• Skip to main content
  • Skip to secondary menu
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
בישולי

בישולי

אתר המתכונים של דנה רביב

  • עוף ובשר
  • דגים
  • פסטה ואורז
  • מרקים
  • סלטים
  • מאפים
  • עוגות
  • עוגיות
  • קינוחים
  • שונות
  • גאדג'טים

עוגת שוקולד וקוקוס

8 באפריל 2014 by דנה רביב 8 תגובות

השילוב של קוקוס ושוקולד בעוגה, הוא תמיד שילוב מוצלח. כשהחלטתי להכין את המתכון הזה היה לי מאוד חשוב לבנות מתכון פשוט לעוגה בחושה אוורירית שתשלב את השוקולד והקוקוס בצורה מאוזנת.
כדי לעשות זאת גיררתי את השוקולד לשבבים בעזרת פומפיה והוספתי אותו לתערובת… התוצאה היא עוגת שוקולד וקוקוס אוורירית שקל להכין וכיף לאכול.

הדפסה
עוגת שוקולד וקוקוס
מאת: דנה רביב
זמן הכנה:  10 דקות
זמן בישול:  50 דקות
זמן כולל:  1 שעה
מרכיבים
  • 4 ביצים
  • ½ 1 כוס סוכר
  • 1 כוס שמן
  • 1 כוס מים
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 2 כוסות קמח
  • 1 שקית אבקת אפייה
  • 100 גרם שוקולד מריר (מגורר בפומפייה גסה)
  • 1 כוס קוקוס
  • אבקת סוכר לקישוט.
הוראות הכנה
  1. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
  2. בכד קטן מערבבים את השמן, המים ותמצית הוניל ומניחים בצד.
  3. בקערה גדולה מערבבים את הקמח עם אבקת האפייה ומניחים בצד.
  4. מקציפים במיקסר את הביצים והסוכר עד לתערובת תפוחה ובהירה.
  5. מאטים את קצב המיקסר למהירות נמוכה ויוצקים באיטיות חצי מכמות הנוזלים (מים, שמן ותמצית וניל).
  6. מוסיפים חצי מכמות הקמח וממשיכים לערבב באיטיות עד שרוב הקמח נבלע בתערובת.
  7. יוצקים את מחצית הנוזלים שנותרה ולאחר מכן את שארית הקמח.
  8. עוצרים את המיקסר ומוציאים את הקערה.
  9. מוסיפים חצי כוס קוקוס וחצי מכמות השוקולד המגורר ומקפלים בעדינות בעזרת מרית. תנועות הקיפול הן מלמטה כלפי מעלה לאט.
  10. מוסיפים את יתרת הקוקוס והשוקולד ומקפלים שוב.
  11. כאשר התערובת אחידה יוצקים אותה לתבנית עגולה משומנת בקוטר 26 ס״מ.
  12. אופים למשך 50-60 דקות עד שקיסם או שיפוד שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש עם מעט פירורים. שימו לב לא לייבש את העוגה יותר מידי...
  13. לאחר שהעוגה מתקררת מפזרים אבקת סוכר.
3.3.3077

עוגת שוקולד וקוקוס – תמונות הכנה

הקצפת הביצים והסוכר
הקצפת הביצים והסוכר
שוקולד מגורר
שוקולד מגורר
הוספת מרכיבי הבלילה
הוספת מרכיבי הבלילה
הבלילה מוכנה
הבלילה מוכנה
יציקת הבלילה לתבנית
יציקת הבלילה לתבנית
לפני הכניסה לתנור
לפני הכניסה לתנור

מתוייק תחת: עוגות מתוייג כ:ליד הקפה, ללא לקטוז, עוגות בחושות, עוגת השבוע, פרווה

Reader Interactions

תגובות | הוסף תגובה

  1. רוחמה תגובה מאת:

    11 ביוני 2017 אל20:57

    להכניס למג׳ימיקס ולרסק. זה עובד יופי.

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      13 ביוני 2017 אל21:08

      היי רוחמה
      רעיון נהדר…
      יום מקסים

      הגב
  2. דליה תגובה מאת:

    9 בפברואר 2017 אל18:14

    הי
    מה אפשר להכניס בימקום קוקוס

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      17 בפברואר 2017 אל16:51

      היי דליה,
      את יכולה לנסות להחליף בשקדים טחונים או אגוזים אך העוגה עלולה מעט להיות יבשה. אני לא ממש ממליצה.
      שבת שלום

      הגב
  3. חיה מסוט תגובה מאת:

    9 באוגוסט 2014 אל16:27

    העוגה יצאה טעימה מאוד!
    השתמשתי בכוס סוכר,
    זה הספיק.
    מצטיינת ליד הקפה.

    תודה דן

    הגב
  4. עינת תגובה מאת:

    11 ביוני 2014 אל11:59

    איך מגרדים 200 גר שוקולד בלי שתישבר היד? 😉

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      15 ביוני 2014 אל9:25

      היי עינת, אין דרך מיוחדת שאני מכירה כדי לגרר שוקולד בקלות… את יכולה להכניס את השוקולד למקרר כשעה לפני הגירור.
      מקלפים רק חצי מנייר האריזה כדי שהידיים לא יחממו את השוקולד. אני משתמשת בפומפיה בצידה הגס.

      הגב
    • אורית תגובה מאת:

      21 ביולי 2023 אל17:00

      הכי פשוט בעולם במעבד מזון עם הסכין הבודדת, עובד פלאים. מומלץ לשים את הסכין במקפיא כמה דקות לפני כדי שהשוקולד לא יימס, ולעשות בפולסים

      הגב

כתיבת תגובה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

סרגל צדדי ראשי

חיפוש מתכונים

telegram

אוהבים את מתכונים שלי? עקבו אחרי

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube

מתכונים נבחרים

לחמג׳ון

לחמג׳ון

17 במרץ 2021 By דנה רביב

פסטה ברוטב עגבניות שרי צלויות

פסטה ברוטב עגבניות שרי צלויות

23 בפברואר 2021 By דנה רביב

Footer

חיפוש

חזרה לראש העמוד

© כל הזכויות שמורות 2021 ל בישולי - דנה רביב, אין להעתיק ללא רשות מפורשת בכתב

בישולי מתכוניםLogo Header Menu
  • עוף ובשר
  • דגים
  • פסטה ואורז
  • מרקים
  • סלטים
  • מאפים
  • עוגות
  • עוגיות
  • קינוחים
  • שונות
  • גאדג'טים