גולש הונגרי

כשגיסתי נסעה להונגריה היא שאלה אותי אם יש משהו שהייתי רוצה שהיא תביא לי, כמובן.. פפריקה!!!
לשמחתי הרבה קיבלתי פפריקה מושלמת, ואיזו מנה פשוט זועקת פפריקה??? גולש הונגרי.
לא מסובך כלל להכין אך דורש סבלנות…
אפשר לאכול את הגולש כמנה עיקרית או כמנה ראשונה, אני אוהבת להגיש בליווי לחם כפרי או בגט צרפתי שאפשר לטבול ברוטב הסמיך והטעים!
תהנו…

גולש הונגרי
מאת:
מרכיבים
  • 400 גרם בשר בקר לגולאש חתוך לקוביות
  • 3 בצלים חצויים ופרוסים דק
  • 2 תפוחי אדמה בינוניים
  • 2 גזר
  • 2 שיני שום
  • 1 עגבנייה קלופה
  • 1 פלפל אדום (גמבה)
  • 3 כפות שמן
  • 1 כף גדושה קמח
  • 1 קופסא קטנה רסק עגבניות (1/2 2 כפות)
  • 1 כף גדושה פפריקה מתוקה(ניתן לשלב חריפה)
  • 3 עלי דפנה
  • 2 כפיות מלח
  • ½ כפית כמון
  • 1 כפית סוכר
  • פלפל שחור גרוס
  • 8 כוסות מים
הוראות הכנה
  1. מתחילים בהכנת הירקות: חותכים לקוביות את תפוחי האדמה, גזרים, פלפל אדום והעגבנייה ומניחים בצלחת.
  2. כותשים את השום ומוסיפים לשאר הירקות. מניחים בצד.
  3. מחממים סיר גדול עם 3 כפות שמן.
  4. מוסיפים את קוביות הבשר ומשחימים מכל הצדדים.
  5. מוציאים את הבשר ומניחים בצלחת בצד.
  6. מכניסים לסיר את פרוסות הבצל ומטגנים כ-2 דקות.
  7. מחזירים את הבשר לסיר ומערבבים.
  8. מוסיפים קמח ופפריקה ובוחשים.
  9. יוצקים לסיר חצי מכמות המים ולאחר מכן מתחילים להוסיף את הירקות.
  10. מוסיפים את שאר התבלינים ולבסוף את יתרת המים ומערבבים.
  11. מביאים את הסיר לרתיחה על להבה בינונית גבוהה ולאחר מכן מנמיכים ללהבה נמוכה ומבשלים כאשר הסיר סגור עם המכסה למשך שעתיים. יש לבדוק מידי פעם את הסיר ולבחוש על מנת שהירקות לא יקנו בתחתית הסיר.
  12. לאחר שעתיים מסירים את המכסה ומבשלים למשך חצי שעה. (ללא מכסה כדי לצמצם מעט מהנוזלים).
  13. טועמים ומתקנים תיבול ובמידה וצריך ניתן להוסיף מעט אבקת מרק או צ׳ילי יבש לחריפות.
הערות
מומלץ להגיש עם לחם כפרי טרי.

מרק הונגרי
גולש הונגרי

גולש הונגרי – תמונות הכנה


4 תגובות עבור - “גולש הונגרי”

  1. הי דנה,
    טוב נכנסתי עכשיו לבלוג ..ונראה טעים .
    בעיניין הגולש ..אמרת בשר לגולש ,כל קצב יתן לי 5-6 סוגי בשר בקר לגולש
    ובסופר עוד 2-3 אז…עזרה קלה תעזור איזה בשר (שיהיה רך ופחות סיבי) .
    שבת וחג מצויינים
    אלי

    1. היי אלי אכן ישנם מספר סוגי בשר שמתאימים לבישול ארוך,
      אני אוהבת להשתמש בחלק שנקרא צלי כתף מספר 5 או 6, יש גם בשר שחתוך לקוביות ומגיע קפוא ורשום על האריזה בשר לגולאש.
      תוכל להשתמש בבשר קפוא אך תמיד העדיפות היא לטרי.
      שבוע טוב…

  2. היי דנה
    יש לי שאלה אני יכולה במקום לבשל את הבשר שעתיים אל הגז להכניס אותו לסיר לחץ?
    שיהיה לך המשך יום מקסים אושרת

    1. היי אושרת,
      תמיד אפשר לבשל בסיר לחץ אך בתבשיל כמו גולש יש חשיבות מאוד גדולה לזמן הבישול הארוך. הטעם שונה לחלוטין ואני ממליצה לך להשקיע את הזמן בבישול איטי. זה שווה כל רגע. שבת שלום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *