• Skip to main content
  • Skip to secondary menu
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
בישולי

בישולי

אתר המתכונים של דנה רביב

  • עוף ובשר
  • דגים
  • פסטה ואורז
  • מרקים
  • סלטים
  • מאפים
  • עוגות
  • עוגיות
  • קינוחים
  • שונות
  • גאדג'טים

קבב ביתי

19 באוקטובר 2015 by דנה רביב 3 תגובות

המתכונים הכי טובים הם אלו שמאפשרים לך להכין ארוחת צהריים טעימה במינימום מאמץ וזמן. קבב ביתי הוא בדיוק אחד המתכונים הללו, את מתכון הקבב הזה סבתי הייתה מכינה לי ולאחיי מאז היותנו קטנים. הקבב יוצא טעים במיוחד ואפילו מקבלים צ׳ופר של עגבניות ובצל מקורמלים. אין יותר קל מזה.
אני כבר הכנתי… מה איתכם?

הדפסה
קבב ביתי
מאת: דנה רביב
זמן הכנה:  10 דקות
זמן בישול:  15 דקות
זמן כולל:  25 דקות
מרכיבים
  • 500 גרם בשר טחון לקבב (רצוי שייטל או צלעות עם שומן)
  • 1 בצל בינוני קצוץ דק דק
  • חופן פטרוזיליה
  • 2-3 עגבניותֿ
  • 1-2 בצל
  • 1 כפית מלח
  • ½ כפית מלח
  • 1 כפית מים
הוראות הכנה
  1. מחממים תנור למצב גריל (החלק העליון של התנור).
  2. בקערה גדולה מניחים בשר טחון, בצל קצוץ, פטרוזיליה, מים ותבלינים ומערבבים עד לתערובת אחידה.
  3. מכינים קבבונים בצורה הרצויה ומניחים בתבנית עם שוליים מעט גבוהים ומרווחים מעט.
  4. חותכים לפלחים את העגבנייה והבצל ומניחים בין הקבבונים ומעליהם.
  5. מכניסים לתנור למשך 10.
  6. הופכים בעזרת מלקחיים וממשיכים באפייה למשך 5-7 דקות עד שמשחים.
  7. מוציאים מהתנור ומכסים למשך 3 דקות.
  8. להגיש עם מעט מהנוזלים... (הכי טעים)
3.3.3077

קבב - מבט נוסף
קבב – מבט נוסף

תמונות הכנה

קבב ביתי - הכנת תערובת הבשר
קבב – הכנת תערובת הבשר
קבב ביתי - לאחר ערבוב המרכיבים
קבב – לאחר ערבוב המרכיבים
קבב ביתי - הקבב בתבנית
קבב ביתי – הקבב בתבנית
קבב ביתי - הוספת העגבניה והבצל
קבב ביתי – הוספת העגבניה והבצל
קבב ביתי - לאחר אפייה
קבב ביתי – לאחר אפייה

מתוייק תחת: עוף ובשר מתוייג כ:ארוחת צהריים, כשר לפסח

Reader Interactions

תגובות | הוסף תגובה

  1. יפעת תגובה מאת:

    26 באוקטובר 2015 אל12:10

    היי דנה,
    תודה על המתכון 🙂
    אלו תבלינים ממליצה להוסיף לקבב עבור ילדים?

    תודה רבה
    יפעת

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      26 באוקטובר 2015 אל21:08

      היי יפעת, אני מתבלת במלח ופלפל בלבד בדיוק כמו סבתי ואימי וזה בהחלט מספיק לטעמי.
      כאשר משתמשים בבשר איכותי וטעים הוא אינו זקוק לתיבול נוסף אך כמובן שתוכלי להוסיף ולתבל כרצונך את הקבב למשל בכמון, פפריקה ואפילו תבלין לתיבול על האש…
      בכל אופן הקבב גם מקבל את טעמיו מהעגבניה והבצל בזמן הצלייה. הטעם יהיה נהדר בכל מצב.
      ערב נפלא.

      הגב
      • יפעת תגובה מאת:

        27 באוקטובר 2015 אל12:33

        תודה רבה :))))

        הגב

כתיבת תגובה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

סרגל צדדי ראשי

חיפוש מתכונים

telegram

אוהבים את מתכונים שלי? עקבו אחרי

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube

מתכונים נבחרים

לחמג׳ון

לחמג׳ון

17 במרץ 2021 By דנה רביב

פסטה ברוטב עגבניות שרי צלויות

פסטה ברוטב עגבניות שרי צלויות

23 בפברואר 2021 By דנה רביב

Footer

חיפוש

חזרה לראש העמוד

© כל הזכויות שמורות 2021 ל בישולי - דנה רביב, אין להעתיק ללא רשות מפורשת בכתב

בישולי מתכוניםLogo Header Menu
  • עוף ובשר
  • דגים
  • פסטה ואורז
  • מרקים
  • סלטים
  • מאפים
  • עוגות
  • עוגיות
  • קינוחים
  • שונות
  • גאדג'טים