בראוניז פרווה

השבוע נסעתי לבקר את גיסתי ורציתי לאפות משהו קטן לקינוח. גיסתי מאוד אוהבת שוקולד אבל נמנעת מחלב ולכן החלטתי להכין לה בראוניז פרווה מושלם.
הבראוניז יוצאים שוקולדיים וטעימים במיוחד, הם כל כך מהירים וקלים להכנה אז אני אף פעם לא מתעצלת להכין…

תמיד טוב שיהיה בראוניז בקופסא אטומה על השיש לכל פעם שמתחשק נישנוש קטן ומתוק!

בראוניז פרווה
מאת:
זמן הכנה: 
זמן בישול: 
זמן כולל: 
מרכיבים
  • 100 גרם מחמאה
  • 100 גרם שוקולד מריר
  • 3 ביצים
  • קורט מלח
  • ¼ כוס+כפית קמח תופח
  • ⅔ כוס סוכר לבן
  • 1 כף קקאו
  • 100 גרם שוקולד צ׳יפס מריר או שוקולד קצוץ
  • ½ כוס אגוזי מלך או פקאן שבורים
הוראות הכנה
  1. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
  2. משמנים תבנית מרובעת בגודל של 30 ס״מ על 30 ס״מ ומניחים נייר אפייה. הכי קל לגזור את הנייר לשניים ולשים אחד לאורך ואחד לרוחב.
  3. בסיר בן מארי (קערה מעל לסיר עם מים חמים) ממיסים 100 גרם שוקולד מריר ומחמאה עד לתערובת חלקה.
  4. מסירים מהלהבה ומערההים מעט כדי שיתקרר.
  5. מוסיפים סוכר ומלח ובוחשים.
  6. מוסיפים ביצים בזו אחר זו, לאחר כל הוספה מערבבים עד שהביצה נטמעת בשוקולד.
  7. מנפים לתוך תערובת השוקולד את הקמח וקקאו.
  8. בוחשים עד לתערובת ללא גושים.
  9. מוסיפים את האגוזים והשוקולד הקצוץ ובוחשים.
  10. יוצקים את התערובת לתבנית.
  11. אופים למשך 30-35 דקות, יש לשים לב שלא לייבש מידי את הבראוניז... (מקסימום תהיה עוגת שוקולד).
  12. יש לאפשר לבראוניז להתקרר מעט לפני שחותכים.

בראוניז פרווה – תמונות הכנה

בראוניז פרווה - מבט מקרוב
בראוניז פרווה – מבט מקרוב

9 תגובות עבור - “בראוניז פרווה”

  1. אחד המתכונים הכי טובים שטעמתי עד עכשיו של בראוניז!
    תודה רבה, זה מפנק אותנו ברמות בשבת:)
    תבורכי במלא מלא שמחה ושפע ורעיונות למתכונים טעימים:)
    שבת שלום!

    1. היי שני,
      רצוי להצמד למתכון ולא להוריד כמויות במקרה הזה…
      את יכולה ליצוק ל-2 תבניות אינגליש קייק אך לא יותר מידי על מנת שישארו נמוכים כמו בראוניז ולא עוגה.
      דרך אגב… יש תבניות חד פעמי עם שוליים נמוכים לבראוניז בדיוק כמו שקונים עוגה מוכנה,
      בכל מקרה אם זה יותר מידי את תמיד יכולה לעטוף היטב ולהקפיא.
      שבוע טוב

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *