פאי רועים

לפעמים מתחשק לי להכין לארוחת צהריים מנה מיוחדת, קצת לגוון לילדים ולחשוף אותם לצורות ומרקמים נוספים ופאי רועים היא אפשרות נהדרת לכך. את המתכון הזה התאמתי לחיך של ״הקטנים״, ללא תבלינים מיוחדים או טעמים משונים.
תערובת קלילה של בשר טעים ומעליו פירה של תפוחי אדמה. הכי פשוט והכי קל!
מנה נהדרת שכולם אוהבים: הגדולים והקטנים…

פאי רועים
מאת:
מרכיבים
מרכיבים לתחתית הבשר:
  • 2 כפות שמן
  • 1 בצל
  • 1 שן שום כתושה
  • 1 גבעול סלרי קצוץ (או פטרוזיליה)
  • 1 כפית מלח
  • ¼ כפית פלפל שחור
  • ¼ כפית פפריקה מתוקה
  • 1 כף רסק עגבניות
  • כף מים
  • 500 גרם בשר בקר טחון (אני משתמשת בבשר שייטל)
  • ניתן להוסיף טימין.
מרכיבים לפירה:
  • 5 תפוחי אדמה
  • 1 כפית מלח
  • 1 ביצה (לא חובה אבל רצוי)
הוראות הכנה
  1. קולפים את תפוחי האדמה וחוצים לשניים.
  2. מניחים בסיר וממלאים מים קרים עד שהמים מכסים את תפוחי האדמה.
  3. מבשלים כל להבה גבוהה עד לרתיחה ולאחר מכן מנמיכים ומבשלים עד שתפוחי האדמה רכים מאוד. (נועצים סכין כדי לדעת).
  4. קוצצים את הבצל.
  5. מחממים מחבת רחבה (אפשר סיר), יוצקים את השמן ומטגנים את הבצל למשך דקה עד שהוא מעט מתרכך.
  6. מוסיפים את השום ובוחשים.
  7. מוסיפים את הבשר ומטגנים תוך כדי ערבוב של הבשר במחבת על מנת לפורר אותו.
  8. כאשר הבשר משנה את צבעו מנמיכים מעט את הלהבה ומוסיפים את הרסק, התבלינים, כף מים וסלרי.
  9. מערבבים היטב ומסירים מהאש.
  10. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
  11. מועכים היטב את תפוחי האדמה למחית חלקה.
  12. מוסיפים מלח וביצה ומערבבים.
  13. מסדרים את הבשר בתבנית בצורה הרצויה ומשטחים מעט.
  14. מניחים מעל לבשר את הפירה ומשטחים, ניתן ליצור דוגמא בעזרת מזלג.
  15. אופים בתנור למשך 30-40 דקות, עד שהפירה משחים מעט.
  16. מניחים לפאי להתקרר מעט לפני שמגישים, (על מנת שיתייצב)

 





2 תגובות עבור - “פאי רועים”

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *