• Skip to main content
  • Skip to secondary menu
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
בישולי

בישולי

אתר המתכונים של דנה רביב

  • עוף ובשר
  • דגים
  • פסטה ואורז
  • מרקים
  • סלטים
  • מאפים
  • עוגות
  • עוגיות
  • קינוחים
  • שונות
  • גאדג'טים

עוגיות טחינה

11 במרץ 2014 by דנה רביב 22 תגובות

עוגיות טחינה נימוחות כל כך שלא תאמינו כמה מהר הן נעלמות בתוך הפה!
אני מכינה אותן ממש קטנות בגודל של ביס וכך פשוט חוטפים עוגייה ומכניסים אותה בשלמותה לתוך הפה ופשוט מתענגים על הטעם המתוק שמזכיר לנו חלבה עם רמיזה קטנה של מלח… ממממ…. פשוט ממכר…
המתכון הזה סופר פשוט, 7 שלבים בלבד ויש לכם עוגיות מעולות.

הדפסה
עוגיות טחינה
מאת: דנה רביב
זמן הכנה:  15 דקות
זמן בישול:  15 דקות
זמן כולל:  30 דקות
מרכיבים
  • 1 כוס טחינה גולמית (רצוי משומשום מלא)
  • ¼ 2 כוסות קמח
  • 1 שקית אבקת אפייה
  • 1 שקית סוכר וניל
  • 200 גרם חמאה רכה
  • קמצוץ מלח
  • ¾ כוס סוכר
הוראות הכנה
  1. מניחים בקערה גדולה את כל המרכיבים ולשים מעט עד לקבלת בצק אחיד ורך.
  2. מניחים את הבצק במקרר במשך עשר דקות.
  3. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
  4. מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה.
  5. מגלגלים כדורים קטנים מהבצק ומניחים במרווחים על נייר האפייה (הכדורים בגודל של זית גדול, ראו תמונה).
  6. אופים בתנור במשך 13-15 דקות ומוציאים לקירור.
  7. מפזרים אבקת סוכר ונהנים.
הערות
ניתן להקפיא את הבצק ולהפשיר כשמפתיעים אתכם אורחים...
3.5.3251

עוגיות טחינה – תמונות הכנה

מרכיבי הבצק
מרכיבי הבצק
הבצק
הבצק
הכנת הכדורים
הכנת הכדורים
הכנת הכדורים מבט מקרוב
הכנת הכדורים מבט מקרוב
לאחר האפייה
לאחר האפייה
עוגיות טחינה - מבט מקרוב לאחר אפייה
עוגיות טחינה – מבט מקרוב לאחר אפייה

מתוייק תחת: עוגיות מתוייג כ:ליד הקפה, מתאים להכנה עם ילדים, עד חצי שעה הכנה

Reader Interactions

תגובות | הוסף תגובה

  1. אורי תגובה מאת:

    3 במאי 2020 אל13:48

    העוגיות מצוינות. תודה על המתכון.
    רק מתוך סקרנות – מה קורה אם ממירים את אבקת האפייה בסודה לשתייה? האם מרקם העוגיות ישתנה והן תהיינה רכות יותר?

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      27 במאי 2020 אל10:28

      היי אורי
      תודה על תגובתך, לגבי המרת אבקת האפייה… לא ניסיתי ולכן לא אוכל לתת תשובה, נשמח אם תנסה ותעדכן אותי ואת הגולשים.
      חג שמח

      הגב
  2. עדן תגובה מאת:

    11 באוגוסט 2019 אל22:38

    העוגיות היו קלות להכנה ויצאו נימוחות.

    הגב
  3. ליסה אמלן תגובה מאת:

    16 באפריל 2019 אל10:19

    העוגיות יצו מושלמות (למרות שאן לי סוכר וניל ושמתי כפית תמצית וניל (אמיתי) במקום.
    פשוט אזלו. תודה!

    הגב
  4. Cohen ilana תגובה מאת:

    2 באוקטובר 2017 אל12:16

    העוגיות יצאו מושלמותתתת

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      13 באוקטובר 2017 אל14:04

      תודה רבה וחג שמח

      הגב
  5. רעות תגובה מאת:

    25 ביולי 2017 אל11:10

    שלום. תודה רבה על המתכון.
    האם אפשר להמיר את החמאה בשמן?

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      27 ביולי 2017 אל14:15

      היי רעות,
      אין אפשרות להמיר את החמאה בשמן אלא רק במחמאה.
      רצוי להכין את העוגיות הללו עם חמאה מאחר ובזכות החמאה הן יוצאות נימוכות במיוחד.
      יום מקסים

      הגב
  6. לימור תגובה מאת:

    8 בפברואר 2017 אל18:52

    מתכון מנצח!!! יצאו לי עוגיות רכות וטעימות בטירוף שחוסלו כבר באותו היום. תודה רבה לך על השיתוף 🙂

    הגב
  7. שרה תגובה מאת:

    1 בינואר 2017 אל19:24

    דנה שלום!
    יצא לי פצצה!
    אפילו מקצת מהבצק הקפאתי, וגם מהם יצאו עוגיות טעימות ופריכות!!! תודה רבה לך!!!

    הגב
  8. יערה תגובה מאת:

    22 בדצמבר 2016 אל10:18

    הי דנה בוקר טוב,

    הכנתי אתמול את המתכון שלך… חוזרת לעדכן ולמר תודה! יצא מטורףף ממש פריך וטעים!!

    אשמח שתעלי מתכונים נוספים לאתר!

    תודה,
    יערה

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      23 בדצמבר 2016 אל12:57

      היי יערה,
      אני שמחה לשמוע !! תודה שחזרת לעדכן. יש לי עוד המון מתכונים מעולים בהכנה 🙂 סוף שבוע נפלא.

      הגב
  9. דניאל תגובה מאת:

    11 באוגוסט 2016 אל14:10

    ניתן לשים קמח תופח במקום קמח ואבקת אפייה?

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      11 באוגוסט 2016 אל17:03

      היי דניאל, בכמות הקמח שיש במתכון יש 10 גרם מרכיב מתפיח ובקמח תופח באותה הכמות יהיה 7 גרם מרכיב מתפיח, זה ממש טיפה פחות ולכן לדעתי לא תהיה בעיה, המקסימום שיקרה זה שהעוגיות יהיו מעט פחות אווריריות ורכות אך לא משמעותית.
      בהצלחה.

      הגב
  10. ליאורה תגובה מאת:

    31 במאי 2016 אל20:05

    מה אפשר לשים במקום חמאה כדי שזה היה פרווה??
    תודה רבה

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      4 ביוני 2016 אל13:41

      היי ליאורה, עדיין לא ניסיתי לעשות אותן פרווה אבל לדעתי תוכלי בקלות להמיר את החמאה במחמאה.
      יום טוב

      הגב
      • ליאורה תגובה מאת:

        17 באוגוסט 2016 אל12:24

        תודה רבה יצאה לי להכין כמה פעמים עם מחמאה ויצא מצוין שאלה- האם אני חיבת לשים מלח ? ובשביל מה צריך ??

        הגב
        • דנה רביב תגובה מאת:

          23 באוגוסט 2016 אל10:09

          היי ליאורה, המלח מוסיף נגיעה קטנה של מליחות בסוף הביס וכמובן מאזן את המתיקות.
          לטעמי לא כדאי לוותר עליו אך תוכלי לנסות ולהחליט בעצמך לפי טעמך האישי…
          אני שמחה שאהבת את המתכון.
          יום מקסים

          הגב
  11. ראות תגובה מאת:

    6 בינואר 2016 אל15:59

    זה המתכון שחיפשתי!
    רך וטעים כל כך!!!

    תודה רבה!

    הגב
  12. שי תגובה מאת:

    22 בדצמבר 2015 אל19:21

    עשיתי הרגע את העוגיות,יצא מעולה!יישר כח

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      23 בדצמבר 2015 אל9:25

      היי שי,
      כיף לשמוע…
      יום מקסים.

      הגב
    • נטלי תגובה מאת:

      29 ביוני 2021 אל5:14

      עוגיות שאני תמיד חוזרת אליהן
      מכינה אותן כבר שנים עם מחמאה ויוצאות מושלמות!!

      הגב

כתיבת תגובה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

סרגל צדדי ראשי

חיפוש מתכונים

telegram

אוהבים את מתכונים שלי? עקבו אחרי

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube

מתכונים נבחרים

לחמג׳ון

לחמג׳ון

17 במרץ 2021 By דנה רביב

פסטה ברוטב עגבניות שרי צלויות

פסטה ברוטב עגבניות שרי צלויות

23 בפברואר 2021 By דנה רביב

Footer

חיפוש

חזרה לראש העמוד

© כל הזכויות שמורות 2021 ל בישולי - דנה רביב, אין להעתיק ללא רשות מפורשת בכתב

בישולי מתכוניםLogo Header Menu
  • עוף ובשר
  • דגים
  • פסטה ואורז
  • מרקים
  • סלטים
  • מאפים
  • עוגות
  • עוגיות
  • קינוחים
  • שונות
  • גאדג'טים