• Skip to main content
  • Skip to secondary menu
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
בישולי

בישולי

אתר המתכונים של דנה רביב

  • עוף ובשר
  • דגים
  • פסטה ואורז
  • מרקים
  • סלטים
  • מאפים
  • עוגות
  • עוגיות
  • קינוחים
  • שונות
  • גאדג'טים

עוגיות שקדים טחונים

20 בינואר 2014 by דנה רביב 6 תגובות

עוגיות פריכות משקדים טחונים, הכי קלות שיש! פשוט מושלמות ליד כוס תה חם בחורף…
בצק מאוד פשוט להכנה שניתן להקפיא כבר בצורת כדורים ולאפות מתי שרק מתחשק… (מוסיפים דקה או שתיים יותר באפייה).

הדפסה
עוגיות שקדים טחונים
מאת: דנה רביב
זמן הכנה:  15 דקות
זמן בישול:  10 דקות
זמן כולל:  25 דקות
מרכיבים
  • 200 גרם חמאה רכה
  • 100 גרם אבקת סוכר (שקית)
  • 1 כפית תמצית וניל
  • ¼ 1 כוסות קמח
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 1 כוס אבקת שקדים טחונים
  • אבקת סוכר להגשה
הוראות הכנה
  1. בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבבים אבקת סוכר וחמאה עד לתערובת אחידה, יש להקפיד לגרד את הדפנות בעזרת מרית.
  2. מוסיפים תמצית וניל ובוחשים קצת.
  3. מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה ובוחשים רק עד שהקמח נטמע בחמאה ולא יותר.
  4. מוסיפים את אבקת השקדים ובוחשים.
  5. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומניחים במקרר לכחצי שעה.
  6. מחממים תנור לחום של 175 מעלות.
  7. מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה.
  8. יוצרים כדורים קטנים בקוטר של כ-2 ס"מ ומניחים בתבנים עם מרווחים ביניהם.
  9. אופים למשך 10 דקות.
  10. כאשר העוגיות יוצאות מהתנור הן רכות מאוד ולכן לא נוגעים בהן. לאחר מספר דקות ניתן להעביר את העוגיות בעזרת מרית לרשת על מנת שיתקררו לחלטין ויתקשו.
  11. כאשר העוגיות קרות הן הופכות להיות פריכות וניתן לפזר אבקת סוכר מעליהן.
3.3.3077

עוגיות שקדים טחונים – תמונות הכנה

הכנת הבצק 1
הכנת הבצק 1
הכנת הבצק 2
הכנת הבצק 2
הכנת הבצק 3
הכנת הבצק 3
הכנת הבצק 4
הכנת הבצק 4
לאחר אפייה
לאחר אפייה
עוגיות שקדים טחונים - לאחר אפייה, מבט מקרוב
עוגיות שקדים טחונים – לאחר אפייה, מבט מקרוב

מתוייק תחת: עוגיות מתוייג כ:ליד הקפה, מתאים להכנה עם ילדים, עד חצי שעה הכנה

Reader Interactions

תגובות | הוסף תגובה

  1. סמדר תגובה מאת:

    10 באוגוסט 2014 אל18:14

    הי, האם במקום להכין את המיקסר בוו לישה ניתן להכין באופן ידני?או עם מיקסר ידני?

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      10 באוגוסט 2014 אל22:08

      היי סמדר,
      רצוי שלא ללוש ביד בצק פריך על מנת שהבצק לא יתחמם כתוצאה מהמגע עם הידיים.
      אפשר להכין בעזרת מיקסר ידני בעזרת ווי לישה של בצק.

      הגב
  2. ניצה אוסטרבך תגובה מאת:

    12 באפריל 2014 אל10:35

    דנה שלום,
    האם ניתן להפוך את עוגיות השקדים האלה לכשרות לפסח ובמקום הקמח לשים למשל קמח מצות דק ומנופה? ואם לא האם יש לך רעיון אחר?

    תודה
    ניצה

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      17 באפריל 2014 אל10:14

      היי ניצה, עדיין לא ניסיתי להמיר את העוגיות הללו לכשרות לפסח אך תוכלי בהחלט לנסות ולספר לנו איך יצאו…
      בהצלחה וחג שמח.

      הגב
  3. פולי תגובה מאת:

    24 בינואר 2014 אל20:30

    היי,
    פשוט כנראה פיספסת את השלב של הוספת שקדים.זה מתכון מאוד די דומה לעוגיות פקאן אז אני משערת שכוס שקדים טחונים להוסיף?

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      24 בינואר 2014 אל22:53

      היי פולי,
      אכן מוסיפים את אבקת השקדים הטחונים לאחר הקמח.
      המתכון עודכן, תודה רבה…

      הגב

כתיבת תגובה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

סרגל צדדי ראשי

חיפוש מתכונים

telegram

אוהבים את מתכונים שלי? עקבו אחרי

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube

מתכונים נבחרים

לחמג׳ון

לחמג׳ון

17 במרץ 2021 By דנה רביב

פסטה ברוטב עגבניות שרי צלויות

פסטה ברוטב עגבניות שרי צלויות

23 בפברואר 2021 By דנה רביב

Footer

חיפוש

חזרה לראש העמוד

© כל הזכויות שמורות 2021 ל בישולי - דנה רביב, אין להעתיק ללא רשות מפורשת בכתב

בישולי מתכוניםLogo Header Menu
  • עוף ובשר
  • דגים
  • פסטה ואורז
  • מרקים
  • סלטים
  • מאפים
  • עוגות
  • עוגיות
  • קינוחים
  • שונות
  • גאדג'טים