עוגת שוקולד וקוקוס

השילוב של קוקוס ושוקולד בעוגה, הוא תמיד שילוב מוצלח. כשהחלטתי להכין את המתכון הזה היה לי מאוד חשוב לבנות מתכון פשוט לעוגה בחושה אוורירית שתשלב את השוקולד והקוקוס בצורה מאוזנת.
כדי לעשות זאת גיררתי את השוקולד לשבבים בעזרת פומפיה והוספתי אותו לתערובת… התוצאה היא עוגת שוקולד וקוקוס אוורירית שקל להכין וכיף לאכול.

עוגת שוקולד וקוקוס
מאת:
זמן הכנה: 
זמן בישול: 
זמן כולל: 
מרכיבים
  • 4 ביצים
  • ½ 1 כוס סוכר
  • 1 כוס שמן
  • 1 כוס מים
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 2 כוסות קמח
  • 1 שקית אבקת אפייה
  • 100 גרם שוקולד מריר (מגורר בפומפייה גסה)
  • 1 כוס קוקוס
  • אבקת סוכר לקישוט.
הוראות הכנה
  1. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
  2. בכד קטן מערבבים את השמן, המים ותמצית הוניל ומניחים בצד.
  3. בקערה גדולה מערבבים את הקמח עם אבקת האפייה ומניחים בצד.
  4. מקציפים במיקסר את הביצים והסוכר עד לתערובת תפוחה ובהירה.
  5. מאטים את קצב המיקסר למהירות נמוכה ויוצקים באיטיות חצי מכמות הנוזלים (מים, שמן ותמצית וניל).
  6. מוסיפים חצי מכמות הקמח וממשיכים לערבב באיטיות עד שרוב הקמח נבלע בתערובת.
  7. יוצקים את מחצית הנוזלים שנותרה ולאחר מכן את שארית הקמח.
  8. עוצרים את המיקסר ומוציאים את הקערה.
  9. מוסיפים חצי כוס קוקוס וחצי מכמות השוקולד המגורר ומקפלים בעדינות בעזרת מרית. תנועות הקיפול הן מלמטה כלפי מעלה לאט.
  10. מוסיפים את יתרת הקוקוס והשוקולד ומקפלים שוב.
  11. כאשר התערובת אחידה יוצקים אותה לתבנית עגולה משומנת בקוטר 26 ס״מ.
  12. אופים למשך 50-60 דקות עד שקיסם או שיפוד שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש עם מעט פירורים. שימו לב לא לייבש את העוגה יותר מידי...
  13. לאחר שהעוגה מתקררת מפזרים אבקת סוכר.

עוגת שוקולד וקוקוס – תמונות הכנה


7 תגובות עבור - “עוגת שוקולד וקוקוס”

    1. היי עינת, אין דרך מיוחדת שאני מכירה כדי לגרר שוקולד בקלות… את יכולה להכניס את השוקולד למקרר כשעה לפני הגירור.
      מקלפים רק חצי מנייר האריזה כדי שהידיים לא יחממו את השוקולד. אני משתמשת בפומפיה בצידה הגס.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *