קבב ביתי

המתכונים הכי טובים הם אלו שמאפשרים לך להכין ארוחת צהריים טעימה במינימום מאמץ וזמן. קבב ביתי הוא בדיוק אחד המתכונים הללו, את מתכון הקבב הזה סבתי הייתה מכינה לי ולאחיי מאז היותנו קטנים. הקבב יוצא טעים במיוחד ואפילו מקבלים צ׳ופר של עגבניות ובצל מקורמלים. אין יותר קל מזה.
אני כבר הכנתי… מה איתכם?

קבב ביתי
מאת:
זמן הכנה: 
זמן בישול: 
זמן כולל: 
מרכיבים
  • 500 גרם בשר טחון לקבב (רצוי שייטל או צלעות עם שומן)
  • 1 בצל בינוני קצוץ דק דק
  • חופן פטרוזיליה
  • 2-3 עגבניותֿ
  • 1-2 בצל
  • 1 כפית מלח
  • ½ כפית מלח
  • 1 כפית מים
הוראות הכנה
  1. מחממים תנור למצב גריל (החלק העליון של התנור).
  2. בקערה גדולה מניחים בשר טחון, בצל קצוץ, פטרוזיליה, מים ותבלינים ומערבבים עד לתערובת אחידה.
  3. מכינים קבבונים בצורה הרצויה ומניחים בתבנית עם שוליים מעט גבוהים ומרווחים מעט.
  4. חותכים לפלחים את העגבנייה והבצל ומניחים בין הקבבונים ומעליהם.
  5. מכניסים לתנור למשך 10.
  6. הופכים בעזרת מלקחיים וממשיכים באפייה למשך 5-7 דקות עד שמשחים.
  7. מוציאים מהתנור ומכסים למשך 3 דקות.
  8. להגיש עם מעט מהנוזלים... (הכי טעים)

קבב - מבט נוסף
קבב – מבט נוסף

תמונות הכנה


3 תגובות עבור - “קבב ביתי”

    1. היי יפעת, אני מתבלת במלח ופלפל בלבד בדיוק כמו סבתי ואימי וזה בהחלט מספיק לטעמי.
      כאשר משתמשים בבשר איכותי וטעים הוא אינו זקוק לתיבול נוסף אך כמובן שתוכלי להוסיף ולתבל כרצונך את הקבב למשל בכמון, פפריקה ואפילו תבלין לתיבול על האש…
      בכל אופן הקבב גם מקבל את טעמיו מהעגבניה והבצל בזמן הצלייה. הטעם יהיה נהדר בכל מצב.
      ערב נפלא.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *