עוגיות שקדים טחונים

עוגיות פריכות משקדים טחונים, הכי קלות שיש! פשוט מושלמות ליד כוס תה חם בחורף…
בצק מאוד פשוט להכנה שניתן להקפיא כבר בצורת כדורים ולאפות מתי שרק מתחשק… (מוסיפים דקה או שתיים יותר באפייה).

עוגיות שקדים טחונים
מאת:
זמן הכנה: 
זמן בישול: 
זמן כולל: 
מרכיבים
  • 200 גרם חמאה רכה
  • 100 גרם אבקת סוכר (שקית)
  • 1 כפית תמצית וניל
  • ¼ 1 כוסות קמח
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 1 כוס אבקת שקדים טחונים
  • אבקת סוכר להגשה
הוראות הכנה
  1. בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבבים אבקת סוכר וחמאה עד לתערובת אחידה, יש להקפיד לגרד את הדפנות בעזרת מרית.
  2. מוסיפים תמצית וניל ובוחשים קצת.
  3. מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה ובוחשים רק עד שהקמח נטמע בחמאה ולא יותר.
  4. מוסיפים את אבקת השקדים ובוחשים.
  5. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומניחים במקרר לכחצי שעה.
  6. מחממים תנור לחום של 175 מעלות.
  7. מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה.
  8. יוצרים כדורים קטנים בקוטר של כ-2 ס"מ ומניחים בתבנים עם מרווחים ביניהם.
  9. אופים למשך 10 דקות.
  10. כאשר העוגיות יוצאות מהתנור הן רכות מאוד ולכן לא נוגעים בהן. לאחר מספר דקות ניתן להעביר את העוגיות בעזרת מרית לרשת על מנת שיתקררו לחלטין ויתקשו.
  11. כאשר העוגיות קרות הן הופכות להיות פריכות וניתן לפזר אבקת סוכר מעליהן.

עוגיות שקדים טחונים – תמונות הכנה

עוגיות שקדים טחונים - לאחר אפייה, מבט מקרוב
עוגיות שקדים טחונים – לאחר אפייה, מבט מקרוב

6 תגובות עבור - “עוגיות שקדים טחונים”

    1. היי סמדר,
      רצוי שלא ללוש ביד בצק פריך על מנת שהבצק לא יתחמם כתוצאה מהמגע עם הידיים.
      אפשר להכין בעזרת מיקסר ידני בעזרת ווי לישה של בצק.

  1. דנה שלום,
    האם ניתן להפוך את עוגיות השקדים האלה לכשרות לפסח ובמקום הקמח לשים למשל קמח מצות דק ומנופה? ואם לא האם יש לך רעיון אחר?

    תודה
    ניצה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *