עוגיות טחינה

עוגיות טחינה נימוחות כל כך שלא תאמינו כמה מהר הן נעלמות בתוך הפה!
אני מכינה אותן ממש קטנות בגודל של ביס וכך פשוט חוטפים עוגייה ומכניסים אותה בשלמותה לתוך הפה ופשוט מתענגים על הטעם המתוק שמזכיר לנו חלבה עם רמיזה קטנה של מלח… ממממ…. פשוט ממכר…
המתכון הזה סופר פשוט, 7 שלבים בלבד ויש לכם עוגיות מעולות.

עוגיות טחינה
מאת:
זמן הכנה: 
זמן בישול: 
זמן כולל: 
מרכיבים
  • 1 כוס טחינה גולמית (רצוי משומשום מלא)
  • ¼ 2 כוסות קמח
  • 1 שקית אבקת אפייה
  • 1 שקית סוכר וניל
  • 200 גרם חמאה רכה
  • קמצוץ מלח
  • ¾ כוס סוכר
הוראות הכנה
  1. מניחים בקערה גדולה את כל המרכיבים ולשים מעט עד לקבלת בצק אחיד ורך.
  2. מניחים את הבצק במקרר במשך עשר דקות.
  3. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
  4. מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה.
  5. מגלגלים כדורים קטנים מהבצק ומניחים במרווחים על נייר האפייה (הכדורים בגודל של זית גדול, ראו תמונה).
  6. אופים בתנור במשך 13-15 דקות ומוציאים לקירור.
  7. מפזרים אבקת סוכר ונהנים.
הערות
ניתן להקפיא את הבצק ולהפשיר כשמפתיעים אתכם אורחים...

עוגיות טחינה – תמונות הכנה

עוגיות טחינה - מבט מקרוב לאחר אפייה
עוגיות טחינה – מבט מקרוב לאחר אפייה

19 תגובות עבור - “עוגיות טחינה”

  1. העוגיות יצו מושלמות (למרות שאן לי סוכר וניל ושמתי כפית תמצית וניל (אמיתי) במקום.
    פשוט אזלו. תודה!

    1. היי רעות,
      אין אפשרות להמיר את החמאה בשמן אלא רק במחמאה.
      רצוי להכין את העוגיות הללו עם חמאה מאחר ובזכות החמאה הן יוצאות נימוכות במיוחד.
      יום מקסים

  2. מתכון מנצח!!! יצאו לי עוגיות רכות וטעימות בטירוף שחוסלו כבר באותו היום. תודה רבה לך על השיתוף 🙂

  3. דנה שלום!
    יצא לי פצצה!
    אפילו מקצת מהבצק הקפאתי, וגם מהם יצאו עוגיות טעימות ופריכות!!! תודה רבה לך!!!

  4. הי דנה בוקר טוב,

    הכנתי אתמול את המתכון שלך… חוזרת לעדכן ולמר תודה! יצא מטורףף ממש פריך וטעים!!

    אשמח שתעלי מתכונים נוספים לאתר!

    תודה,
    יערה

    1. היי דניאל, בכמות הקמח שיש במתכון יש 10 גרם מרכיב מתפיח ובקמח תופח באותה הכמות יהיה 7 גרם מרכיב מתפיח, זה ממש טיפה פחות ולכן לדעתי לא תהיה בעיה, המקסימום שיקרה זה שהעוגיות יהיו מעט פחות אווריריות ורכות אך לא משמעותית.
      בהצלחה.

      1. תודה רבה יצאה לי להכין כמה פעמים עם מחמאה ויצא מצוין שאלה- האם אני חיבת לשים מלח ? ובשביל מה צריך ??

        1. היי ליאורה, המלח מוסיף נגיעה קטנה של מליחות בסוף הביס וכמובן מאזן את המתיקות.
          לטעמי לא כדאי לוותר עליו אך תוכלי לנסות ולהחליט בעצמך לפי טעמך האישי…
          אני שמחה שאהבת את המתכון.
          יום מקסים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *