שעועית ירוקה מוקפצת עם ברוקולי ועגבניות שרי

שעועית ירוקה נמנת בין הירקות האהובים ביותר עליי.
במתכון זה אני משלבת את השעועית עם ברוקולי ועגבניות שרי שמקנים למנה הזו המון פריכות ומתיקות.
מומלץ מאוד להגיש כתוספת קלילה לסטייק אנטריקוט או כמנה בפני עצמה (כך אני אוכלת…)
מי שאוהב יכול לפזר מעט שומשום קלוי שיוסיף עוד טעם.
מנה קלה מאוד להכנה והכי חשוב… מהירה!

שעועית ירוקה מוקפצת עם ברוקולי ועגבניות שרי
מאת:
זמן הכנה: 
זמן בישול: 
זמן כולל: 
מרכיבים
  • חצי חבילה של שעועית ירוקה קפואה
  • 1 ברוקולי בינוני חתוך לפרחים קטנים
  • 10-13 עגבניות שרי
  • ¼ בצל קטן
  • 1-2 שיני שום טרי כתוש או קצוץ
  • ½ כפית מלח ים גס (אם משתמשים במלח רגיל מפחיתים ל-1/4 כפית)
  • ¼ כוס רוטב סויה
  • ½ כפית סוכר
להגשה:
  • ניתן לפזר שומשום קלוי
  • ½ כפית סוכר
  • 2-3 כפות שמן זית
הוראות הכנה
  1. מכינים את כל המרכיבים: קוצצים את הבצל לקוביות קטנות מאוד.
  2. מפשירים את השעועית ומניחים בצלחת בצד.
  3. חותכים את עגבניות השרי לחצאים.
  4. מחממים מחבת רחבה עם שמן זית על להבה גבוהה.
  5. מוסיפים את הבצל ומטגנים למשך כ-2 דקות תוך כדי ערבוב.
  6. מוסיפים את השום וממשיכים לערבב.
  7. מוסיפים את השעועית והברוקולי ומטגנים לעוד 3-5 דקות (תלוי בדרגת הפריכות שאתם אוהבים בשעועית וברוקולי)
  8. מפזרים מסביב את העגבניות ומקפיצים מעט.
  9. יוצקים את רוטב הסויה ומתבלים במלח וסוכר, ממשיכים לערבב לעוד כ-3 דקות.
  10. מעבירים לצלחת הגשה.

שעועית ירוקה מוקפצת עם ברוקולי ועגבניות שרי – תמונות הכנה


9 תגובות עבור - “שעועית ירוקה מוקפצת עם ברוקולי ועגבניות שרי”

    1. היי מיכל, מי שמעדיף מעט מתיקות יכול להוסיף סוכר ושמן זית בסיום ההכנה ישירות למחבת כדי שהסוכר ימס מעט ולא ישאר גרגירי.
      המשך יום מקסים.

  1. לדנה חג שמח! האם אפשר לוותר על הברוקולי או ניתן להוסיף למשל כרוב או כרובית או גזר? אשמח לקבל תשובה תודה shila

    1. היי שילה, חג שמח!
      בוודאי שניתן לוותר על הברוקולי ולהוסיף ירק אחר אך יש לשים לב שכל ירק מתבשל בצורה שונה, למשל… את הכרובית יש לפרק לפרחים קטנים ולבשל מספר דקות במים רותחים לפני כן.
      גזר יש לחתוך דק מאוד או ליצור תלתלים מקולפן.
      את הכרוב חותכים דק מאוד.
      בנוסף שימי לב לירק שהוא קשה וצריך יותר זמן בישול…
      חג שמח…

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *