• Skip to main content
  • Skip to secondary menu
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
בישולי

בישולי

אתר המתכונים של דנה רביב

  • עוף ובשר
  • דגים
  • פסטה ואורז
  • מרקים
  • סלטים
  • מאפים
  • עוגות
  • עוגיות
  • קינוחים
  • שונות
  • גאדג'טים

עוגת פרג

25 בדצמבר 2015 by דנה רביב 10 תגובות

עוגת פרג היא עוגה נפלאה, רכה וטעימה להפליא!
לפעמים מתחשק קצת לגוון את רשימת העוגות הבחושות וזו העוגה המושלמת לכך.
אני מוסיפה לעוגה מעט קוקוס שמתאים בצורה מושלמת לפרג.
אין צורך בהפרדת ביצים או הקצפה בעוגה הזו, רק מערבבים בקערה ומעבירים לתבנית.
את הפרג קונים בכל חנות תבלינים אך חובה לטחון אותו במקום, יש להשתמש בפרג טרי מאוד ולכן אם אתם קונים פרג טחון ולא מתכוונים להשתמש בו מיד, הקפיאו אותו במקפיא עד לשימוש.

הדפסה
עוגת פרג
מאת: דנה רביב
מרכיבים
  • 5 ביצים
  • ¼ 1 כוס סוכר
  • 1 סוכר וניל
  • 1 מיכל שמנת חמוצה (200 מיליליטר)
  • 1 כוס שמן
  • 1 כוס קמח רגיל
  • 1 שקית אבקת אפייה
  • 1 כוס פרג טחון
  • ½ כוס קוקוס
הוראות הכנה
  1. מחממים תנור לחום ל 180 מעלות.
  2. מכינים את המרכיבים היבשים: מערבבים בקערה את הקמח, אבקת אפייה, קוקוס ופרג ומניחים בצד.
  3. בקערה גדולה מניחים ביצים, סוכר וסוכר וניל ומערבבים היטב.
  4. מוסיפים שמן ושמנת חמוצה ומערבבים עד לתערובת אחידה.
  5. מוסיפים את תערובת המרכיבים היבשים ובוחשים עד לקבלת תערובת אחידה ללא גושים.
  6. יוצקים את הבלילה ל- 2 תבניות אינגליש קייק (חד פעמיות).
  7. אופים למשך 35-40 דקות
  8. בודקים שהעוגה מוכנה על ידי נעיצת קיסם או שיפוד במרכז העוגה, אם הוא יוצא יבש או גריגירי העוגה מוכנה.
  9. מוציאים מהתנור ומניחים לעוגה להתקרר מעט
3.3.3077

 

מתוייק תחת: עוגות מתוייג כ:עוגות בחושות, פורים, ראש השנה

Reader Interactions

תגובות | הוסף תגובה

  1. לירז תגובה מאת:

    22 ביולי 2020 אל1:33

    לראשונה נתקלתי באתר שלך וממש שמחה על כך!! שלל מתכונים, פירוט נפלא והכי חשוב, מתכונים מוצלחים ממש 🙂
    עוגת הפרג לחה ונימוחה. נכנסה בגדול למחברת מתכונים שלי!
    תודות.

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      4 באוגוסט 2020 אל16:18

      היי לירז
      תודה רבה על התגובה הנהדרת שלך.
      יום נעים

      הגב
  2. אודליה תגובה מאת:

    19 בנובמבר 2018 אל16:42

    היי דנה, אשמח לדעת מה הכמויות לתבנית אינגליש קייק אחת, תודה!

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      3 בדצמבר 2018 אל10:16

      היי אודליה
      המתכון מניב 2 תבניות אינגליש קייק, אני ממליצה לך להכין לפי המתכון המלא ולהקפיא עוגה אחת עטופה היטב בניילון נצמד.
      כאשר מכינים חצי מהכמות זה לא תמיד מדויק והעוגה לא מושלמת.
      יום נעים

      הגב
  3. מיכל תגובה מאת:

    19 בנובמבר 2016 אל19:42

    בדרך כלל אני לא משאירה תגובות, אבל הייתי חייבת להודות לך על המתכון המושלם הזה! העוגה יוצאת כה אוורירית וטעימה שאפילו אחי שלא אוהב עוגות פרג שינה את דעתו ונהנה מהעוגה!! מתכון מנצח מאתר מנצח! תודה.

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      20 בנובמבר 2016 אל9:11

      היי מיכל, אני ממש שמחה לקרוא את תגובתך!
      עוגת הפרג היא בין העוגות האהובות עליי…
      תודה רבה על התגובה מחממת הלב.
      שבוע טוב

      הגב
  4. ססיל תגובה מאת:

    2 בנובמבר 2016 אל15:58

    שלום דנה
    רציתי להגיד לך תודה
    על המתכון
    אני מכינה את עוגת הפרג שלך
    כמעט כל שבוע וקוצרת מחמאות בלי סוף
    במקום שמנת אני שמה 3/4 כוס מיץ תפוזים
    מוסיפה לתערובת הקמח אגוזים קצוצים וצימוקים
    וגנאששוקולד מריר ושמנת לאחר האפיה

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      4 בנובמבר 2016 אל9:56

      היי ססיל,
      ממש כיף לשמוע.
      תודה על הטיפים לגיוון העוגה.
      יום נהדר.

      הגב
  5. רחל לוי תגובה מאת:

    31 בדצמבר 2015 אל9:46

    האם ניתן להחליף את השמנת החמוצה במשהו אחר (לפרווה )

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      1 בינואר 2016 אל10:51

      שלום רחל,
      אני לא ניסיתי, אך את יכולה לנסות להחליף את השמנת החמוצה ב 3/4 כוס מיץ תפוזים.
      (השמנת החמוצה תורמת לרכות העוגה).

      סוף שבוע נעים.

      הגב

כתיבת תגובה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

סרגל צדדי ראשי

חיפוש מתכונים

telegram

אוהבים את מתכונים שלי? עקבו אחרי

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube

מתכונים נבחרים

לחמג׳ון

לחמג׳ון

17 במרץ 2021 By דנה רביב

פסטה ברוטב עגבניות שרי צלויות

פסטה ברוטב עגבניות שרי צלויות

23 בפברואר 2021 By דנה רביב

Footer

חיפוש

חזרה לראש העמוד

© כל הזכויות שמורות 2021 ל בישולי - דנה רביב, אין להעתיק ללא רשות מפורשת בכתב

בישולי מתכוניםLogo Header Menu
  • עוף ובשר
  • דגים
  • פסטה ואורז
  • מרקים
  • סלטים
  • מאפים
  • עוגות
  • עוגיות
  • קינוחים
  • שונות
  • גאדג'טים