתמש בקמח מלא 70 אחוז?

      הגב
      • דנה רביב תגובה מאת:

        4 ביוני 2017 אל9:34

        היי יפית
        את יכולה להשתמש בקמח מלא אך תצטרכי להוסיף יותר נוזלים.
        יום מקסים

        הגב
        • נלי תגובה מאת:

          8 באוגוסט 2017 אל21:56

          איזה לחמניות חלומיות אי אפשר להפסיק לאכול………………… אפשר לעשות מהבצק הזה גם חלות?

          הגב
          • מ תגובה מאת:

            21 בינואר 2021 אל8:13

            היי, מתכון מעולה! תודה!
            רציתי לדעת האם ניתן להקפיא את הלחמניות?

          • דנה רביב תגובה מאת:

            21 בינואר 2021 אל17:28

            היי
            תודה על תגובתך…בוודאי שניתן להקפיא.
            את יכולה לשים אותן בשקית זיפר אטומה או בקופסא אטומה ולהקפיא עם הציפוי של השום. (או בלי)
            מחממים כמה שניות במיקרו וזה פשוט תענוג…
            סוף שבוע נפלא

        • אפרת תגובה מאת:

          9 באוגוסט 2017 אל20:23

          יצא מעולה סוף סוף יצא לי לחם שום כמו שצריך אליפות תודה רבה

          הגב
          • דנה רביב תגובה מאת:

            10 באוגוסט 2017 אל18:35

            היי אפרת
            כיף לשמוע!
            יום מקסים

כתיבת תגובה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

סרגל צדדי ראשי

חיפוש מתכונים

telegram

אוהבים את מתכונים שלי? עקבו אחרי

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube

מתכונים נבחרים

לחמג׳ון

לחמג׳ון

17 במרץ 2021 By דנה רביב

פסטה ברוטב עגבניות שרי צלויות

פסטה ברוטב עגבניות שרי צלויות

23 בפברואר 2021 By דנה רביב

Footer

חיפוש

חזרה לראש העמוד

© כל הזכויות שמורות 2021 ל בישולי - דנה רביב, אין להעתיק ללא רשות מפורשת בכתב

בישולי מתכוניםLogo Header Menu
  • עוף ובשר
  • דגים
  • פסטה ואורז
  • מרקים
  • סלטים
  • מאפים
  • עוגות
  • עוגיות
  • קינוחים
  • שונות
  • גאדג'טים