• Skip to main content
  • Skip to secondary menu
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
בישולי

בישולי

אתר המתכונים של דנה רביב

  • עוף ובשר
  • דגים
  • פסטה ואורז
  • מרקים
  • סלטים
  • מאפים
  • עוגות
  • עוגיות
  • קינוחים
  • שונות
  • גאדג'טים

גולש הונגרי

27 בפברואר 2015 by דנה רביב 4 תגובות

כשגיסתי נסעה להונגריה היא שאלה אותי אם יש משהו שהייתי רוצה שהיא תביא לי, כמובן.. פפריקה!!!
לשמחתי הרבה קיבלתי פפריקה מושלמת, ואיזו מנה פשוט זועקת פפריקה??? גולש הונגרי.
לא מסובך כלל להכין אך דורש סבלנות…
אפשר לאכול את הגולש כמנה עיקרית או כמנה ראשונה, אני אוהבת להגיש בליווי לחם כפרי או בגט צרפתי שאפשר לטבול ברוטב הסמיך והטעים!
תהנו…

הדפסה
גולש הונגרי
מאת: דנה רביב
מרכיבים
  • 400 גרם בשר בקר לגולאש חתוך לקוביות
  • 3 בצלים חצויים ופרוסים דק
  • 2 תפוחי אדמה בינוניים
  • 2 גזר
  • 2 שיני שום
  • 1 עגבנייה קלופה
  • 1 פלפל אדום (גמבה)
  • 3 כפות שמן
  • 1 כף גדושה קמח
  • 1 קופסא קטנה רסק עגבניות (1/2 2 כפות)
  • 1 כף גדושה פפריקה מתוקה(ניתן לשלב חריפה)
  • 3 עלי דפנה
  • 2 כפיות מלח
  • ½ כפית כמון
  • 1 כפית סוכר
  • פלפל שחור גרוס
  • 8 כוסות מים
הוראות הכנה
  1. מתחילים בהכנת הירקות: חותכים לקוביות את תפוחי האדמה, גזרים, פלפל אדום והעגבנייה ומניחים בצלחת.
  2. כותשים את השום ומוסיפים לשאר הירקות. מניחים בצד.
  3. מחממים סיר גדול עם 3 כפות שמן.
  4. מוסיפים את קוביות הבשר ומשחימים מכל הצדדים.
  5. מוציאים את הבשר ומניחים בצלחת בצד.
  6. מכניסים לסיר את פרוסות הבצל ומטגנים כ-2 דקות.
  7. מחזירים את הבשר לסיר ומערבבים.
  8. מוסיפים קמח ופפריקה ובוחשים.
  9. יוצקים לסיר חצי מכמות המים ולאחר מכן מתחילים להוסיף את הירקות והרסק.
  10. מוסיפים את שאר התבלינים ולבסוף את יתרת המים ומערבבים.
  11. מביאים את הסיר לרתיחה על להבה בינונית גבוהה ולאחר מכן מנמיכים ללהבה נמוכה ומבשלים כאשר הסיר סגור עם המכסה למשך שעתיים. יש לבדוק מידי פעם את הסיר ולבחוש על מנת שהירקות לא יקנו בתחתית הסיר.
  12. לאחר שעתיים מסירים את המכסה ומבשלים למשך חצי שעה. (ללא מכסה כדי לצמצם מעט מהנוזלים).
  13. טועמים ומתקנים תיבול ובמידה וצריך ניתן להוסיף מעט אבקת מרק או צ׳ילי יבש לחריפות.
הערות
מומלץ להגיש עם לחם כפרי טרי.
3.5.3251

מרק הונגרי
גולש הונגרי

גולש הונגרי – תמונות הכנה

הכנת הירקות
הכנת הירקות
השחמת הבשר
השחמת הבשר
השחמת הבשר 2
השחמת הבשר 2
לאחר השחמת הבשר
לאחר השחמת הבשר
טיגון הבצל
טיגון הבצל
הוספת הבשר לבצל
הוספת הבשר לבצל
הוספת התבלינים
הוספת התבלינים
לאחר הוספת התבלינים
לאחר הוספת התבלינים
במהלך הוספת הנוזלים
במהלך הוספת הנוזלים
לאחר הוספת הנוזלים
לאחר הוספת הנוזלים

מתוייק תחת: מרקים, עוף ובשר

Reader Interactions

תגובות | הוסף תגובה

  1. אלי תגובה מאת:

    25 במרץ 2016 אל19:41

    הי דנה,
    טוב נכנסתי עכשיו לבלוג ..ונראה טעים .
    בעיניין הגולש ..אמרת בשר לגולש ,כל קצב יתן לי 5-6 סוגי בשר בקר לגולש
    ובסופר עוד 2-3 אז…עזרה קלה תעזור איזה בשר (שיהיה רך ופחות סיבי) .
    שבת וחג מצויינים
    אלי

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      27 במרץ 2016 אל12:28

      היי אלי אכן ישנם מספר סוגי בשר שמתאימים לבישול ארוך,
      אני אוהבת להשתמש בחלק שנקרא צלי כתף מספר 5 או 6, יש גם בשר שחתוך לקוביות ומגיע קפוא ורשום על האריזה בשר לגולאש.
      תוכל להשתמש בבשר קפוא אך תמיד העדיפות היא לטרי.
      שבוע טוב…

      הגב
  2. אושרת תגובה מאת:

    9 במרץ 2015 אל12:52

    היי דנה
    יש לי שאלה אני יכולה במקום לבשל את הבשר שעתיים אל הגז להכניס אותו לסיר לחץ?
    שיהיה לך המשך יום מקסים אושרת

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      13 במרץ 2015 אל10:05

      היי אושרת,
      תמיד אפשר לבשל בסיר לחץ אך בתבשיל כמו גולש יש חשיבות מאוד גדולה לזמן הבישול הארוך. הטעם שונה לחלוטין ואני ממליצה לך להשקיע את הזמן בבישול איטי. זה שווה כל רגע. שבת שלום.

      הגב

כתיבת תגובה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

סרגל צדדי ראשי

חיפוש מתכונים

telegram

אוהבים את מתכונים שלי? עקבו אחרי

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube

מתכונים נבחרים

לחמג׳ון

לחמג׳ון

17 במרץ 2021 By דנה רביב

פסטה ברוטב עגבניות שרי צלויות

פסטה ברוטב עגבניות שרי צלויות

23 בפברואר 2021 By דנה רביב

Footer

חיפוש

חזרה לראש העמוד

© כל הזכויות שמורות 2021 ל בישולי - דנה רביב, אין להעתיק ללא רשות מפורשת בכתב

בישולי מתכוניםLogo Header Menu
  • עוף ובשר
  • דגים
  • פסטה ואורז
  • מרקים
  • סלטים
  • מאפים
  • עוגות
  • עוגיות
  • קינוחים
  • שונות
  • גאדג'טים