אפונה

אפונה היא תוספת מעולה בכל ארוחה. כאשר מבשלים אותה כמו שהיא, היא הופכת למתוקה ורכה.
אני אוהבת להגיש אותה לצד אורז לבן ועוף בארוחת הצהריים ואם נשאר… תאמינו לי שלמחרת היא תהיה אפילו יותר טעימה.
המתכון פשוט מאוד וקל להכנה אז קדימה להכנה.

מתכון לאפונה
מאת:
זמן הכנה: 
זמן בישול: 
זמן כולל: 
מרכיבים
  • 1 שקית אפונה !עדינה קפואה- 600 גרם
  • כף שמן
  • ½ בצל בינוני
  • ¾ כפית מלח
  • 1 כפית אבקת מרק עוף
  • מעט פלפל שחור גרוס
  • 1 כוס מים
הוראות הכנה
  1. בסיר קטן מחממים שמן על להבה בינונית.
  2. קוצצים את הבצל לקוביות קטנות מאוד ומוסיפים לסיר.
  3. מטגנים את הבצל תוך כדי ערבוב עד שהוא מתחיל לשנות את צבעו ונהיה שקוף ורך. בערך 3-5 דקות
  4. מוסיפים את האפונה ומערבבים.
  5. מוסיפים את התבלינים והמים ומערבבים היטב.
  6. מביאים לרתיחה ומנמיכים את הלהבה לנמוכה ביותר , מבשלים 30-40 דקות עד שהאפונה מתרככת. מידי פעם יש לפתוח את הסיר ולערבב, בודקים שיש מספיק נוזלים על מנת שהאפונה לא תישרף. במידה וצריך מוסיפים מעט מים.
  7. בסיום הבישול טועמים ומתקנים תיבול.

אפונה – תמונות הכנה


27 תגובות עבור - “אפונה”

  1. אם אני עושה כת זה עם קופסא משימורים שהיא 300 גרם איך הזמנים משפיעים על זה? אפונה לא רפואה רגילה בקופסא

    1. היי ליאור
      האפונה בכלל לא יבשה וטעימה מאוד, ממליצה לנסות…
      ניתן להוסיף מעט מים ו-2 עגבניות מגורדות ו-2 כפות רסק עגבניות עם תבלינים כמו: מלח, פלפל, פפריקה.
      יום נעים

      1. שלום 🙂
        אם אני משתמשת באפונה משימורים, האם אופן הבישול משתנה?
        כמה קופסאות שימורים להשתמש בשביל המתכון הזה?

    1. היי גל, אין שום בעיה להכין ללא הבצל, פשוט הכניסי את האפונה ללא הבצל והוסיפי פפריקה מתוקה לפי טעמך.
      לדעתי כחצי כפית פפריקה תוסיף המון.
      חג שמח.

  2. הוספתי גירסה לאפונה. בצל לבן גדול ובצל סגול קטן, קופסת פטריות קטנה כשהבצל מתחיל להשחים הוספתי את הפטריות וחמש דקות אחר כך את האפונה.
    טעים מאד

  3. היי דנה-גם אני מבשלת אפונה אבל ממש לא 40 דקות .דעתי כדי שהיא תשמור על צורתה ולא מעוכה 20 דקות בלבד.תודה

  4. זמן בישול האפונה המוקפאת הוא לדעתי צריך להיות קצר ביותר, כי ידוע שהירקות הקפואים כבר בושלו במקצת, וזה מקצר את משך הבישול אחר כך.
    במתכון כתוב 30-40 דק' יהפוך אותו למרק. האם אין כאן טעות???
    תקני אותי אם אני טועה.

    1. שלום אילנה, האפונה הופכת להיות רכה מאוד אך עדיין שומרת על צורתה (בהחלט לא הופכת למרק מאחר והנוזלים מצטמצמים). עם זאת תוכלי לבשל אותה לפי טעמך האישי, פשוט תטעמי מידי פעם ותוכלי לעצור את הבישול במרקם הרצוי. סוף שבוע נפלא.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *