סלט עדשים שחורות

סלט עדשים שחורות הוא מתכון שהכנתי לארוחת ערב שבה התחשק לנו סלט חדש בריא ומרענן. מה שאני אוהבת בסלט זה הוא השילוב בין חמוציות, עדשים ובטטה. השילוב שלהם יוצר שלל טעמים מתוקים וחמצמצים שגורמים לסלט להיות ממכר במיוחד וכל ביס מזמין ביס נוסף. שימו לב התוספת של הבטטה היא לא חובה אבל לטעמי היא ממש מוסיפה לטעם וכמובן לצבע של סלט העדשים.
ניתן להוסיף מעט גבינה בולגרית מפוררת בזמן ההגשה.

סלט עדשים שחורות
מאת:
זמן הכנה: 
זמן בישול: 
זמן כולל: 
מרכיבים
  • 2 כוסות עדשים שחורות שטופות ומסוננות
  • 2 כוסות בורגול דק (לאחר השרייה של כ-20 דקות במים חמים)
  • חופן עלי פטרוזיליה (אפשר גם כוסברה)
  • ½ גבעול סלרי
  • 2 גבעולי בצל ירוק
  • 1 עגבנייה גדולה
  • ½ כוס חמוציות (אפשר יותר)
  • ⅓ כוס מיץ לימון סחוט
  • ¼ כוס שמן זית
  • 1 כפית מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • 1 בטטה חתוכה לקוביות קטנות (לא חובה אבל מומלץ)
  • ניתן להוסיף גבינה בולגרית בהגשה.
הוראות הכנה
  1. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
  2. מניחים את קוביות הבטטה על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומרססים במעט ספריי שמן כדי שלא ידבקו במהלך האפייה.
  3. מתבלים במעט מלח ופלפל ואופים עד שקוביות הבטטה מתרככות, בערך 20 דקות.
  4. מוציאים את הבטטה מהתנור ומניחים בצד.
  5. מניחים את העדשים בסיר ויוצקים מים שעברו את גובה העדשים.
  6. מניחים על להבה גבוהה ומביאים לרתיחה.
  7. מבשלים את העדשים 20-25 דקות רק עד שהן מתרככות אך לא יותר מידי כדי שלא ימעכו בסלט. (טועמים כדי לבדוק).
  8. לאחר בישול העדשים, מסננים ומניחים בקערה גדולה כדי שיתקררו.
  9. מוסיפים את הבורגול המושרה לקערת העדשים (ללא הנוזלים).
  10. קוצצים לקוביות קטנות מאוד את העגבנייה ומוסיפים לקערה.
  11. קוצצים דק מאוד את הפטרוזיליה, הסלרי והבצל הירוק ומוסיפים לקערה.
  12. מוסיפים את החמוציות.
  13. בקערה קטנה מערבבים: מיץ לימון, שמן זית, מלח ופלפל שחור.
  14. יוצקים את הרוטב מעל לכל המרכיבים ומערבבים בעדינות מתחתית הקערה כלפי מעלה.
  15. טועמים את הסלט ומתקנים את התיבול במידה וצריך. יש לזכור שהטעמים מתחברים לאחר כשעה ולכן לא כדאי להגזים בתיבול.
  16. לפני ההגשה מפזרים את קוביות הבטטה.

 תמונות הכנה


4 תגובות עבור - “סלט עדשים שחורות”

  1. אחלה סלט!!! אם כי אולי נפלה טעות בכמות של הבורגול והעדשים? הכנתי חצי מהכמות שלהם ויצא סלט ענקייייי …

    1. היי אורלי,
      אני שמחה שנהנת מהסלט.
      בעניין הבורגול והעדשים זה עניין של טעם אישי, הסלט מתאים לארוחות משפחתיות.
      כמו בכל מתכון ניתן לתבל לפי טעם אישי.

      המשך שבוע נפלא

  2. הכנתי!
    ויצא מעולה רק הכמות נראתה לי אדירה לכן עשיתי חצי מכמות העדשים והבורגול ועדיין יצא סלט ענקי.. היה צורך לתקן עם הרבה יותר מיץ לימון ומלח (שמן שמתי בטעות לפי המתכון במקום חצי כך שזה הספיק בול..)
    כך שאין ספק שאכין רק הייתי ממליצה לשים לב לכמויות…

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *