• Skip to main content
  • Skip to secondary menu
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
בישולי

בישולי

אתר המתכונים של דנה רביב

  • עוף ובשר
  • דגים
  • פסטה ואורז
  • מרקים
  • סלטים
  • מאפים
  • עוגות
  • עוגיות
  • קינוחים
  • שונות
  • גאדג'טים

עוגיות ריבה

3 בנובמבר 2015 by דנה רביב 7 תגובות

עוגיות ריבה הן העוגיות האהובות על בעלי, אני מכינה אותן מבסיס של עוגיות חמאה מעולות במילוי ריבת תות שדה (אפשר להשתמש בכל סוג של ריבה).
עוגיות ריבה ניתן להכין במגוון צורות לפי החותכנים שיש לכם בבית כפי שתוכלו לראות מתמונות ההכנה אני השתמשתי בחותכני פרח.
העוגיות הללו בדרך כלל קוטפות המון מחמאות אז קדימה שווה לנסות.

הדפסה
עוגיות ריבה
מאת: דנה רביב
מספר מנות: 40
זמן הכנה:  40 דקות
זמן בישול:  15 דקות
זמן כולל:  55 דקות
מרכיבים
  • 200 גרם חמאה רכה (בטמ״פ החדר)
  • 100 גרם אבקת סוכר (שקית אחת)
  • 1 כפית תמצית וניל
  • ½ כוס קורנפלור
  • ¼ כוס חלב
  • ½ 2 כוסות קמח
למילוי
  • ריבת תותים או כל סוג ריבה שאוהבים.
הוראות הכנה
  1. מניחים בקערה גדולה את החמאה הרכה ואבקת הסוכר ומערבבים עד לתערובת חלקה.
  2. מוסיפים את תמצית הווניל והחלב ובוחשים מעט.
  3. מנפים את הקמח והקורנפלור ומוסיפים לקערה.
  4. בוחשים עד לקבלת בצק רך מאוד.
  5. מניחים על השיש יריעה של ניילון נצמד ומניחים עליה את הבצק.
  6. משטחים מעט את הבצק ועוטפים היטב.
  7. מעבירים את הבצק למקרר לפחות לשעתיים.
  8. לאחר קירור הבצק מחלקים אותו לשניים, חלק אחד מניחים על משטח מקומח ואת החלק השני עוטפים שוב ומחזירים למקרר עד שנשתמש בו.
  9. מקמחים מעט את הבצק לפני שמרדים כדי שלא ידבק למערוך.
  10. מרדדים מהאמצע לכיוון החיצוני עד לקבלת בצק בעובי של כ- 3-4 ס״מ. במהלך הרידוד יש לשים לב שהבצק מקומח מספיק ולא נדבק לשיש. (בנוסף, כמות קמח גדולה מידי תוביל לעוגיות קשות).
  11. קורצים מהבצק פרחים בעזרת חותכן מתאים ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
  12. יש לשים לב שחותכים לפי כמות מדוייקת של חלק עליון ותחתון כדי שלא יווצר מצב של עודף רק מסוג אחד.
  13. אופים את העוגיות למשל 15 דקות. בודקים שהעוגיות עדיין בהירות ומעט זהובות בקצוות.
  14. מניחים לעוגיות להתקרר לפני מריחת הריבה.
מריחת הריבה:
  1. מערבבים מעט את הריבה כדי שתתרכך מעט.
  2. הדרך הכי פשוטה להוסיף את הריבה היא פשוט להעביר אותה לשקית זילוף ללא צנטר ולזלף בקלות.
  3. הופכים את העוגיות ללא החור (התחתית), ומניחים כחצי כפית מהריבה.
  4. את החלק העליון משאירים בתבנית ומפזרים אבקת סוכר בנדיבות.
  5. מניחים את הפרח העליון (עם החור באמצע) על גבי הריבה ומסובבים תוך כדי על מנת שהריבה תגיע לקצוות העוגייה.
  6. שומרים בקופסא אטומה. יש לציין שהעוגיות טעימות יותר לאחר כשעתיים לפחות מפני שהריבה נספגת לתוך העוגייה ומקנה לה מרקם רך ונעים.
3.3.3077

עוגיות ריבה - מבט מקרוב
עוגיות ריבה – מבט מקרוב

תמונות הכנה

עוגיות ריבה - הבצק לפני הקירור
עוגיות ריבה – הבצק לפני הקירור
עוגיות ריבה - הבצק לאחר רידוד
עוגיות ריבה – הבצק לאחר רידוד
עוגיות ריבה - קריצת העוגיות
עוגיות ריבה – קריצת העוגיות
עוגיות ריבה - לפני אפייה
עוגיות ריבה – לפני אפייה
עוגיות ריבה - לאחר אפייה
עוגיות ריבה – לאחר אפייה
עוגיות ריבה - לאחר פיזור אבקת הסוכר
עוגיות ריבה – לאחר פיזור אבקת הסוכר
עוגיות ריבה - מילוי העוגיות
עוגיות ריבה – מילוי העוגיות
עוגיות ריבה - מילוי העוגיות 2
עוגיות ריבה – מילוי העוגיות 2

מתוייק תחת: עוגיות

Reader Interactions

תגובות | הוסף תגובה

  1. מירה תגובה מאת:

    3 במאי 2017 אל12:25

    היי האם אפשר להקפיא את העוגיות כשהן כבר עם הריבה?

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      12 במאי 2017 אל8:57

      היי מירה, בוודאי שאפשר.
      סופש נעים

      הגב
  2. רינה תגובה מאת:

    26 ביולי 2016 אל8:39

    מה אפשר לשים במקום חלב? אני רוצה שהעוגיות יהיו פרווה.

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      2 באוגוסט 2016 אל14:08

      היי רינה, אני מתנצלת על כך שלא עניתי מוקדם יותר מאחר והייתי בחו״ל…
      תוכלי להמיר את החלב במים או מיץ תפוזים באותה הכמות.
      יום טוב.

      הגב
  3. בר תגובה מאת:

    19 ביולי 2016 אל10:12

    מדהים!!

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      21 ביולי 2016 אל23:17

      תודה על התגובה 🙂 סוף שבוע נפלא.

      הגב
  4. fitoussi lisette תגובה מאת:

    5 בדצמבר 2015 אל11:37

    כל הכבוד יצאה 10

    הגב

כתיבת תגובה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

סרגל צדדי ראשי

חיפוש מתכונים

telegram

אוהבים את מתכונים שלי? עקבו אחרי

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube

מתכונים נבחרים

לחמג׳ון

לחמג׳ון

17 במרץ 2021 By דנה רביב

פסטה ברוטב עגבניות שרי צלויות

פסטה ברוטב עגבניות שרי צלויות

23 בפברואר 2021 By דנה רביב

Footer

חיפוש

חזרה לראש העמוד

© כל הזכויות שמורות 2021 ל בישולי - דנה רביב, אין להעתיק ללא רשות מפורשת בכתב

בישולי מתכוניםLogo Header Menu
  • עוף ובשר
  • דגים
  • פסטה ואורז
  • מרקים
  • סלטים
  • מאפים
  • עוגות
  • עוגיות
  • קינוחים
  • שונות
  • גאדג'טים