• Skip to main content
  • Skip to secondary menu
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
בישולי

בישולי

אתר המתכונים של דנה רביב

  • עוף ובשר
  • דגים
  • פסטה ואורז
  • מרקים
  • סלטים
  • מאפים
  • עוגות
  • עוגיות
  • קינוחים
  • שונות
  • גאדג'טים

סלט עדשים שחורות

19 ביולי 2014 by דנה רביב 6 תגובות

סלט עדשים שחורות הוא מתכון שהכנתי לארוחת ערב שבה התחשק לנו סלט חדש בריא ומרענן. מה שאני אוהבת בסלט זה הוא השילוב בין חמוציות, עדשים ובטטה. השילוב שלהם יוצר שלל טעמים מתוקים וחמצמצים שגורמים לסלט להיות ממכר במיוחד וכל ביס מזמין ביס נוסף. שימו לב התוספת של הבטטה היא לא חובה אבל לטעמי היא ממש מוסיפה לטעם וכמובן לצבע של סלט העדשים.
ניתן להוסיף מעט גבינה בולגרית מפוררת בזמן ההגשה.

הדפסה
סלט עדשים שחורות
מאת: דנה רביב
זמן הכנה: 
זמן בישול:  25 דקות
זמן כולל:  25 דקות
מרכיבים
  • 2 כוסות עדשים שחורות שטופות ומסוננות
  • 2 כוסות בורגול דק (לאחר השרייה של כ-20 דקות במים חמים)
  • חופן עלי פטרוזיליה (אפשר גם כוסברה)
  • ½ גבעול סלרי
  • 2 גבעולי בצל ירוק
  • 1 עגבנייה גדולה
  • ½ כוס חמוציות (אפשר יותר)
  • ⅓ כוס מיץ לימון סחוט
  • ¼ כוס שמן זית
  • 1 כפית מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • 1 בטטה חתוכה לקוביות קטנות (לא חובה אבל מומלץ)
  • ניתן להוסיף גבינה בולגרית בהגשה.
הוראות הכנה
  1. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
  2. מניחים את קוביות הבטטה על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומרססים במעט ספריי שמן כדי שלא ידבקו במהלך האפייה.
  3. מתבלים במעט מלח ופלפל ואופים עד שקוביות הבטטה מתרככות, בערך 20 דקות.
  4. מוציאים את הבטטה מהתנור ומניחים בצד.
  5. מניחים את העדשים בסיר ויוצקים מים שעברו את גובה העדשים.
  6. מניחים על להבה גבוהה ומביאים לרתיחה.
  7. מבשלים את העדשים 20-25 דקות רק עד שהן מתרככות אך לא יותר מידי כדי שלא ימעכו בסלט. (טועמים כדי לבדוק).
  8. לאחר בישול העדשים, מסננים ומניחים בקערה גדולה כדי שיתקררו.
  9. מוסיפים את הבורגול המושרה לקערת העדשים (ללא הנוזלים).
  10. קוצצים לקוביות קטנות מאוד את העגבנייה ומוסיפים לקערה.
  11. קוצצים דק מאוד את הפטרוזיליה, הסלרי והבצל הירוק ומוסיפים לקערה.
  12. מוסיפים את החמוציות.
  13. בקערה קטנה מערבבים: מיץ לימון, שמן זית, מלח ופלפל שחור.
  14. יוצקים את הרוטב מעל לכל המרכיבים ומערבבים בעדינות מתחתית הקערה כלפי מעלה.
  15. טועמים את הסלט ומתקנים את התיבול במידה וצריך. יש לזכור שהטעמים מתחברים לאחר כשעה ולכן לא כדאי להגזים בתיבול.
  16. לפני ההגשה מפזרים את קוביות הבטטה.
3.2.2708

 תמונות הכנה

סלט עדשים שחורות - שטיפת העדשים
סלט עדשים שחורות – שטיפת העדשים
סלט עדשים שחורות - העדשים לאחר בישול
סלט עדשים שחורות – העדשים לאחר בישול
סלט עדשים שחורות - מרכיבי הסלט בקערה
סלט עדשים שחורות – מרכיבי הסלט בקערה
סלט עדשים שחורות - לאחר ערבוב
סלט עדשים שחורות – לאחר ערבוב

מתוייק תחת: סלטים מתוייג כ:מנה מיוחדת, סוכות, צמחוני, ראש השנה, שבועות

Reader Interactions

תגובות | הוסף תגובה

  1. שרית כהן תגובה מאת:

    9 ביולי 2020 אל17:30

    הסלט נדיר, מאז הפעם הראשונה שהכנתי אני מכינה בכל הזדמנות, אצלנו אפילו הגברים אהבו (שבד"כ הם לא נוגעים בסלטים)

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      5 באוגוסט 2020 אל12:06

      היי שרית
      איזה כיף לשמוע…
      יום מקסים

      הגב
  2. אורלי תגובה מאת:

    26 באוקטובר 2015 אל12:02

    אחלה סלט!!! אם כי אולי נפלה טעות בכמות של הבורגול והעדשים? הכנתי חצי מהכמות שלהם ויצא סלט ענקייייי …

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      26 באוקטובר 2015 אל21:00

      היי אורלי,
      אני שמחה שנהנת מהסלט.
      בעניין הבורגול והעדשים זה עניין של טעם אישי, הסלט מתאים לארוחות משפחתיות.
      כמו בכל מתכון ניתן לתבל לפי טעם אישי.

      המשך שבוע נפלא

      הגב
  3. אורלי תגובה מאת:

    25 באוקטובר 2015 אל11:49

    הכנתי!
    ויצא מעולה רק הכמות נראתה לי אדירה לכן עשיתי חצי מכמות העדשים והבורגול ועדיין יצא סלט ענקי.. היה צורך לתקן עם הרבה יותר מיץ לימון ומלח (שמן שמתי בטעות לפי המתכון במקום חצי כך שזה הספיק בול..)
    כך שאין ספק שאכין רק הייתי ממליצה לשים לב לכמויות…

    הגב
  4. אורנה תגובה מאת:

    2 באוגוסט 2015 אל11:35

    טעים מאוד הכנתי כבר פעמים חוסל מהר מאוד

    הגב

כתיבת תגובה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

סרגל צדדי ראשי

חיפוש מתכונים

telegram

אוהבים את מתכונים שלי? עקבו אחרי

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube

מתכונים נבחרים

לחמג׳ון

לחמג׳ון

17 במרץ 2021 By דנה רביב

פסטה ברוטב עגבניות שרי צלויות

פסטה ברוטב עגבניות שרי צלויות

23 בפברואר 2021 By דנה רביב

Footer

חיפוש

חזרה לראש העמוד

© כל הזכויות שמורות 2021 ל בישולי - דנה רביב, אין להעתיק ללא רשות מפורשת בכתב

בישולי מתכוניםLogo Header Menu
  • עוף ובשר
  • דגים
  • פסטה ואורז
  • מרקים
  • סלטים
  • מאפים
  • עוגות
  • עוגיות
  • קינוחים
  • שונות
  • גאדג'טים