• Skip to main content
  • Skip to secondary menu
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
בישולי

בישולי

אתר המתכונים של דנה רביב

  • עוף ובשר
  • דגים
  • פסטה ואורז
  • מרקים
  • סלטים
  • מאפים
  • עוגות
  • עוגיות
  • קינוחים
  • שונות
  • גאדג'טים

פאי רועים

27 בינואר 2016 by רועי רביב 2 תגובות

לפעמים מתחשק לי להכין לארוחת צהריים מנה מיוחדת, קצת לגוון לילדים ולחשוף אותם לצורות ומרקמים נוספים ופאי רועים היא אפשרות נהדרת לכך. את המתכון הזה התאמתי לחיך של ״הקטנים״, ללא תבלינים מיוחדים או טעמים משונים.
תערובת קלילה של בשר טעים ומעליו פירה של תפוחי אדמה. הכי פשוט והכי קל!
מנה נהדרת שכולם אוהבים: הגדולים והקטנים…

הדפסה
פאי רועים
מאת: דנה רביב
מרכיבים
מרכיבים לתחתית הבשר:
  • 2 כפות שמן
  • 1 בצל
  • 1 שן שום כתושה
  • 1 גבעול סלרי קצוץ (או פטרוזיליה)
  • 1 כפית מלח
  • ¼ כפית פלפל שחור
  • ¼ כפית פפריקה מתוקה
  • 1 כף רסק עגבניות
  • כף מים
  • 500 גרם בשר בקר טחון (אני משתמשת בבשר שייטל)
  • ניתן להוסיף טימין.
מרכיבים לפירה:
  • 5 תפוחי אדמה
  • 1 כפית מלח
  • 1 ביצה (לא חובה אבל רצוי)
הוראות הכנה
  1. קולפים את תפוחי האדמה וחוצים לשניים.
  2. מניחים בסיר וממלאים מים קרים עד שהמים מכסים את תפוחי האדמה.
  3. מבשלים כל להבה גבוהה עד לרתיחה ולאחר מכן מנמיכים ומבשלים עד שתפוחי האדמה רכים מאוד. (נועצים סכין כדי לדעת).
  4. קוצצים את הבצל.
  5. מחממים מחבת רחבה (אפשר סיר), יוצקים את השמן ומטגנים את הבצל למשך דקה עד שהוא מעט מתרכך.
  6. מוסיפים את השום ובוחשים.
  7. מוסיפים את הבשר ומטגנים תוך כדי ערבוב של הבשר במחבת על מנת לפורר אותו.
  8. כאשר הבשר משנה את צבעו מנמיכים מעט את הלהבה ומוסיפים את הרסק, התבלינים, כף מים וסלרי.
  9. מערבבים היטב ומסירים מהאש.
  10. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
  11. מועכים היטב את תפוחי האדמה למחית חלקה.
  12. מוסיפים מלח וביצה ומערבבים.
  13. מסדרים את הבשר בתבנית בצורה הרצויה ומשטחים מעט.
  14. מניחים מעל לבשר את הפירה ומשטחים, ניתן ליצור דוגמא בעזרת מזלג.
  15. אופים בתנור למשך 30-40 דקות, עד שהפירה משחים מעט.
  16. מניחים לפאי להתקרר מעט לפני שמגישים, (על מנת שיתייצב)
3.3.3077

 

מתוייק תחת: עוף ובשר מתוייג כ:כשר לפסח, ראש השנה

Reader Interactions

תגובות | הוסף תגובה

  1. יפית תגובה מאת:

    23 בספטמבר 2016 אל7:57

    המנה הזו היא מהממת בפשטותה וטעימה מאוד!!!

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      3 באוקטובר 2016 אל13:38

      היי יפית, כיך לי לשמוע…
      חג שמח ושנה טובה

      הגב

כתיבת תגובה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

סרגל צדדי ראשי

חיפוש מתכונים

telegram

אוהבים את מתכונים שלי? עקבו אחרי

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube

מתכונים נבחרים

לחמג׳ון

לחמג׳ון

17 במרץ 2021 By דנה רביב

פסטה ברוטב עגבניות שרי צלויות

פסטה ברוטב עגבניות שרי צלויות

23 בפברואר 2021 By דנה רביב

Footer

חיפוש

חזרה לראש העמוד

© כל הזכויות שמורות 2021 ל בישולי - דנה רביב, אין להעתיק ללא רשות מפורשת בכתב

בישולי מתכוניםLogo Header Menu
  • עוף ובשר
  • דגים
  • פסטה ואורז
  • מרקים
  • סלטים
  • מאפים
  • עוגות
  • עוגיות
  • קינוחים
  • שונות
  • גאדג'טים