• Skip to main content
  • Skip to secondary menu
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
בישולי

בישולי

אתר המתכונים של דנה רביב

  • עוף ובשר
  • דגים
  • פסטה ואורז
  • מרקים
  • סלטים
  • מאפים
  • עוגות
  • עוגיות
  • קינוחים
  • שונות
  • גאדג'טים

שעועית ירוקה מוקפצת עם ברוקולי ועגבניות שרי

11 בפברואר 2014 by דנה רביב 9 תגובות

שעועית ירוקה נמנת בין הירקות האהובים ביותר עליי.
במתכון זה אני משלבת את השעועית עם ברוקולי ועגבניות שרי שמקנים למנה הזו המון פריכות ומתיקות.
מומלץ מאוד להגיש כתוספת קלילה לסטייק אנטריקוט או כמנה בפני עצמה (כך אני אוכלת…)
מי שאוהב יכול לפזר מעט שומשום קלוי שיוסיף עוד טעם.
מנה קלה מאוד להכנה והכי חשוב… מהירה!

הדפסה
שעועית ירוקה מוקפצת עם ברוקולי ועגבניות שרי
מאת: דנה רביב
זמן הכנה:  5 דקות
זמן בישול:  10 דקות
זמן כולל:  15 דקות
מרכיבים
  • חצי חבילה של שעועית ירוקה קפואה
  • 1 ברוקולי בינוני חתוך לפרחים קטנים
  • 10-13 עגבניות שרי
  • ¼ בצל קטן
  • 1-2 שיני שום טרי כתוש או קצוץ
  • ½ כפית מלח ים גס (אם משתמשים במלח רגיל מפחיתים ל-1/4 כפית)
  • ¼ כוס רוטב סויה
  • ½ כפית סוכר
להגשה:
  • ניתן לפזר שומשום קלוי
  • ½ כפית סוכר
  • 2-3 כפות שמן זית
הוראות הכנה
  1. מכינים את כל המרכיבים: קוצצים את הבצל לקוביות קטנות מאוד.
  2. מפשירים את השעועית ומניחים בצלחת בצד.
  3. חותכים את עגבניות השרי לחצאים.
  4. מחממים מחבת רחבה עם שמן זית על להבה גבוהה.
  5. מוסיפים את הבצל ומטגנים למשך כ-2 דקות תוך כדי ערבוב.
  6. מוסיפים את השום וממשיכים לערבב.
  7. מוסיפים את השעועית והברוקולי ומטגנים לעוד 3-5 דקות (תלוי בדרגת הפריכות שאתם אוהבים בשעועית וברוקולי)
  8. מפזרים מסביב את העגבניות ומקפיצים מעט.
  9. יוצקים את רוטב הסויה ומתבלים במלח וסוכר, ממשיכים לערבב לעוד כ-3 דקות.
  10. מעבירים לצלחת הגשה.
3.3.3077

שעועית ירוקה מוקפצת עם ברוקולי ועגבניות שרי – תמונות הכנה

שעועית ירוקה מוקפצת עם ברוקולי ועגבניות שרי - הקפצת הירקות
שעועית ירוקה מוקפצת עם ברוקולי ועגבניות שרי – הקפצת הירקות
שעועית ירוקה מוקפצת עם ברוקולי ועגבניות שרי
שעועית ירוקה מוקפצת עם ברוקולי ועגבניות שרי

מתוייק תחת: סלטים מתוייג כ:ארוחת צהריים, כשר לפסח, מוכן ב 10 דקות

Reader Interactions

תגובות | הוסף תגובה

  1. מיכל תגובה מאת:

    15 בנובמבר 2016 אל21:32

    רשום שניתן להוסיף סוכר ושמן זית להגשה. מערבבים את שניהם עם כל תכולת המחבת או רק מלמעלה?

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      18 בנובמבר 2016 אל10:40

      היי מיכל, מי שמעדיף מעט מתיקות יכול להוסיף סוכר ושמן זית בסיום ההכנה ישירות למחבת כדי שהסוכר ימס מעט ולא ישאר גרגירי.
      המשך יום מקסים.

      הגב
  2. shila תגובה מאת:

    24 באפריל 2016 אל23:48

    לדנה חג שמח! האם אפשר לוותר על הברוקולי או ניתן להוסיף למשל כרוב או כרובית או גזר? אשמח לקבל תשובה תודה shila

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      25 באפריל 2016 אל22:17

      היי שילה, חג שמח!
      בוודאי שניתן לוותר על הברוקולי ולהוסיף ירק אחר אך יש לשים לב שכל ירק מתבשל בצורה שונה, למשל… את הכרובית יש לפרק לפרחים קטנים ולבשל מספר דקות במים רותחים לפני כן.
      גזר יש לחתוך דק מאוד או ליצור תלתלים מקולפן.
      את הכרוב חותכים דק מאוד.
      בנוסף שימי לב לירק שהוא קשה וצריך יותר זמן בישול…
      חג שמח…

      הגב
      • shila תגובה מאת:

        26 באפריל 2016 אל22:31

        חג שמח ותודה על התשובה המהירה!!!

        הגב
  3. סופי תגובה מאת:

    9 באפריל 2016 אל14:37

    האם אפשר להשתמש בעגבניות רגילות במקום שרי?

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      15 באפריל 2016 אל14:18

      היי סופי, אין שום בעיה להשתמש בעגבניות רגילות.
      חג שמח

      הגב
  4. הדס תגובה מאת:

    12 באוקטובר 2015 אל15:24

    מתי מוסיפים את הברוקולי?

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      13 באוקטובר 2015 אל9:29

      היי הדס, את הברוקולי מוסיפים יחד עם השעועית הירוקה.
      תודה על תגובתך, המתכון עודכן.
      יום נעים.

      הגב

כתיבת תגובה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

סרגל צדדי ראשי

חיפוש מתכונים

telegram

אוהבים את מתכונים שלי? עקבו אחרי

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube

מתכונים נבחרים

לחמג׳ון

לחמג׳ון

17 במרץ 2021 By דנה רביב

פסטה ברוטב עגבניות שרי צלויות

פסטה ברוטב עגבניות שרי צלויות

23 בפברואר 2021 By דנה רביב

Footer

חיפוש

חזרה לראש העמוד

© כל הזכויות שמורות 2021 ל בישולי - דנה רביב, אין להעתיק ללא רשות מפורשת בכתב

בישולי מתכוניםLogo Header Menu
  • עוף ובשר
  • דגים
  • פסטה ואורז
  • מרקים
  • סלטים
  • מאפים
  • עוגות
  • עוגיות
  • קינוחים
  • שונות
  • גאדג'טים