קינוח מהיר – קצפת חלבה ופקאן

לפעמים מגיעים אורחים ומתחשק להכין קינוח מהיר, את הקינוח הזה למדתי מחברה טובה שבמקרה הייתי אצלה באותו יום שהיתה צריכה לארח יותר מעשרה אנשים.
היא הכינה בקלות ובמהירות קינוח מהיר ביותר שגרף מחמאות ללא סוף! כמובן שגנבתי אחד לעצמי…
כדאי לדאוג שתמיד יהיו לכם במקרר המצרכים הללו וככה להיות מוכנים עם קינוח מדהים בצ'יק.

קצפת חלבה ופקאן - קינוח מהיר
מאת:
מספר מנות: 8-10
זמן הכנה: 
זמן בישול: 
זמן כולל: 
מרכיבים
לקצפת:
  • 4 כפות סוכר לבן או 6-7 כפות אבקת סוכר
  • 500 מיליליטר שמנת מתוקה להקצפה- 2 מיכלים
להגשה:
  • בערך 200 גרם חלבה מסולסלת (שערות חלבה...) או חלבה מפוררת
  • 4-5 כפיות סילאן
  • 4 כפות פירורי פקאן סיני
  • 4-5 כפיות טחינה גולמית
  • 10-13 כוסות קטנות לקינוחים- אני משתמשת בכוסות חד פעמיים
הוראות הכנה
  1. מקציפים במיקסר את השמנת המתוקה עם הסוכר עד לקבלת קצפת יציבה, בערך 3-4 דקות.
  2. טועמים את הקצפת ובמידה ורוצים יותר מתיקות ניתן להוסיף אבקת סוכר (לא סוכר רגיל).
מתחילים בהרכבת הכוסות:
  1. לוקחים מעט מהחלבה ומניחים בתחתית כל כוס.
  2. יוצקים מעל בערך 2 כפות מהקצפת.
  3. מוסיפים חצי כפית טחינה גולמית.
  4. מפזרים מעל עוד קצת מהחלבה.
  5. מפזרים מעט פירורי פקאן סיני.
  6. לבסוף מקשטים ברבע כפית סילאן.


7 תגובות עבור - “קינוח מהיר – קצפת חלבה ופקאן”

  1. הי דנה, מאוד אוהבת ומשתמשת במתכונים שלך. רציתי לשאול, אפשר להכין את הקינוח ערב קודם?

    1. היי עדי,
      אין שום בעיה להכין את הקינוח ערב קודם.
      כדי להגיע לתוצאה הטובה ביותר אני ממליצה להקציף את הקצפת ולהעביר לקופסא אטומה כדי שלא תספוג ריחות מהמקרר.
      תרכיבי את הקינוח כשעתיים שלוש לפני שאוכלים.
      תמיד לשמור בקירור.
      חג שמח.

  2. השאלה שלי לגביי הקינוח קצפת חלבה ופקאן – קינוח מהיר
    האם אפשר לעשות את זה לא חלבי?

    1. היי סיגלית, בהחלט ניתן להכין את הקצפת בעזרת שמנת מתוקה צמחית אך לא כולם אוהבים את הטעם.
      אם את מכינה בבית בדרך כלל קצפת פרווה ואתם אוהבים את טעמה תוכלי לנסות ונשמח אם תשתפי אותנו בתוצאה…
      יום מקסים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *