• Skip to main content
  • Skip to secondary menu
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
בישולי

בישולי

אתר המתכונים של דנה רביב

  • עוף ובשר
  • דגים
  • פסטה ואורז
  • מרקים
  • סלטים
  • מאפים
  • עוגות
  • עוגיות
  • קינוחים
  • שונות
  • גאדג'טים

בראוניז פרווה

30 באוקטובר 2015 by דנה רביב 9 תגובות

השבוע נסעתי לבקר את גיסתי ורציתי לאפות משהו קטן לקינוח. גיסתי מאוד אוהבת שוקולד אבל נמנעת מחלב ולכן החלטתי להכין לה בראוניז פרווה מושלם.
הבראוניז יוצאים שוקולדיים וטעימים במיוחד, הם כל כך מהירים וקלים להכנה אז אני אף פעם לא מתעצלת להכין…

תמיד טוב שיהיה בראוניז בקופסא אטומה על השיש לכל פעם שמתחשק נישנוש קטן ומתוק!

הדפסה
בראוניז פרווה
מאת: דנה רביב
זמן הכנה:  10 דקות
זמן בישול:  30 דקות
זמן כולל:  40 דקות
מרכיבים
  • 100 גרם מחמאה
  • 100 גרם שוקולד מריר
  • 3 ביצים
  • קורט מלח
  • ¼ כוס+כפית קמח תופח
  • ⅔ כוס סוכר לבן
  • 1 כף קקאו
  • 100 גרם שוקולד צ׳יפס מריר או שוקולד קצוץ
  • ½ כוס אגוזי מלך או פקאן שבורים
הוראות הכנה
  1. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
  2. משמנים תבנית מרובעת בגודל של 30 ס״מ על 30 ס״מ ומניחים נייר אפייה. הכי קל לגזור את הנייר לשניים ולשים אחד לאורך ואחד לרוחב.
  3. בסיר בן מארי (קערה מעל לסיר עם מים חמים) ממיסים 100 גרם שוקולד מריר ומחמאה עד לתערובת חלקה.
  4. מסירים מהלהבה ומערההים מעט כדי שיתקרר.
  5. מוסיפים סוכר ומלח ובוחשים.
  6. מוסיפים ביצים בזו אחר זו, לאחר כל הוספה מערבבים עד שהביצה נטמעת בשוקולד.
  7. מנפים לתוך תערובת השוקולד את הקמח וקקאו.
  8. בוחשים עד לתערובת ללא גושים.
  9. מוסיפים את האגוזים והשוקולד הקצוץ ובוחשים.
  10. יוצקים את התערובת לתבנית.
  11. אופים למשך 30-35 דקות, יש לשים לב שלא לייבש מידי את הבראוניז... (מקסימום תהיה עוגת שוקולד).
  12. יש לאפשר לבראוניז להתקרר מעט לפני שחותכים.
3.3.3077

בראוניז פרווה – תמונות הכנה

תערובת השוקולד והמחמאה
תערובת השוקולד והמחמאה
הוספת המרכיבית היבשים
הוספת המרכיבים היבשים
הוספת האגוזים
הוספת האגוזים
לפני אפייה
לפני אפייה
לאחר האפייה
לאחר האפייה
לאחר צינון לפני החיתוך
לאחר צינון לפני החיתוך
בראוניז פרווה - מבט מקרוב
בראוניז פרווה – מבט מקרוב

מתוייק תחת: עוגות מתוייג כ:ליד הקפה, פרווה

Reader Interactions

תגובות | הוסף תגובה

  1. מלכה תגובה מאת:

    3 במאי 2019 אל15:30

    אחד המתכונים הכי טובים שטעמתי עד עכשיו של בראוניז!
    תודה רבה, זה מפנק אותנו ברמות בשבת:)
    תבורכי במלא מלא שמחה ושפע ורעיונות למתכונים טעימים:)
    שבת שלום!

    הגב
  2. שירן תגובה מאת:

    5 באוקטובר 2018 אל9:25

    כמה זה 2/3 סוכר? בגרמים

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      13 באוקטובר 2018 אל11:51

      היי שירן
      2/3 כוס סוכר= 130 גרם
      יום נעים

      הגב
  3. שני תגובה מאת:

    1 ביוני 2017 אל13:44

    היי דנה,
    בתבנית אינגליש קייק רצוי לשים ביצה אחת או שתיים?

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      4 ביוני 2017 אל9:24

      היי שני,
      רצוי להצמד למתכון ולא להוריד כמויות במקרה הזה…
      את יכולה ליצוק ל-2 תבניות אינגליש קייק אך לא יותר מידי על מנת שישארו נמוכים כמו בראוניז ולא עוגה.
      דרך אגב… יש תבניות חד פעמי עם שוליים נמוכים לבראוניז בדיוק כמו שקונים עוגה מוכנה,
      בכל מקרה אם זה יותר מידי את תמיד יכולה לעטוף היטב ולהקפיא.
      שבוע טוב

      הגב
  4. אסנת תגובה מאת:

    2 בדצמבר 2015 אל12:36

    שלום,
    באיזה שלב יש להוסיף 100 גרם שוקולד צ׳יפס מריר או שוקולד קצוץ?..
    תודה

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      3 בדצמבר 2015 אל10:19

      היי אסנת,
      את השוקולד הקצןץ מוסיפים לפני שיוצקים את התערובת לתבנית.
      תודה על התגובה, המתכון עודכן.
      חג שמח

      הגב
  5. מירה תגובה מאת:

    12 בנובמבר 2015 אל14:15

    העוגה אינה פרווה, יש בה חמאה.

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      15 בנובמבר 2015 אל22:06

      היי מירה, במתכון רשום מחמאה שהיא פרווה ובטעם של חמאה.
      ניתן להמיר בחמאה במידה ותרצי.
      שבוע טוב.

      הגב

כתיבת תגובה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

סרגל צדדי ראשי

חיפוש מתכונים

telegram

אוהבים את מתכונים שלי? עקבו אחרי

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube

מתכונים נבחרים

לחמג׳ון

לחמג׳ון

17 במרץ 2021 By דנה רביב

פסטה ברוטב עגבניות שרי צלויות

פסטה ברוטב עגבניות שרי צלויות

23 בפברואר 2021 By דנה רביב

Footer

חיפוש

חזרה לראש העמוד

© כל הזכויות שמורות 2021 ל בישולי - דנה רביב, אין להעתיק ללא רשות מפורשת בכתב

בישולי מתכוניםLogo Header Menu
  • עוף ובשר
  • דגים
  • פסטה ואורז
  • מרקים
  • סלטים
  • מאפים
  • עוגות
  • עוגיות
  • קינוחים
  • שונות
  • גאדג'טים