עוגיות ריבה

עוגיות ריבה הן העוגיות האהובות על בעלי, אני מכינה אותן מבסיס של עוגיות חמאה מעולות במילוי ריבת תות שדה (אפשר להשתמש בכל סוג של ריבה).
עוגיות ריבה ניתן להכין במגוון צורות לפי החותכנים שיש לכם בבית כפי שתוכלו לראות מתמונות ההכנה אני השתמשתי בחותכני פרח.
העוגיות הללו בדרך כלל קוטפות המון מחמאות אז קדימה שווה לנסות.

עוגיות ריבה
מאת:
מספר מנות: 40
זמן הכנה: 
זמן בישול: 
זמן כולל: 
מרכיבים
  • 200 גרם חמאה רכה (בטמ״פ החדר)
  • 100 גרם אבקת סוכר (שקית אחת)
  • 1 כפית תמצית וניל
  • ½ כוס קורנפלור
  • ¼ כוס חלב
  • ½ 2 כוסות קמח
למילוי
  • ריבת תותים או כל סוג ריבה שאוהבים.
הוראות הכנה
  1. מניחים בקערה גדולה את החמאה הרכה ואבקת הסוכר ומערבבים עד לתערובת חלקה.
  2. מוסיפים את תמצית הווניל והחלב ובוחשים מעט.
  3. מנפים את הקמח והקורנפלור ומוסיפים לקערה.
  4. בוחשים עד לקבלת בצק רך מאוד.
  5. מניחים על השיש יריעה של ניילון נצמד ומניחים עליה את הבצק.
  6. משטחים מעט את הבצק ועוטפים היטב.
  7. מעבירים את הבצק למקרר לפחות לשעתיים.
  8. לאחר קירור הבצק מחלקים אותו לשניים, חלק אחד מניחים על משטח מקומח ואת החלק השני עוטפים שוב ומחזירים למקרר עד שנשתמש בו.
  9. מקמחים מעט את הבצק לפני שמרדים כדי שלא ידבק למערוך.
  10. מרדדים מהאמצע לכיוון החיצוני עד לקבלת בצק בעובי של כ- 3-4 ס״מ. במהלך הרידוד יש לשים לב שהבצק מקומח מספיק ולא נדבק לשיש. (בנוסף, כמות קמח גדולה מידי תוביל לעוגיות קשות).
  11. קורצים מהבצק פרחים בעזרת חותכן מתאים ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
  12. יש לשים לב שחותכים לפי כמות מדוייקת של חלק עליון ותחתון כדי שלא יווצר מצב של עודף רק מסוג אחד.
  13. אופים את העוגיות למשל 15 דקות. בודקים שהעוגיות עדיין בהירות ומעט זהובות בקצוות.
  14. מניחים לעוגיות להתקרר לפני מריחת הריבה.
מריחת הריבה:
  1. מערבבים מעט את הריבה כדי שתתרכך מעט.
  2. הדרך הכי פשוטה להוסיף את הריבה היא פשוט להעביר אותה לשקית זילוף ללא צנטר ולזלף בקלות.
  3. הופכים את העוגיות ללא החור (התחתית), ומניחים כחצי כפית מהריבה.
  4. את החלק העליון משאירים בתבנית ומפזרים אבקת סוכר בנדיבות.
  5. מניחים את הפרח העליון (עם החור באמצע) על גבי הריבה ומסובבים תוך כדי על מנת שהריבה תגיע לקצוות העוגייה.
  6. שומרים בקופסא אטומה. יש לציין שהעוגיות טעימות יותר לאחר כשעתיים לפחות מפני שהריבה נספגת לתוך העוגייה ומקנה לה מרקם רך ונעים.

עוגיות ריבה - מבט מקרוב
עוגיות ריבה – מבט מקרוב

תמונות הכנה


7 תגובות עבור - “עוגיות ריבה”

    1. היי רינה, אני מתנצלת על כך שלא עניתי מוקדם יותר מאחר והייתי בחו״ל…
      תוכלי להמיר את החלב במים או מיץ תפוזים באותה הכמות.
      יום טוב.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *