• Skip to main content
  • Skip to secondary menu
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
בישולי

בישולי

אתר המתכונים של דנה רביב

  • עוף ובשר
  • דגים
  • פסטה ואורז
  • מרקים
  • סלטים
  • מאפים
  • עוגות
  • עוגיות
  • קינוחים
  • שונות
  • גאדג'טים

אורז עם תפוחי אדמה

8 בינואר 2014 by דנה רביב 12 תגובות

אורז עם תפוחי אדמה מוכר לכולנו, פרוסות תפוחי אדמה מושחמות בתחתית ומעליהן אורז לבן ריחני וטעים מתבשלים יחד באיטיות ומוגשים כעוגה למרכז השולחן. מושלם לארוחה משפחתית.
הגשת אורז בצורה הזו מרשימה מאוד, תפוחי האדמה נותרים מעט רכים אך עם תחתית קריספית טעימה במיוחד ואף תוכלו להוסיף רבע כפית כורכום לאורז לפני שמוסיפים אותו לסיר כדי לקבל אורז צהוב ויפה.
חשוב מאוד להשתמש בסיר עם ציפוי טפלון כדי להבטיח שהתחתית תתנתק באופן מלא ולא ידבקו תפוחי אדמה.

הדפסה
אורז עם תפוחי אדמה
מאת: דנה רביב
זמן הכנה:  10 דקות
זמן בישול:  35 דקות
זמן כולל:  45 דקות
מרכיבים
  • 2 כוסות אורז שטוף ומסונן
  • 1 כפית מלח לחליטת האורז במים
  • ½ 1 כפיות מלח
  • 2 תפוחי אדמה פרוסים לפרוסות של חצי ס"מ
  • רבע כוס שמן
  • ½ כוס מים
הוראות הכנה
הכנת האורז:
  1. ממלאים סיר גדול עם מים וכפית מלח, מביאים לרתיחה ומכניסים את האורז.
  2. חולטים את האורז בסיר עם המים הרותחים למשך כ-7 דקות.
  3. מסננים ושוטפים תחת מי ברז, מסננים שוב את שאריות המים ומעבירים לקערה.
  4. מוסיפים ½ 1 כפיות מלח ומערבבים.
הכנת תפוחי האדמה:
  1. מחממים על להבה גבוהה סיר טפלון בגודל הרצוי, (אני משתמשת בבינוני קוטר 24). יוצקים את השמן.
  2. מסדרים בזהירות את פרוסות תפוחי האדמה בתחתית הסיר, מכמות זו של תפוחי אדמה יהיו כשתי שכבות של פרוסות. הקפידו שלא ישארו חורים...
  3. מטגנים מספר דקות עד שתפוחי האדמה משחימים מעט. ניתן לבדוק בעזרת מזלג ולהציץ מלמטה.
  4. מוסיפים את האורז מעל לתפוחי האדמה ומהדקים מעט.
  5. ממשיכים לטגן עוד כ-3 דקות ומוסיפים את המים.
  6. מנמיכים את הלהבה לנמוכה ביותר ומבשלים 30-40 דקות עד שהאורז מבושל היטב.
  7. מכבים את הלהבה ומניחים לאורז לנוח עוד 10 דקות.
  8. מניחים צלחת הגשה שטוחה וגדולה מעל לפני הסיר (הפוכה), מחזיקים את הסיר בשני הצדדים בידיות ובצלחת והופכים בתנועה מהירה.
  9. לאחר כמה שניות תחתית תפוחי האדמה תתנתק מהסיר.
הערות
להגשה מומלץ לפזר שקדים קלויים מסביב.
3.3.3077

אורז עם תפוחי אדמה – תמונות הכנה

אורז עם תפוחי אדמה - סינון האורז
אורז עם תפוחי אדמה – סינון האורז
אורז עם תפוחי אדמה - טיבול האורז
אורז עם תפוחי אדמה – טיבול האורז
אורז עם תפוחי אדמה
אורז עם תפוחי אדמה

מתוייק תחת: פסטה ואורז מתוייג כ:יום כיפור, פרווה, ראש השנה

Reader Interactions

תגובות | הוסף תגובה

  1. נטלי תגובה מאת:

    29 במרץ 2015 אל6:23

    יצא מעולה! תודה.

    הגב
  2. ענת תגובה מאת:

    31 בדצמבר 2014 אל15:33

    היי דנה יקרה. לא היה לי איך להגיב על דג מרוקאי -מכיוון שאין שם -תגובות.
    אם אני עושה 4 חתיכות פילה – אותם כמות של תיבול והכל אותו דבר?תודה

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      6 בינואר 2015 אל11:29

      היי ענת, ל-4 יחידות פילה רצוי להכין חצי מהכמות של הרוטב.
      יום מקסים.

      הגב
  3. מאיה תגובה מאת:

    19 בדצמבר 2014 אל17:12

    מתכון מצויין
    פשוט וקל ויוצא מעדן
    תודה רבה רבה

    הגב
  4. מיטל קרדש תגובה מאת:

    27 בספטמבר 2014 אל21:42

    פשוט מדהים !!!
    פעם ראשונה שאני מכינה ואני פשוט בשוק שזה היה כל כך קל להכנה וטעיםםםם
    אני לא זוכרת מתי יצא לי אורז כזה מושלם
    זה עכשיו מתכון הבית שלי !!
    תודה !

    הגב
  5. shila תגובה מאת:

    6 בפברואר 2014 אל22:20

    שלום דנה! הכנתי את האורז בזה הרגע יש לי כמה שאלות:
    1ׂ האם לא צריכים להוסיף תבלינים רק מלח
    2 האם הסיר לא צריך להיות מכוסה עם מגבת ומכסה
    אשמח לקבל את תשובתך למרות שהכנתי בדיוק לפי המתכון אני מקווה שזה יצליח לי תודה shila ושבת שלום ומבורך !

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      6 בפברואר 2014 אל22:42

      היי שילה,
      אין צורך להוסיף תבלינים נוספים מלבד המלח, לגבי הכיסוי, זה לא משנה… אפשר עם מגבת או בלי מגבת.
      שבת שלום.

      הגב
  6. ענת תגובה מאת:

    16 בינואר 2014 אל11:49

    היי -תודה על התגובה .
    אבל וסלחי ל על הבורות-אם נערבב -התפוחיאדמה והאורז לא יתערבבו? בסופו של בישול התבשיל יוצא ממש יפה-תפוחי אדמה למטה ואורז למעלה.תודה

    הגב
  7. ענת תגובה מאת:

    12 בינואר 2014 אל8:18

    היי דנה -נראה מעולה .תמיד רציתי לנסות – אבל פחדתי -אצלך נראה קל.

    סעיף 5 -לא מובן לי שרשמת לטגן – הרי האורז בסיר עם התפוחי אדמה? אשמח להסבר

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      15 בינואר 2014 אל21:34

      היי ענת, אני שמחה לשמוע שהחלטת לנסות, את לא תתחרטי…
      לגבי המתכון: מטגנים תחילה את תפוחי האדמה ללא האורז ולאחר מכן מוסיפים את האורז מלמעלה. ממשיכים לטגן לעוד מספר דקות כאשר האורז על גבי תפוחי האדמה. לאחר מכן מוסיפים נוזלים.
      בהצלחה…

      הגב

כתיבת תגובה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

סרגל צדדי ראשי

חיפוש מתכונים

telegram

אוהבים את מתכונים שלי? עקבו אחרי

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube

מתכונים נבחרים

לחמג׳ון

לחמג׳ון

17 במרץ 2021 By דנה רביב

פסטה ברוטב עגבניות שרי צלויות

פסטה ברוטב עגבניות שרי צלויות

23 בפברואר 2021 By דנה רביב

Footer

חיפוש

חזרה לראש העמוד

© כל הזכויות שמורות 2021 ל בישולי - דנה רביב, אין להעתיק ללא רשות מפורשת בכתב

בישולי מתכוניםLogo Header Menu
  • עוף ובשר
  • דגים
  • פסטה ואורז
  • מרקים
  • סלטים
  • מאפים
  • עוגות
  • עוגיות
  • קינוחים
  • שונות
  • גאדג'טים